Få ut mesta möjliga av Gears of War 4 på Windows 10

Översikt

I Gears of War 4 på Windows 10 kan du spela med 4K-grafik. Om du har maskinvara som stöder det kan du finjustera din upplevelse för att få ut mesta möjliga av spelet. Här följer några tips och tricks du kan följa.

Tillgängligt minne: RAM och VRAM

Minnet på din Windows 10-enhet delas mellan alla program och appar som körs. För bästa möjliga upplevelse ska du stänga alla andra program innan du kör Gears of War 4 på Windows 10.

Obs! Du kan kontrollera minnet på din enhet genom att öppna Aktivitetshanteraren: högerklicka på Windows-ikonen och välj Aktivitetshanteraren, Prestanda och sedan Minne.

Om du inte vet vad du har för GPU (grafikprocessor) eller VRAM (videominne) kan du kontrollera det så här:

1. Gå till Start > Inställningar > System.
  2. På fliken Bildskärm rullar du till slutet och väljer Avancerade skärminställningar.
  3. Rulla till slutet och välj Egenskaper för bildskärmskort. Vid Korttyp visas GPU-namnet och vid Dedikerat minne visas VRAM.

Alternativt kan du titta på menyn med videoalternativ i spelet. Där ser du GPU-fabrikat, totalt VRAM-minne och maximal bildskärmsupplösning i nedre högra hörnet.

Se Så här tar du reda på om ett spel fungerar på din Windows 10-enhet  för mer information om hur du kontrollerar din enhet.

Indatafördröjning

Gears of War 4 använder råa musindata utan utjämning eller acceleration. Om du tycker att spelet inte svarar på indata till tillräckligt snabbt provar du dessa tips för att minska fördröjningen:

• Välj spelläge om din bildskärm har ett sådant.

• Ställ in bildskärmens uppdateringsintervall (Hz) på ett så högt värde som möjligt.

• Stäng av bildskärmens alla efterbehandlingsalternativ (se bildskärmens användarhandbok).

• Se till att använda någon av följande kablar:

• DisplayPort

• HDMI 1.4 (eller högre)

• DVI

• För alternativ i spelet (Alternativ > Video) anger du v-sync till Av.

• Sänk spelets standardinställningar (Alternativ > Video).

Bildskärmsupplösningar

Så här ändrar du bildskärmsupplösningen på din dator:

1. Högerklicka på skrivbordet och välj Bildskärmsinställningar.
  2. Välj Avancerade skärminställningar.
  3. Välj den Rekommenderade inställningen.

Så här ändrar du bildskärmsupplösningen i Gears of War 4:

• Från huvudmenyn går du till Options > Video > Scaled Resolution.

• Minska upplösningen för att förbättra prestanda på bekostnad av den visuella kvaliteten.

• Öka upplösningen för att förbättra den visuella kvaliteten på bekostnad av prestanda.

För att uppnå maximal 4K-upplösning behöver du följande kablar:

• 3840 × 2160 vid 30Hz – Minst HDMI 1.4 eller DisplayPort 1.2a

• 3840 × 2160 vid 60 Hz – DisplayPort 1.2a eller HDMI 2.0

Mer information om att uppnå 4K-upplösning finns på följande webbplatser:

Obs! 4K-upplösning ställer stora krav på din GPU, eftersom den är 4 gånger större än standardupplösningen 1080p. Vi rekommenderar att du inte väljer 4K-upplösning eller högre om din GPU saknar stöd för detta.

Ljudenheter

Om du stöter på problem med din ljudenhet provar du att byta till en enhet som klarar minst 44,1 kHz i samplingshastighet.

Mer information om hur du förbättrar din dators spelprestanda finns i Förbättra din dators spelprestanda.

Prestandamätning

Prestandamätningen är utformad för att visa intensiv strid, så att du kan se hur spelet fungerar på din enhet. Beroende på resultatet kanske du vill ändra dina videoinställningar för att få bättre prestanda i spelet.

Du når mätningen i spelet genom att välja Benchmark från huvudmenyn.

Om du tycker att prestanda är sämre än förväntat eller om du ser ett mönster med snabbare och långsammare bildhastighet i mätresultatet använder du Xbox-appen för att kontrollera att du inte har bakgrundsinspelningen aktiverad:

1. Gå till Start och välj Xbox-appen.

2. Välj Inställningar.

3. Välj fliken Spel-DVR.

4. Ange Bakgrundsinspelning till Av.

Välja rätt inställningar

Gears of War 4 för Windows 10 har stöd för upp till 4K-upplösning och därutöver på datorer. Det innebär att strukturalternativen "Ultra" på menyn för videoalternativ innehåller högupplösta strukturer.

Här följer några rekommendationer för strukturinställningar:

• Om ditt videokort har 6 GB VRAM eller mer rekommenderar vi Ultra-inställningarna.

• Om ditt videokort har 4 GB VRAM eller mer rekommenderar vi Hög-inställningarna.

• Om ditt videokort har 2 GB VRAM eller mer rekommenderar vi Medium-inställningarna.

• Om ditt videokort har 1 GB VRAM eller mer rekommenderar vi Låg-inställningarna.

Om du vill kontrollera hur mycket VRAM enheten har läser du avsnittet Tillgängligt minne: RAM och VRAM ovan.

Om du vill se hur mycket VRAM som används i spelet går du till Alternativ > Video och ändrar inställningen "Visa statistik" till "All". I nedre högra hörnet visar spelet använt och tillgängligt VRAM. Om den första siffran (använt VRAM) inte är nära eller större än den andra siffran (tillgängligt VRAM) kan du utan problem öka några av strukturinställningarna. Du kan blanda strukturinställningar för att få en visuell balans som du är nöjd med och ändå bibehålla höga prestanda.

Första gången du läser in spelet konfigureras det enligt "rekommenderade" inställningar. Om du vill kontrollera maskinvaran igen kan du när som helst öppna Utforskaren och gå till följande plats:

%localappdata%/Packages/Microsoft.SpartaUWP_8wekyb3d8bbwe/LocalState/GearGame/Saved/Config/UWP

Ta sedan bort filen GameUserSettings.ini.