Avstängning och tillämpning av avstängning för Halo 4

Översikt

Onlinespel fungerar som bäst när alla spelar just och visar andra spelare respekt. Halo 4 kan, likt många andra onlinespel, upprätthålla ett just spelbeteende genom att tillämpa spelspecifika avstängningar.

På den här sidan

Vad är en avstängning?

En avstängning förhindrar att en Xbox Live-profil kan använda online-funktioner för Halo 4. Avstängningar är specifika för spelarens profil och därför går det inte att häva en avstängning genom att ändra en avstängd spelares gamertag. Avstängda spelare kommer få ett meddelande med avstängningsvillkoren när de försöker använda vissa spelfunktioner.

Obs! En spelare kan stängas av från Halo 4 oberoende av andra Xbox Live-åtgärder. En användare kan stängas av från spelet men fortfarande ha åtkomst till Xbox Live och andra spel online.

Vad kan leda till avstängning?

Generellt sett stängs spelare av efter att upprepade gånger uppvisat stötande beteende, fusk eller ojust spel. Spelare kan också stängas av efter att öppnat innehåll (sparat innehåll, kartpaket osv.) som är kopplat till en avstängd profil.

Halo 4 använder ett automatiserat avstängningssystem som bygger en digital mapp med förseelser innan en avstängning tillämpas. Systemet letar efter mönster som inte kan uppstå slumpmässigt och omfattar undantag för välvilliga händelser som t.ex. dålig anslutning eller begränsad spelförmåga.

Exempel på oacceptabelt beteende omfattar:

• Överträdelser av användarvillkoren för Xbox Live
  • Överträdelser av etikettsreglerna för Xbox Live
  • Fusk eller ”griefing” (att medvetet förstöra det roliga i spelet för andra spelare)
  • Manipulera nätverksprestandan för att förbättra den egna onlineprestationen eller försämra andra spelares.
  • Bättra på skicklighet, EXP eller poäng, frekvent avsluta spel, sitta overksam under ett spel, eller annat osocialt och osportsligt beteende
  • Uppträda som en 343 Studios- eller Microsoft-anställd på Xbox Live
  • Spela på en hackad eller modifierad konsol eller profil

Hur vet jag om jag blivit avstängd?

Ett meddelande som förklarar avstängningsvillkoren visas i spelet när du försöker få åtkomst till online-funktioner för Halo 4.

För spelare som är avstängda på grund av hackning eller modifieringar visas ett anslutningsfel när de försöker få åtkomst till online-funktioner.

Vad händer om jag blivit avstängd?

De flesta avstängningar beror på oacceptabelt beteende eller innehåll som t.ex. oanständiga spelaremblem. Vid första förseelsen får spelaren en tillfällig avstängning från den specifika funktionen. Fler förseelser leder till en ny tillfällig eller permanent avstängning.

Avstängda spelare har begränsad tillgång till spelet utifrån villkoren för avstängningen. Avstängning för hackning eller användning av en modifierad konsol blockerar åtkomst till spelets alla online-funktioner. Den här typen av avstängningar är alltid permanenta.

Många av spelets funktioner finns fortfarande tillgängliga för avstängda spelare:

• Spel för enskilda spelare
  • Anpassade spel för flera spelare (dessa kan dock blockeras i extrema fall)
  • War Games Map Pass och nedladdningsbart innehåll

Kan jag stängas av om någon annan använt min profil eller konsol?

Ja. Det är ditt fulla ansvar att se till att dina kontouppgifter är skyddade och att de inte delas med andra som kan missköta dem. 343 Studios kan inte följa upp vem som använt ditt konto och om det framkommer att din gamertag fuskar eller uppvisar osportsligt beteende kommer den att stängas av.

Kommer ni att ompröva min avstängning?

Nej. Avstängningar kan inte omprövas. Avstängningar gäller under den tid som fastslagits. För att behålla dina spelprivilegier online bör du omedelbart sluta med alla osociala beteenden och vänta ut avstängningen.