Halo 4-installation och utrymmeskrav

Översikt

Halo 4-lägena för fler spelare kräver att innehållet installeras på Xbox 360-konsolen. En full installation kräver mer än 3,5 GB ledigt utrymme på konsolens hårddisk eller ett kompatibelt flashminne.

Varför är det bättre att installera Halo 4 på konsolen än på annan lagringsenhet?

Lägena för flera spelare i Halo 4 består av en stor mängd data som måste vara installerad på konsolen av prestandaskäl.

Vad händer om jag inte installerar Halo 4 på konsolen?

Du kan fortfarande spela huvudkampanjen men inte War Games eller använda lägena för flera spelare för Spartan Ops.

Installera från Disc 2

Disc 2 gör att du enkelt kan installera allt det Halo 4-innehåll som krävs, på din lagringsenhet:

1. Sätt in Halo 4 Disc 2 i Xbox-konsolen.
  2. Välj Start på startskärmen.
  3. Tryck på A -knappen för att installera Disc 2.
  4. Välj lagringsenhet, om du uppmanas att göra det.

Ett bildspel från Halo 4 kommer att visas medan spelet installeras. Installationen kan ta 10–15 minuter, beroende på lagringsutrymmet.

Obs! Under installationen kommer spelet i stort sett inte att svara på några kommandon från handkontrollen, men du kan använda Guide-knappen för att gå till Xbox Home om så behövs.

Om installeraren avslutas för tidigt kan du behöva ta bort den ofullständiga installationen manuellt från din lagringsenhet. Den ofullständiga installationen kan också åtgärdas genom att du kör installeraren igen tills dess att installationen slutförts. Om du behöver hjälp med att ta bort en ofullständig installation från din lagringsenhet går du till avsnittet Kopiera, flytta eller ta bort Xbox 360-innehåll.

Installera från Xbox Live

Du kan också installera War Games- och Spartan Ops-innehåll som två paket från Xbox Live. Det här alternativet gör att spelare med begränsat lagringsutrymme på sina konsoler kan välja att bara installera en del av flerspelarspelet eller att installera hela spelet till flera enheter (t.ex. ett till viss del fyllt 4 GB internminne och ett USB-flashminne):

1. Sätt in Halo 4 Disc 2 i Xbox-konsolen.
  2. Välj Start på startskärmen.
  3. Välj Infinity från huvudmenyn.
  4. Välj War Games eller Spartan Ops från Infinity-menyn.
  5. Välj Download from Xbox Live.
  6. Välj lagringsenhet.

Komponentstorlek och -funktion

• Installationen av War Games kräver 2 GB i lagringsutrymme och ger åtkomst till flerspelarlägen och anpassningsalternativ för Forge-kartan.
  • Installationen av Spartan Ops kräver 1,45 GB i lagringsutrymme och ger åtkomst till Spartan Ops-episoder för spel i grupp eller på egen hand.