Vanliga frågor om Halo 5: Forge på Windows 10

Har du en fråga om Halo 5: Forge på Windows 10? Här hittar du svaren på vanliga frågor.

På den här sidan

Jag ombads uppgradera min Windows-enhet för att ladda ned Halo 5: Forge. Vilken version behöver jag?

För att kunna ladda ned och installera Halo 5: Forge på Windows 10 behöver du en enhet med version 1607 eller senare.

Dessutom måste din enhet ha 64-bitarsversionen av Windows 10. Om du har en 32-bitarsversion kommer du inte att kunna spela Halo 5: Forge.

Om du vill se om du kör rätt version av Windows på din enhet läser du Så här tar du reda på om ett spel fungerar på din Windows-enhet.

Behöver jag ytterligare programvara för att spela Halo 5: Forge?

Ja, du måste ha DirectX 12 eller senare installerat för att spela Halo 5: Forge. Om du vill se vilken version av DirectX som är installerad på din enhet läser du Så här tar du reda på om ett spel fungerar på din Windows-enhet.

Vilka är maskinvarukraven?

Maskinvarukraven för Halo 5: Forge varierar beroende på vilken enhet du ska spela det på. Om du vill se systemkraven för Windows 10 går du till sidan som beskriver Halo 5: Forge.

Om du vill se om din Windows 10-enhet har tillräckligt med tillgängligt diskutrymme, vilket grafikkort som är installerat och annan viktig information om din enhet läser du Så här tar du reda på om ett spel fungerar på din Windows 10-enhet.

Vad händer om jag laddar ned Halo 5: Forge på en enhet som inte uppfyller maskinvarukraven?

Vi rekommenderar att du kontrollerar enhetsspecifikationerna först för att säkerställa att enheten uppfyller minimikraven. Mer information finns i Så här tar du reda på om ett spel fungerar på din Windows 10-enhet.

Om du stöter på problem när du försöker starta spelet eller om ett felmeddelande visas går du till Felsökning av Halo 5: Forge på Windows 10 för mer information.

Om du redan har laddat ned spelet kan du prova att justera grafikalternativen i spelinställningarna. Så här gör du:

1. Markera Inställningar på huvudmenyn och välj sedan Ljud/bild.
  2. Ange ett lågt värde för bildskärmsupplösningen. Lägre inställningar kan fungera bättre.
  3. Ange Framerate Limit till 30.
  4. Ange alla andra grafikinställningar till låg, av eller 1 (min).

En komplett lista med tips och tricks för att förbättra spelets prestanda finns i forumen för Halo 5: Forge.

Hur lång tid tar det att ladda ned Halo 5: Forge?

Nedladdningstiden kan variera beroende på hur snabb Internetanslutningen är. I genomsnitt tar det cirka 1 timme att ladda ned 10 GB med en 20 Mbps-anslutning.

Obs! De här uppgifterna ska bara betraktas som en fingervisning och inte som exakta av nedladdningstider. Bandbredden begränsas och nedladdningstiden ökar om du t.ex. streamar innehåll, spelar spel eller streamar spel från din Xbox One till en Windows 10-dator.

Aktuell nedladdningshastighet Fil på 30 GB Fil på 40 GB Fil på 50 GB Fil på 60 GB Fil på 70 GB
2 Mbit/s 33,3 timmar 44,4 timmar 55,6 timmar 66,7 timmar 77,8 timmar
5 Mbit/s 13,3 timmar 17,8 timmar 22,2 timmar 26,7 timmar 31,1 timmar
10 Mbit/s 6,7 timmar 8,9 timmar 11,1 timmar 13,3 timmar 15,6 timmar
20 Mbit/s 3,3 timmar 4,4 timmar 5,6 timmar 6,7 timmar 7,8 timmar
50 Mbit/s 1,3 timmar 1,8 timmar 2,2 timmar 2,7 timmar 3,1 timmar
100 Mbit/s 0,7 timmar 0,9 timmar 1,1 timmar 1,3 timmar 1,6 timmar
200 Mbit/s 0,3 timmar 0,4 timmar 0,6 timmar 0,7 timmar 0,8 timmar

Exempel

Om du installerar en fil på 40 GB och den har laddats ned till 25 % (30 GB återstår) och anslutningshastigheten är 10 Mbit/s bör det ta omkring 4,4 timmar innan nedladdningen är klar. (Under förutsättning att nedladdningshastigheten förblir densamma.)

Medan spelet laddas ned ska du inte avbryta nedladdningen eller stänga av datorn. Ikonen för Halo 5: Forge kommer att visas i Mitt bibliotek på din Windows 10-enhet.

Obs! Internet-avgifter kan tillkomma när du laddar ned spelet.

Om du tycker att nedladdningen av spelet går för långsamt går du till Åtgärda problem med nätverksanslutningen i Windows 10 för ytterligare felsökningsanvisningar.

Vilka tillbehörsenheter behöver jag för att styra Halo 5: Forge?

Du kan använda mus och tangentbord eller en handkontroll (Xbox One- eller Xbox 360-handkontroll rekommenderas). Om du använder en Xbox One-handkontroll måste du ha antingen en USB-kabel för att ansluta den till din enhet eller en trådlös Xbox-adapter för Windows.

Du kan också ansluta en Xbox One S- eller Xbox Design Lab-handkontroll till din enhet via Bluetooth. För mer information, se Använda Xbox One trådlös handkontroll på en dator.