Felsökning av Halo 5: Forge på Windows 10

Här finns lösningar på de mest troliga felen om du har problem med att spela Halo 5: Forge på Windows 10. Om ditt problem inte finns med här läser du Vanliga frågor om Halo 5: Forge på Windows 10, där du hittar svar på vanliga frågor.

Din CPU uppfyller inte minimispecifikationerna

Någon av följande felkoder visas när du startar Halo 5: Forge:

0x80000001
  • Det innebär att din CPU inte uppfyller minimispecifikationerna för att köra Halo 5: Forge och du kan uppleva dåliga prestanda eller bristande stabilitet när du kör det här spelet.
  • Kontrollera att din CPU stöder SSE 4.1. Besök CPU-tillverkarens webbplats eller kontakta deras support om du vill ha mer information.
0x80000002
  • Det innebär att din CPU inte uppfyller minimispecifikationerna för att köra Halo 5: Forge och du kan uppleva dåliga prestanda eller bristande stabilitet när du kör det här spelet.
  • Kontrollera att din CPU är minst en Intel Core i5 med 2,3 GHz eller AMD:s motsvarighet.

Lösning

Så här kontrollerar du om din CPU stöder SSE 4.1:

1. Gå till Start, välj Inställningar och välj sedan System.
  2. Välj Om.
  3. Rulla nedåt i listan med specifikationer till Processor och identifiera din dators CPU.
  4. Jämför med minimispecifikationerna för att köra Halo 5: Forge och kontrollera att kraven matchas eller överskrids.

Antalet kärnor i din CPU uppfyller inte minimispecifikationerna

Följande felkod visas när du startar Halo 5: Forge:

0x80000003
  • Det innebär att antalet kärnor i din CPU inte uppfyller minimispecifikationerna för att köra Halo 5: Forge och du kan uppleva dåliga prestanda eller bristande stabilitet när du kör det här spelet.
  • Kontrollera att din CPU innehåller minst 4 fysiska kärnor.

Lösning

Så här kontrollerar du att din CPU uppfyller minimispecifikationerna för Halo 5: Forge:

1. Tryck på Ctrl+ Shift+ Esc och öppna Aktivitetshanteraren.
  2. Välj fliken Prestanda.
  3. Identifiera antalet fysiska kärnor i listan bredvid Kärnor.
  4. Jämför med minimispecifikationerna för att köra Halo 5: Forge och kontrollera att kraven matchas eller överskrids.

Din VRAM uppfyller inte minimispecifikationerna

Följande felkod visas när du startar Halo 5: Forge:

0x80000011
  • Det innebär att mängden videominne (VRAM) i din dators GPU inte uppfyller minimikravet.
  • Kontrollera att videokortet (GPU) har minst 2 GB videominne.

Lösning

Så här ser du hur mycket videominne din GPU har:

1. Gå till Start, välj Inställningar och välj sedan System.
  2. På fliken Bildskärm rullar du till slutet och väljer Avancerade skärminställningar.
  3. Rulla till slutet och välj Egenskaper för bildskärmskort. På fliken Bildskärmskort visas hur mycket VRAM du har som Dedikerat videominne.
  4. Jämför med minimispecifikationerna för att köra Halo 5: Forge och kontrollera att kraven matchas eller överskrids.

Grafikkortets drivrutin är inkompatibel

Följande felkod visas när du startar Halo 5: Forge:

0x80000012

Lösning

För att åtgärda problemet måste du uppgradera GPU-drivrutinen genom att gå till GPU-tillverkarens webbplats och uppdatera till den senaste enhetsdrivrutinen. Så här kontrollerar du vilken typ av GPU-kort du har:

1. Gå till Start, välj Inställningar och välj sedan System.
  2. På fliken Bildskärm rullar du till slutet och väljer Avancerade skärminställningar.
  3. Rulla till slutet och välj Egenskaper för bildskärmskort. På fliken Bildskärmskort visas GPU-namnet och vid Dedikerat minne visas Korttyp.
  4. När du identifierat grafikkortets tillverkare går du till deras webbplats och uppdaterar enhetsdrivrutinen.

Din GPU är inkompatibel

Följande felkod visas när du startar Halo 5: Forge:

0x0000013
  • Det innebär att en inkompatibel GPU har upptäckts.
  • Kontrollera att din GPU klarar av Direct X12 och inte använder SLI eller Crossfire.

Lösning

För att åtgärda problemet måste du uppgradera eller konfigurera om din GPU. Så här kontrollerar du vilken typ av GPU-kort du har:

1. Gå till Start, välj Inställningar och välj sedan System.
  2. På fliken Bildskärm rullar du till slutet och väljer Avancerade skärminställningar.
  3. Rulla till slutet och välj Egenskaper för bildskärmskort. På fliken Bildskärmskort visas GPU-namnet och vid Dedikerat minne visas Korttyp.
  4. När du identifierat grafikkortets tillverkare går du till deras webbplats för att se om din specifika GPU har stöd för Direct X12.

Din enhet har inte tillräckligt med RAM-minne

Följande felkod visas när du startar Halo 5: Forge:

0x80000021
  • Det innebär att datorns system-RAM inte uppfyller minimispecifikationerna för att köra spelet och du kan uppleva dåliga prestanda eller bristande stabilitet när du kör det.
  • Kontrollera att datorn har 8 GB videominne eller mer.

Lösning

Så här kontrollerar du att din dator uppfyller minimispecifikationerna:

1. Gå till Start, välj Inställningar och välj sedan System.
  2. Välj Om.
  3. Rulla nedåt i listan med specifikationer till Installerat RAM-minne och identifiera din dators RAM-storlek.
  4. Jämför med minimispecifikationerna för att köra Halo 5: Forge och kontrollera att kraven matchas eller överskrids.