Felsök Halo 5: Guardians-flerspelarproblem

Översikt

Om du har problem med flerspelarspel eller matchning i Halo 5: Guardians följer här några saker du kan kontrollera för att se var felet kan ligga.

Beroende på typ av problem kan följande spelfunktioner vara påverkade:

• REQ-paket eller kortförråd är inte tillgängligt.
  • REQ-paket kan inte köpas från Store eller i spelet.
  • Nyligen köpta REQ-paket syns inte i spelet.
  • REQ-kort är inte tillgängliga för användning under Warzone.
  • REQ-paket delas inte ut efter att spel slutförts vid flerspelarspel eller kampanj.
  • Krediter kan inte användas för inköp.

Flerspelarspecifika felmeddelanden

Ett eller flera av följande meddelande visas när du försöker gå med i eller sätta upp en flerspelarsession.

• Attention. Could not find a server that was suitable for all members of your fireteam.

Det här felet innebär att det inte gick att hitta några dedikerade servrar som uppfyller nätverkskraven för hela ditt fireteam. Detta kan inträffa om du spelar med kompisar som är geografiskt utspridda. Om du stöter på det här felet när du spelar med kompisar i samma region startar du om spelet och provar igen.

• Unable to Match. There may not be enough players to support a game in this playlist. Please try a different playlist.

Det här felet inträffar om det inte finns tillräckligt med spelare som passar din skicklighetsnivå för att starta en match. Du kan söka i spellistan eller välja en ny spellista att söka i.

• Attention. At least one player in your fireteam is banned from playing Halo 5: Guardians.

Det här felet inträffar om en eller flera spelare i ditt fireteam (inklusive du själv) för närvarande är avstängda från att spela Halo 5: Guardians. Spelare kan stängas av automatiskt om de lämnar pågående spel, dödar allierade spelare, osv. Spelare som stängts av ska vänta och prova senare när avstängningen har hävts.

Om 343 Industries har stängt av dig kommer du att se ett meddelande när du startar Halo 5: Guardians som säger att det finns en avstängning. Du kan också kontrollera om det finns Xbox-avstängningar mot ditt konto genom att logga in på webbplatsen Xbox Policy & Enforcement.

• Attention. Your fireteam is too large for the selected activity. Manage your fireteam in the Roster and try again.

Det här felet inträffar när ditt fireteam har för många medlemmar för den valda aktiviteten. Ett fireteam med fler än fyra spelare kan till exempel inte delta i vissa Arena-spel eftersom maximal teamstorlek för vissa lägen är fyra. Grupper kan fortsätta in i aktiviteten genom att minska antalet spelare för att inte överskrida maximiantalet.

• We've encountered a problem and couldn't join you to the game. Please try again.

Det här felet inträffar om din session upptäckte ett oväntat problem med en dedikerad server. Då bör du prova matchning igen på en annan server. Om det här felet fortsätter att visas kan tjänsten ligga nere – kontrollera förslagen i avsnittet "Lösningar" för att se om så är fallet.

• An update is available for Halo 5: Guardians. Please restart the game to install this update.

Det här innebär att en obligatorisk uppdatering finns tillgänglig för spelet och du behöver ha den senaste versionen för att fortsätta. Stäng och starta om spelet för att trigga en uppdatering (du måste vara ansluten till Xbox Live för att ladda ned tillgängliga uppdateringar).

Lösningar

Du kan kontrollera om Xbox Live eller 343 Industries/Halo ligger nere, om det är något problem med din konsols onlineanslutning eller om det finns en avstängning.

Steg 1: Kontrollera om Xbox Live ligger nere

Om meddelanden visas här väntar du tills tjänsten åter är igång och sedan försöker du igen:

Sociala medier och spelande: körs
2017-10-17T04:40:28.5321045+00:00

Steg 2: Kontrollera om Halo-tjänsten ligger nere

När du startar Halo 5: Guardians kan du kontrollera "Dagens meddelande" för att se om det finns kända avbrott i Halo-tjänsten. De visas när du startar spelet och loggar in på Xbox Live. Sådana meddelanden visas också under Community på huvudmenyn.

Du kan också gå till Halo Waypoint-forumen och titta efter Halo 5: Guardians under Spel för att se om andra spelare rapporterar liknande problem.

Steg 3: Kontrollera konsolanslutningen

Se Nätverksinställningar på Xbox One om du behöver hjälp med felsökning av problem med anslutningen mellan din konsol och onlinetjänsterna.

Steg 4: Kontrollera om du har blivit avstängd

Logga in på webbplatsen Xbox Policy & Enforcement för att kontrollera om ditt konto är avstängt.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Felsök Halo 5: Guardians-flerspelarproblem" som du läste om eller ett annat problem?