Förbeställningsinformation om Halo 5: Guardians

Översikt

Om du har förbeställt Halo 5: Guardians via Xbox Store (inte från en återförsäljare) kommer din Xbox One-konsol att börja ladda ned spelet och eventuella uppdateringar så att du är redo att spela den 27 oktober 2015.

Här följer några saker du behöver veta:

• Din konsol måste vara inställd på energiläget Standby för att spelet ska laddas ned när det blir tillgängligt och du måste vara ansluten till Xbox Live-tjänsten. Gå till Om energispar- och standbyläget för information om hur du ser om konsolen är inställd på "Standbyläge”.
    Obs! Vi rekommenderar att du alltid har konsolen i Standbyläge och ansluten till Xbox Live så att eventuella ytterligare uppdateringar av spelet kan laddas ned automatiskt.
  • När spelet blir tillgängligt kommer det att visas i din kö och laddas ned i bakgrunden utan att du behöver göra något.
  • Om du försöker starta spelet innan lanseringsdatumet kommer inläsningsskärmen att visas, men du kan inte spela det.
  • Tilläggsprodukter som REQ Pack-innehåll kommer också att installeras med spelet, men du kan bara komma åt det när spelet har lanserats.

Gå till Förbeställ Xbox One-spel i Xbox Store för ytterligare information.

Felsökning

Om du har problem med bakgrundsinstallationen av Halo 5: Guardians följer här lite felsökningsanvisningar.

När spelet startas kommer du direkt till Startsidan

Om du kommer direkt till Startsidan när du startar spelet (dvs. du ser aldrig inläsningsskärmen) har spelet inte uppdaterats. Det kan bero på något av följande:

• Du har inte varit ansluten till Xbox Live sedan du förbeställde spelet.
  • Du har avaktiverat automatisk uppdatering.

Du kan åtgärda problemet genom att ansluta till Xbox Live med din konsol. Då triggas installationsprocessen. Om du redan är ansluten till Xbox Live kan du avinstallera och installera om filen som representerar Halo 5: Guardians (det här är en platshållare och inte hela spelet).

Så här avinstallerar och ominstallerar du:

1. Startsidan (tryck på Xbox-knappen  för att öppna guiden och välj sedan Startsidan) går du till Mina spel och appar.
  2. Markera panelen Halo 5: Guardians och tryck på menyknappen  på handkontrollen.
  1. Välj Hantera spel.
  2. Tryck på menyknappen  på handkontrollen igen och välj Avinstallera.

När avinstallationen är klar kan du söka efter Halo 5: Guardians i Store och installera om det. För att göra det följer du anvisningarna nedan.

Halo 5: Guardians visas inte i Mina spel och appar

Om du inte ser Halo 5: Guardians i din lista med spel och du har lagt en förbeställning måste du söka efter spelet i Store. Om köpet slutförts behöver du inte betala för det igen och du kan ladda ned spelet.

Så här söker du efter spel i Store:

1. Startsidan bläddrar du åt vänster till Store och väljer Sök.
  2. Skriv ”Halo 5: Guardians” för att söka efter spelet.
  3. Välj Halo 5: Guardians – Pre-Order Edition i listan med tillgängliga spel.
  4. Välj Installera för att börja installationen.

Om alternativet Installera inte finns eller om du ser ett pris för köp ska du inte försöka installera, eftersom du då kan debiteras igen. Du kan kontrollera om det ursprungliga köpet lyckades genom att titta på ditt Microsoft-kontos inköpshistorik. Om du hittar en slutförd transaktion för Halo 5: Guardians Pre-Order Edition och ändå inte kan se installationsalternativet på din konsol kontaktar du Xbox-supporten.