Vanliga frågor om Microsofts allmänna spel

På den här sidan får du svar på vanliga frågor om Microsofts allmänna spel på Windows 10 eller Windows 8.1. Informationen gäller följande spel:

• Microsoft Solitaire Collection
  • Microsoft Bingo
  • Microsoft Jigsaw
  • Microsoft Mahjong
  • Microsoft Minesweeper
  • Microsoft Sudoku
  • Wordament

Vanliga frågor

Jag ombes byta till ett Microsoft-konto eller uppdatera min Xbox Live-information. Vad är detta?

Du måste ha ett Microsoft-konto så att spelet kan spara data om hur långt du har kommit i molnet. Microsoft-kontot ger dig automatiskt ett Xbox-konto där dina speldata sparas.

Jag har problem med att spela mitt spel. Hur kan jag åtgärda det?

Prova följande lösningar om du har problem med att spela ditt spel.

Lösning 1: Kontrollera Xbox Live-tjänstens status

Om meddelanden visas här väntar du tills tjänsten åter är igång och sedan försöker du igen:

Kärntjänster för Xbox Live: körs
2017-01-20T20:28:15.9632221+00:00

Lösning 2: Starta om din dator eller surfplatta

Obs! Innan omstarten ska du spara ditt arbete och stänga alla öppna appar.

Om ikonen Ström finns på din startskärm väljer du den och sedan väljer du Starta om. I annat fall gör du något av följande:

1. Svep från höger på skärmen och välj sedan Inställningar. (Om du använder en mus pekar du på det nedre högra hörnet på skärmen, flyttar muspekaren uppåt och väljer Inställningar.)
  2. Välj Ström och sedan Starta om.

Lösning 3: Kontrollera om det finns uppdateringar för enheten

Windows 10

Om du använder automatisk uppdatering behöver du inte kontrollera om det finns viktiga och rekommenderade uppdateringar. Windows Update kontrollera om det finns uppdateringar och installerar dem när de är klara.

Om du inte använder automatisk uppdatering ska du själv kontrollera minst en gång i veckan om det finns uppdateringar. Vi släpper normalt viktiga uppdateringar en gång i månaden. Uppdateringar kan dock släppas när som helst.

Oavsett vilka inställningar du har finns det uppdateringar som inte installeras automatiskt. Detta gäller frivilliga uppdateringar och uppdateringar som kräver att du accepterar nya användningsvillkor. När sådana uppdateringar blir tillgängliga kommer Windows Update att meddela dig när de är klara att installeras.

1. Välj Start-knappen. I sökrutan skriver du Uppdatera och sedan väljer du Windows Update i resultatlistan.
  2. I den vänstra rutan väljer du Sök efter uppdateringar och sedan väntar du medan Windows letar efter de senaste uppdateringarna för din dator.
  3. Om det finns uppdateringar väljer du Installera uppdateringar.

Obs! Du kan behöva starta om din enhet för att slutföra installationen av vissa uppdateringar. Spara och stäng alla filer och appar innan omstarten, så att du inte förlorar något.

Windows 8.1

Så här kontrollerar du om det finns uppdateringar:

1. Öppna Windows Update genom att svepa in från högra kanten på skärmen (eller, om du använder mus, peka på det nedre högra hörnet på skärmen och flytta muspekaren uppåt), välja Inställningar, välja Ändra datorinställningar och sedan välja Uppdatera och återställa.
  2. Välj Kontrollera nu och vänta medan Windows letar efter de senaste uppdateringarna för din enhet.
  3. Om det finns uppdateringar väljer du Installera uppdateringar.
  4. Läs och acceptera licensvillkoren och välj sedan Slutför om det behövs.

Obs! Du kan behöva starta om din enhet för att slutföra installationen av vissa uppdateringar. Spara och stäng alla filer och appar innan omstarten, så att du inte förlorar något.

Om en uppdatering av Windows inte löser problemet kontrollerar du om det finns speluppdateringar.

Lösning 4: Kontrollera om det finns speluppdateringar

Så här tar du reda på om du kör den senaste versionen av spelet.

Windows 10

1. Öppna Store och logga in med det konto du använder för att spela spelet.
  2. I sökrutan skriver du namnet på spelet. Du kan till exempel skriva Microsoft Solitaire Collection i sökrutan.
  3. På sidan med spelinformation visar knappen Öppen om du har den senaste versionen. Om den visar Uppdatera väljer du den för att uppdatera spelet.

Alternativt kan du välja din kontoikon i Store (till vänster om sökrutan) och sedan välja Nedladdningar och uppdateringar för att se om det finns någon tillgänglig uppdatering för spelet.

Windows 8.1

1. Öppna Store och logga in med det konto du använder för att spela spelet.
  2. Flytta musen längst till höger på skärmen eller svep från höger sida för att ta fram snabbknappsmenyn.
  3. Välj Inställningar.
  1. Välj Appuppdateringar.
  1. På skärmen för appuppdateringar väljer du Sök efter uppdateringar.

Om en uppdatering av spelet inte löser problemet avinstallerar du spelet från enheten och installerat sedan om det.

Lösning 5: Avinstallera och installera om spelet

Obs! Om du normalt inte loggar in när du spelar tas alla spel och framsteg bort om du avinstallerar appen. Om du loggar in på spelet innan du avinstallerar kommer dock alla dina data att sparas i molnet och eventuella sparade spel kommer inte att förloras när du avinstallerar och installerar om spelet. Du kommer att kunna fortsätta där du slutade i de spel du spelade för tillfället.

1. På Startskärmen sveper du från högerkanten (eller, om du använder mus, pekar i nedre högra hörnet på skärmen och flyttar musmarkören uppåt), väljer Sök och skriver sedan spelets titel i sökrutan. Du kan till exempel skriva Microsoft Solitaire Collection i sökrutan.
  2. Tryck på och håll ned (eller högerklicka) på panelen för appen och välj Avinstallera.
  3. Starta om enheten.
  4. Tryck på Windows-tangenten + R.
  5. I rutan Öppna skriver du wsreset.exe och trycker på Retur. Windows Store öppnas och du kan installera om spelet.

Lösning 6: Se till att inte brandväggen/antivirusprogrammet blockerar appen

För Windows-brandväggen i Windows 10 eller Windows 8.1 läser du Skydda min dator från virus.

Hur du avblockerar spelet (eller andra appar som behöver tillgång till Xbox Live) varierar beroende på vilket antivirusprogram eller vilken brandvägg du använder. Läs i dokumentationen för ditt antivirusprogram eller din brandvägg hur du öppnar inställningarna och ser till att programvaran inte blockerar appen. Om antivirusprogrammet eller brandväggen har en lista med tillåtna appar (whitelist) ska du se till att dina Xbox Live-aktiverade spel finns med i listan.

Felsökningsverktyg

Om du behöver ytterligare hjälp med att felsöka problem med Microsofts allmänna spel läser du Kör felsökaren för Windows-appar.

Vad gör jag om jag har problem med en daglig utmaning?

Alla dagliga utmaningar är testade och går garanterat att lösa, men ibland kan även framstående spelare fastna. Gå till avsnittet Var hittar jag communityn för de allmänna spelen? nedan för att se hur du kan hitta communityn för det spel du spelar.

När jag startar spelet kan jag inte logga in på Xbox Live. Spelar det någon roll?

Ja. Det hindrar dig från att se dina achievements, spelframsteg och andra speldata. Dessa data sparas i molnet på ditt Xbox-konto och om du inte kan logga in på Xbox via ditt spel kan du inte spara dina achievements och spelframsteg. Se Ansluta till Xbox Live från en dator för felsökningsanvisningar.

Måste jag vara online eller ansluten till Internet för att spela?

Om du planerar att vara på en plats där det inte finns onlinetäckning, till exempel på en långflygning eller en seglingstur, kan du förbereda din Windows 10-enhet så att du kan spela offline.

Information om hur du konfigurerar din Windows 10-enhet för offline-spel finns i Spela spel offline på Windows 10 i offlineläget.

Obs! Microsoft Bingo kräver en onlineanslutning. Du kan inte spela det här spelet offline.

Om du spelar offline kommer vissa funktioner, som att köpa ytterligare saker från Windows Store, inte att vara tillgängliga. Alla rankningslistor kommer också att vara otillgängliga medan du är offline.

Om du tjänar in achievements när du spelar offline synkroniseras de med ditt konto nästa gång du loggar in på Xbox Live på din enhet. Dina sparade framsteg synkroniseras också när du loggar in på Xbox Live.

Jag har problem med att köpa saker från Windows Store. Vad ska jag göra?

Gå till supportsidan Appar och Windows Store. På den sidan får du hjälp med vanliga Store-problem och det finns alternativ du kan använda för att be om hjälp.

Var hittar jag communityn för de allmänna spelen?

Om du fortfarande har problem med att spela spelet går du till spelets communitysida för att ställa frågor och få ytterligare hjälp från teamet för Microsofts allmänna spel. Nedan hittar du spelets sida: