Vanliga frågor om Microsoft Solitaire Collection

På den här sidan får du svar på vanliga frågor om Microsoft Solitaire Collection på Windows 10 eller Windows 8.1.

Jag ombes byta till ett Microsoft-konto eller uppdatera min Xbox Live-information. Vad är detta?

Du måste ha ett Microsoft-konto så att Microsoft Solitaire kan spara data om hur långt du har kommit i spelet i molnet. Microsoft-kontot ger dig automatiskt ett Xbox Live-konto där dina speldata sparas.

Jag har problem med att spela Microsoft Solitaire Collection. Hur kan jag åtgärda det?

Försök med följande lösningar.

Lösning 1: Kontrollera Xbox Live-tjänstens status

Om meddelanden visas här väntar du tills tjänsten åter är igång och försöker igen:

Lösning 2: Starta om din dator/surfplatta

Obs! Innan omstarten ska du spara ditt arbete och stänga alla öppna appar.

Om ikonen Ström finns på din startskärm trycker eller klickar du på den och väljer Starta om. I annat fall gör du något av följande:

1. Svep från höger på skärmen och välj sedan Inställningar. (Om du använder en mus pekar du på det nedre högra hörnet på skärmen, flyttar muspekaren uppåt och klickar på Inställningar.)
  2. Välj Ström och sedan Starta om.

Lösning 3: Kontrollera om det finns uppdateringar

Windows 10

Om du använder automatisk uppdatering behöver du inte kontrollera om det finns viktiga och rekommenderade uppdateringar. Windows Update kontrollera om det finns uppdateringar och installerar dem när de är klara.

Om du inte använder automatisk uppdatering ska du själv kontrollera minst en gång i veckan om det finns uppdateringar. Vi släpper normalt viktiga uppdateringar en gång i månaden. Uppdateringar kan dock släppas när som helst.

Oavsett vilka inställningar du har finns det uppdateringar som inte installeras automatiskt. Detta gäller frivilliga uppdateringar och uppdateringar som kräver att du accepterar nya användningsvillkor. När sådana uppdateringar blir tillgängliga kommer Windows Update att meddela dig när de är klara att installeras.

1. Öppna Windows Update genom att svepa in från högra kanten på skärmen (eller, om du använder mus, peka på det nedre högra hörnet på skärmen och flytta muspekaren uppåt), välja Inställningar, välja Ändra datorinställningar och sedan välja Uppdatera och återställa.
  2. Välj Kontrollera nu och vänta medan Windows letar efter de senaste uppdateringarna för din enhet.
  3. Om det finns uppdateringar väljer du Installera uppdateringar.
  4. Läs och acceptera licensvillkoren och välj sedan Slutför om det behövs.
    Obs! Du kan behöva starta om din enhet för att slutföra installationen av vissa uppdateringar. Spara och stäng alla filer och appar innan omstarten, så att du inte förlorar något.

Windows 8.1

Så här kontrollerar du om det finns Windows-uppdateringar:

1. Klicka på startknappen. I sökrutan skriver du Uppdatera och sedan väljer du Windows Update i resultatlistan.
  2. I den vänstra rutan väljer du Sök efter uppdateringar och sedan väntar du medan Windows letar efter de senaste uppdateringarna för din dator.
  3. Om det finns uppdateringar väljer du Installera uppdateringar.

Om en uppdatering av Windows inte löser problemet avinstallerar du Microsoft Solitaire Collection och installerat om det.

Lösning 4: Avinstallera och installera om Microsoft Solitaire Collection

Obs! Om du inte loggar in på Solitaire normalt tas alla spel och framsteg bort om du avinstallerar appen. Om du loggar in på Solitaire innan du avinstallerar kommer alla dina data att sparas i molnet och eventuella sparade spel kommer inte att förloras när du avinstallerar och ominstallerar Microsoft Solitaire Collection. Du kommer att kunna fortsätta där du slutade i de spel du spelade för tillfället.

1. På Startskärmen sveper du från högerkanten (eller, om du använder mus, pekar i nedre högra hörnet på skärmen och flyttar musmarkören uppåt), väljer Sök och skriver sedan Microsoft Solitaire Collection i sökrutan.
  2. Tryck på och håll ned (eller högerklicka) och välj Avinstallera.
  3. Starta om enheten.
  4. Tryck på Windows-tangenten + R.
  5. I rutan Öppna skriver du wsreset.exe och trycker på Retur. Windows Store öppnas så att du kan installera om Microsoft Solitaire Collection.

Lösning 5: Se till att inte brandväggen/antivirusprogrammet blockerar appen

För Windows-brandväggen i Windows 10 eller Windows 8.1 läser du Windows-brandväggen från start till mål.

Hur du avblockerar Microsoft Solitaire Collection-spelet (eller andra appar som har tillgång till Xbox Live) varierar beroende på vilket antivirusprogram eller vilken brandvägg du använder. Läs i dokumentationen för ditt antivirus program eller din brandvägg hur du öppnar inställningarna och ser till att programvaran inte blockerar appen. Om antivirusprogrammet eller brandväggen har en lista med tillåtna appar (whitelist) ska du se till att dina Xbox Live-aktiverade spel finns med i listan.

Felsökningsverktyg

Om du behöver mer hjälp med att felsöka problem med Microsoft Solitaire Collection provar du följande onlineverktyg:

För Windows 10: Kör felsökaren för Windows-appar

För Windows 8.1: Felsöka problem med en app

När jag startar spelet kan jag inte logga in på Xbox Live. Spelar det någon roll?

Det hindrar dig från att se dina achievements, spelframsteg och andra speldata. Dessa data sparas i molnet på ditt Xbox Live-konto och om du inte kan logga in på Xbox via ditt spel kan du inte spara dina achievements och spelframsteg. Se Ansluta till Xbox Live från en dator för felsökningsprocedurer.

Jag har problem med att köpa saker från Windows Store. Vad ska jag göra?

Gå till supportsidan för Windows Store: Appar och Windows Store. På den sidan får du hjälp med vanliga Windows Store-problem och det finns länkar du kan använda för att be om hjälp.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Vanliga frågor om Microsoft Solitaire Collection" som du läste om eller ett annat problem?