Få hjälp med Minecraft på olika enheter

Minecraft är ett spel för olika plattformar som utvecklats av Mojang. Minecraft finns för en mängd olika enheter, och det kan gå till på lite olika sätt att få hjälp beroende på vilken enhet du har.

Om du vill ha hjälp med din version av Minecraft använder du någon av följande länkar:

Microsoft-versioner

Om du ändå inte lyckas lösa problemet kontaktar du Xbox-supporten.

Icke-Microsoft-versioner

• Windows PC (Java), Mac eller Linux-versionen – gå till Mojang-supporten.
  • Minecraft: Wii U Edition – se Vanliga frågor om Minecraft: Wii U Edition.
  • Minecraft Realms för PC (Java) – gå till Mojang-supporten.
  • Minecraft: Pocket Edition för Apple iOS-enheter – gå till iTunes Store.
  • Minecraft: Pocket Edition för Android-enheter – gå till Google Play Store.
  • Minecraft: PlayStation 3 Edition, PlayStation 4 Edition eller PS Vita Edition – gå till PlayStation-supporten.

Skillnader mellan Xbox-versioner

Minecraft är tillgängligt som digital nedladdning eller på fysisk skiva för Xbox 360. Det är ingen skillnad mellan den nedladdade och den fysiska versionen av spelet.

Xbox One Edition är tillgänglig som digital nedladdning från Xbox Games Store. Jämfört med Xbox 360-versionen har Xbox One-versionen av spelet större spelvärldar med bättre ritavstånd och prestanda.

Spela Minecraft mellan enheter och plattformar

Du kan spela Minecraft: Windows 10 Edition Beta med andra enheter som kör Pocket Edition, till exempel Windows 10- och Windows Phone-enheter. Just nu kan du spela med flera spelare lokalt på Minecraft: Windows 10 Edition Beta. Strax efter lanseringen kommer det att gå att spela online med Minecraft: Windows 10 Edition Beta.

Minecraft: Xbox 360 Edition kan bara spelas med andra Xbox 360-konsoler på Xbox Live och Xbox One-versionen kan bara spelas online med andra Xbox One-konsoler. Det går inte att spela mellan olika plattformar med Xbox-versionerna och andra versioner av Minecraft.