Minecraft Realms

Minecraft Realms är en prenumerationsbaserad tjänst där du kan spela Minecraft online med upp till 10 spelare. Du kan prenumerera på Minecraft Realms med en enhet som har någon av följande versioner av Minecraft:

• Minecraft: Windows 10 Edition (inklusive Oculus Rift)
  • Minecraft: Pocket Edition för iOS
  • Minecraft: Pocket Edition för Android
  • Minecraft: Pocket Edition för Kindle Fire
  • Minecraft: Gear VR Edition

Obs! Minecraft: Pocket Edition för Windows Phone, Minecraft: Xbox One Edition och Minecraft: Xbox 360 Edition saknar för närvarande stöd för Realms.

Om du spelar Minecraft på en PC (och använder Java-versionen) finns redan en prenumerationstjänst för Minecraft Realms tillgänglig. Om du vill veta mer eller administrera din prenumeration går du till Minecraft Realms-sidan på Mojangs webbplats.

Med Minecraft: Windows 10 Edition och Minecraft: Gear VR Edition kan du välja mellan ett enmånads och ett sexmånaders prenumerationsköp av Realms. Det är en engångsbetalning som inte kan återfås och den förnyas inte automatiskt när den går ut.

För de andra Pocket Edition-versionerna av Minecraft kan du välja mellan två återkommande månadsprenumerationer:

• Du plus två: Då kan du spela med upp till två andra spelare.
  • Du plus tio: Då kan du spela med upp till 10 andra spelare.

Prenumerationskostnaderna varierar beroende på i vilken region du bor.

Innan du börjar

Du måste ha en Xbox-gamertag för att kunna tjäna achievements och öka din gamerscore. Första gången du startar Windows 10-versionen eller Pocket Edition av Minecraft ombes du att logga in på Xbox Live via Xbox-appen eller Xbox SmartGlass-appen. Om du redan har ett konto använder du det för att logga in. Om du inte har det kan du lätt skapa ett med din befintliga e-postadress. Det kostar inget att skapa ett konto.

Se Så här loggar du in på Xbox-appen på Windows 10 för mer information om hur du använder Xbox-appen för att logga in på Minecraft.

Obs! Du behöver ingen Xbox Live Guld-prenumeration för att kunna spela Minecraft Realms.

Så här prenumererar du på Minecraft Realms

1. På datorn/enheten startar du Minecraft och väljer Spela på huvudmenyn.
  2. Välj fliken Realms upptill.
  3. Om du har en befintlig Realms-prenumeration ombes du logga in på Xbox Live för att fortsätta spela.
  4. Om du inte har någon befintlig Realms-prenumeration ombeds du att köpa en.
    1. Om du använder en enhet med iOS, Android eller Kindle Fire kan du köpa en återkommande månatlig prenumeration.
    2. Om du använder en Windows 10- eller Gear VR-enhet kan du köpa en enmånads eller en sexmånaders prenumeration som inte förnyas automatiskt.

I båda fallen debiteras du för den enhet du köpte Minecraft på.

5. Slutför köpet på din enhet.

Nästa gång du spelar Minecraft: Windows 10 Edition eller Minecraft: Pocket Edition kan du välja Realms på huvudmenyn.

Så här bjuder du in andra spelare till Realm

1. Välj Spela-knappen på huvudmenyn.
  2. Välj fliken Realms upptill.
  3. Välj pennikonen bredvid namnet på ditt Realm.
  4. Välj Spelare. Din Xbox Live-kompislista är automatiskt tillgänglig.
  5. Om du vill lägga till någon som redan finns på din Xbox Live-kompislista klickar du på plustecknet bredvid namnet. Om du vill lägga till nya personer måste du först lägga till dem i din Xbox Live-kompislista. Du gör det genom att klicka på Lägg till kompis.
  6. I fönstret Lägg till kompis kan du lägga till en kompis via dina Facebook-kontakter (om du är ansluten till Facebook), via kontakterna i din telefon eller enhet eller direkt genom att använda personens Xbox Live-gamertag. När du har lagt till dem väljer du stängningsrutan i fönstrets övre högra hörn (det måste du göra två gånger för att komma tillbaka till huvudmenyn).
  7. Så snart de har lagt till dig som kompis visas de i din Xbox Live-kompislista i Realms och du kan skicka dem en inbjudan att spela.

Så här bjuder du in andra spelare till Realm

1. Välj Spela-knappen på huvudmenyn.
  2. Välj fliken Realms upptill.
  3. Välj kuvertknappen bredvid feedbackknappen.
  4. Där kan du se alla dina inbjudningar till olika Realms och acceptera de du vill ha. När du har gått med i en Realm med en inbjudan visas denna Realm i din lista på fliken Realms.

Så här säger du upp din prenumeration på Minecraft Realms

Om du inte vill prenumerera på Minecraft Realms längre avbryter du dina prenumerationer:

• För Minecraft: Pocket Edition på iOS går du till iTunes store.
  • För Minecraft: Pocket Edition på Android går du till Google Play-butiken.
  • För Minecraft: Pocket Edition för Kindle Fire går du till Kindle Fire-butiken på din enhet.

För Minecraft: Windows 10 Edition (inklusive Oculus Rift) och Minecraft: Gear VR Edition finns ingen månadsvis prenumeration. När du har gjort ditt köp kommer din prenumeration på Realms att upphöra efter en eller sex månader, beroende på vilken version du köpt.

Felsöka problem med appen Minecraft Realms

Om du upplever problem med Minecraft Realms följer här några saker som kan avhjälpa detta.

Nätverksanslutning

Kontrollera Xbox Live-tjänstens status

Om meddelanden visas här väntar du tills tjänsten åter är igång och sedan försöker du igen:

Kärntjänster för Xbox Live: körs
2017-03-26T01:34:18.3912874+00:00
Sociala medier och spelande: körs
2017-03-26T01:34:18.3912874+00:00

Om Xbox Live-tjänsten är igång går du till felsökningsguiden Anslutningsproblem med Realms på Mojangs webbplats. Om du följt anvisningarna där och fortfarande har problem kan det finnas anslutningsproblem mellan ditt nätverk och internet.

Windows 10

Om du har inloggningsproblem eller problem med att nå ditt konto online loggar du in på ditt Microsoft-konto för att kontrollera problem.

Om du har problem med att spela på din Windows 10-enhet går du till Felsöka spelproblem på Windows 10.

iOS, Android, Kindle och Gear VR

För problem eller felsökning på iOS-enheter går du till Apples support.

För problem eller felsökning på Android-enheter går du till hjälpcentret för Google Play.

För problem eller felsökning på Kindle-enheter går du till Amazons support.

För problem eller felsökning på Gear VR eller Oculus Rift går du till Oculus support.

För alla andra spelrelaterade problem går du till Minecraft Realms supportsida på Mojangs webbplats.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Minecraft Realms" som du läste om eller ett annat problem?