Vanliga frågor om Ori and the Blind Forest: Definitive Edition på Windows 10

Få svar på vanliga frågor om Ori and the Blind Forest: Definitive Edition på Windows 10.

På den här sidan

Jag ombads uppgradera mitt operativsystem för att spela Ori and the Blind Forest: Definitive Edition. Vilken version av Windows behöver jag?

Du behöver Windows 10 i version 1511 eller senare för att kunna ladda ned och installera Ori and the Blind Forest: Definitive Edition.

Dessutom måste din enhet ha 64-bitarsversionen av Windows 10. Om du har en 32-bitarsversion kommer du inte att kunna spela Ori and the Blind Forest: Definitive Edition.

Om du vill se om du kör rätt version av Windows på din enhet läser du Så här tar du reda på om ett spel fungerar på din Windows-enhet.

Behöver jag ytterligare programvara för att spela spelet?

Ja, du måste ha DirectX 9.0c eller senare installerat för att spela Ori and the Blind Forest: Definitive Edition. För bästa upplevelse rekommenderar vi dock att du har DirectX 11 eller senare: Om du vill se vilken version av DirectX som är installerad på din enhet läser du Så här tar du reda på om ett spel fungerar på din Windows-enhet.

Vilka är maskinvarukraven?

I följande tabell visas lägsta, rekommenderad och idealisk konfiguration för Ori and the Blind Forest: Definitive Edition på Windows 10.

Lägsta Rekommenderad Idealisk
OS Windows 10 med 64-bitar (1511-uppdateringen) Windows 10 med 64-bitar (1511-uppdateringen) Windows 10 med 64-bitar (1511-uppdateringen)
Processor Intel Core 2 Duo E4500 2,2 Ghz
eller
AMD Athlon 64 X2 5600 2,8 GHz
Intel Core i5 2300
eller
AMD FX 6120
Intel Core i7 4790 4 GHz
eller
AMD FX med 8 kärnor
GPU (grafikkort) NVIDIA GeForce 240 GT
eller
AMD Radeon HD 6570
NVIDIA GeForce GTX 550 Ti
eller
AMD Radeon HD 6770
NVIDIA GeForce 980 Ti
eller
AMD Radeon R9 390X
Hårddiskutrymme 11 GB 11 GB 11 GB SSD
RAM (minne) 4 GB 8 GB 16 GB
VRAM (videominne) NVIDIA – 2 GB
AMD – 2 GB
NVIDIA – 4 GB
AMD – 4 GB
NVIDIA – 6+ GB
AMD – 6+ GB
DirectX DirectX 9.0c+ DirectX 11+ DirectX 11+
Bildskärm 1080p 1080p 1080p

Om du vill se om din Windows 10-enhet har tillräckligt med tillgängligt diskutrymme, vilket grafikkort som är installerat och annan viktig information om din enhet läser du Så här tar du reda på om ett spel fungerar på din Windows 10-enhet.

En del enheter med dubbla grafikprocessorer kan visa en svart skärm efter inläsning om du ändrar upplösningen. Åtgärda detta genom att flytta musen till toppen eller botten på skärmen så korrigerar det sig själv.

Vad händer om jag laddar ned ett spel på en enhet som inte uppfyller maskinvarukraven?

Vi rekommenderar att du kontrollerar enhetsspecifikationerna först för att säkerställa att enheten uppfyller minimikraven. Mer information finns i Så här tar du reda på om ett spel fungerar på din Windows 10-enhet.

Om du redan har köpt spelet kan du prova att justera grafikalternativen i spelet. Dessa hittar du vanligtvis bland spelets inställningar, under grafik eller video. Börja med den lägsta inställningen för att se om det förbättrar spelandet.

Om spelet fortfarande inte fungerar som det ska på din enhet kan du begära återbetalning inom 5 dagar efter köpet. För mer information, se sidan Microsoft Store - returer.

Hur stort är spelet?

Ori and the Blind Forest: Definitive Edition kräver minst 11 GB ledigt hårddiskutrymme för nedladdning. Om du vill se om din enhet har tillräckligt med tillgängligt diskutrymme läser du Så här tar du reda på om ett spel fungerar på din Windows 10-enhet.

Hur lång tid tar det att ladda ned spelet?

Nedladdningstiden kan variera beroende på hur snabb Internetanslutningen är. I genomsnitt tar det cirka 1,5 timmar att ladda ned 11 GB med en 20 Mbps-anslutning (megabit per sekund).

Medan spelet laddas ned ska du inte avbryta nedladdningen eller stänga av datorn. Panelen för Ori and the Blind Forest: Definitive Edition kommer att visas på startsidan när nedladdningen är klar.

Obs! Internet-avgifter kan tillkomma när du laddar ned spelet.

Om nedladdningen går långsamt kan du prova någon av följande lösningar:

1. Se till att inte ladda ned mer än ett spel, en app eller en uppdatering åt gången.
  2. Om du har andra enheter i ditt nätverk som kanske utnyttjar bandbredd (till exempel en streamande film) ska du pausa dem tills nedladdningen är klar.
  3. Kontrollera om det finns Windows 10-uppdateringar för din enhet. Gå till Inställningar och välj sedan Uppdatering och säkerhet för att se om det finns några uppdateringar tillgängliga.
  4. Felsök potentiella anslutningsproblem genom att gå till sidan Åtgärda problem med nätverksanslutningen i Windows.

Vilka tillbehörsenheter behöver jag för att styra spelet?

Du kan använda mus och tangentbord eller en Xbox One-handkontroll. Om du använder en handkontroll måste du ha antingen en USB-kabel för att ansluta den till din enhet eller en trådlös Xbox-adapter för Windows.

Måste jag ha ett Microsoft-konto för att spela spelet?

Du behöver ett Microsoft-konto för att spela Ori and the Blind Forest: Definitive Edition. Om du redan spelar spel på Xbox 360 eller Xbox One kan du använda samma konto som du använder för de spelen. För mer information, se sidan Vanliga frågor och svar för Microsoft-konton.

Måste jag vara online eller ansluten till Internet för att spela?

Om du planerar att vara på en plats där det inte finns onlinetäckning, till exempel på en långflygning eller en seglingstur, kan du förbereda din Windows 10-enhet så att du kan spela Ori and the Blind Forest: Definitive offline.

Information om hur du konfigurerar din Windows 10-enhet för offline-spel finns i Spela spel offline på Windows 10 i offlineläget.

Om du spelar offline kommer vissa funktioner, som att köpa ytterligare saker från Windows Store, inte att vara tillgängliga. Alla rankningslistor kommer också att vara otillgängliga medan du är offline.

Om du tjänar in achievements när du spelar offline synkroniseras de med ditt konto nästa gång du loggar in på Xbox Live på din enhet. Dina sparade framsteg synkroniseras också när du loggar in på Xbox Live.

Du kommer heller inte att kunna utnyttja fördelarna med Xbox Live medan du är offline. Se Varför ska jag logga in på Xbox Live med ett Microsoft-konto? nedan för mer information.

Jag har redan Xbox One-versionen av Ori and the Blind Forest: Definitive Edition. Är de två versionerna av spelet länkade?

Ori and the Blind Forest: Definitive Edition på Xbox One och Windows 10 är samma version av spelet. Detta innebär att du tjänar achievements på båda samt att de kan föras över mellan plattformarna. Sparade spel förs också över mellan plattformarna, vilket innebär att du kan börja spela på Xbox One och sedan fortsätta spela på Windows 10 och vice versa. Du måste vara inloggad med samma Microsoft-konto på både Xbox One och Windows 10 för att det ska fungera.

Om du byter plattformar kan det dröja några minuter medan de sparade framstegen i spelet synkroniseras. Mer information och felsökningssteg finns i Korsvis spelande på Windows 10 och Xbox One.

Hur många gånger kan jag ladda ned och installera spelet?

Du kan ladda ned och installera Ori and the Blind Forest: Definitive Edition på upp till 10 olika Windows 10-enheter med samma Microsoft-konto.

Varför ska jag logga in på Xbox Live med ett Microsoft-konto?

När du ansluter Ori and the Blind Forest: Definitive Edition till Xbox Live-tjänsten får du följande fördelar medan du spelar på din Windows 10-enhet.

Obs! Du måste ansluta till Xbox Live via Xbox-appen för att starta Ori and the Blind Forest: Definitive Edition. Se Måste jag vara online eller ansluten till Internet för att spela? ovan.

• Hålla kontakten med Xbox Live-communityn, se achievements, titta på spelklipp med mera.
  • Lagra dina sparade spel i molnet och fortsätta spela på en annan Windows 10-enhet direkt där du slutade.
  • Spela med din trådlösa Xbox-handkontroll på Windows 10 med en trådlös Xbox-adapter.
  • Enkelt spela in, lägga till berättarröst för och dela dina mest episka spelögonblick med inbyggd Spel-DVR.
    • För att starta Spel-DVR medan du spelar trycker du på Windows-tangenten + G.
    • Om du vill ändra dina Spel-DVR-inställningar ska du starta Xbox-appen, gå till Inställningar och välja Spel-DVR.
    • Spelklipp som du spelar in i Ori and the Blind Forest: Definitive Edition når du via Xbox-appen. Se Fördelar med att köra Xbox-appen när du spelar spel på Windows 10 för mer information.