Vanliga frågor om Quantum Break på Windows 10

Har du en fråga om Quantum Break på Windows 10? Här hittar du svaren på vanliga frågor.

På den här sidan

Jag fick ett meddelande om att uppgradera mitt operativsystem för att spela Quantum Break. Vilken version av Windows behöver jag?

Du måste köra Windows 10 version 1511 eller senare för att kunna ladda ned och installera Quantum Break.

Dessutom måste din enhet ha 64-bitarsversionen av Windows 10. Om du har en 32-bitarsversion kommer du inte att kunna spela Quantum Break.

Om du vill se om du kör rätt version av Windows på din enhet läser du Så här tar du reda på om ett spel fungerar på din Windows-enhet.

Behöver jag ytterligare programvara för att spela spelet?

Ja, du måste ha DirectX 12 eller senare installerat för att kunna spela Quantum Break. Om du vill se vilken version av DirectX som är installerad på din enhet läser du Så här tar du reda på om ett spel fungerar på din Windows-enhet.

Obs! Om din enhet saknar DirectX 12 kan du fortfarande köpa och lösa in en kod för spelet. Du kan dock inte starta det.

Vilka är maskinvarukraven?

I följande tabell visas minimikraven och rekommenderade krav för Quantum Break. Minimikraven visar de senaste maskinvaruspecifikationerna för att spelet ska gå att köra och de rekommenderade kraven ger dig den bästa upplevelsen när du spelar spelet.

Minimispecifikation (AMD)

Minimispecifikation (Intel)

Rekommenderad specifikation

Idealisk specifikation

Processor

AMD FX-6300

i5 4460 vid 2,7 GHz

i5 4690 vid 3,9 GHz

i7 4790 vid 4 GHz

GPU (grafikkort)

Radeon R7 260X

NVIDIA GTX 760

GeForce 970

GeForce 980 Ti

VRAM (videominne)

2 GB

2 GB

4 GB

Mer än 6 GB

RAM (minne)

8 GB

8 GB

16 GB

16 GB

Hårddisk

55 GB ledigt

55 GB ledigt

55 GB ledigt

SSD + 55 GB ledigt

Bildskärm

1080p

1080p

1080p

4K (UHD)

SP-mål

30 br/s

30 br/s

Mer än 30 br/s

Mer än 30 br/s

Om du vill se om din Windows 10-enhet har tillräckligt med tillgängligt diskutrymme, vilket grafikkort som är installerat och annan viktig information om din enhet läser du Så här tar du reda på om ett spel fungerar på din Windows 10-enhet.

Vad händer om jag laddar ned Quantum Break på en enhet som inte uppfyller maskinvarukraven?

Vi rekommenderar att du kontrollerar enhetsspecifikationerna först för att säkerställa att de uppfyller minimikraven. Mer information finns i Så här tar du reda på om ett spel fungerar på din Windows 10-enhet.

Om du redan har köpt spelet kan du prova att justera grafikalternativen i spelet på följande sätt:

1. Medan du spelar Quantum Break går du till Meny och väljer Bildskärm.
  2. Välj Förinställd grafik och sedan Låg.

Om spelet körs med den här inställningen kan du testa att öka nivån för Förinställd grafik. Du kan också skapa anpassade alternativ som gör att du kan anpassa olika bildskärmsinställningar.

Om du kör enheten med ett AMD-grafikkort går du till supportwebbplatsen för AMD och ser till att du har senaste versionen av drivrutinen för kortet.

Om du har två grafikkort, eller om din GPU stöder läge G-Sync eller FreeSync, kommer Quantum Break inte att stödja dessa vid start. Vi arbetar på det – gå då och då till http://www.quantumbreak.com/windows10 för att se framtida uppdateringar.

Om detta inte löser problemet och spelet fortfarande inte fungerar korrekt på din enhet kan du begära återbetalning inom 5 dagar från inköpsdatum om du köpte spelet i Windows Store (detta gäller inte den kostnadsfria nedladdningen som lösts in som en del av förbeställningskampanjen för Quantum Break). För mer information, se sidan Microsoft Store - returer.

Hur stort är spelet?

Quantum Break kräver minst 68 GB ledigt hårddiskutrymme för nedladdning. Mer kan krävas, beroende på hur mycket ytterligare nedladdningsbart innehåll du köper.

Om du vill se om din enhet har tillräckligt med tillgängligt diskutrymme läser du Så här tar du reda på om ett spel fungerar på din Windows 10-enhet.

Hur lång tid tar det att ladda ned spelet?

Nedladdningstiden kan variera beroende på hur snabb Internetanslutningen är. I genomsnitt tar det cirka 7 timmar att ladda ned 68 GB med en 20 Mbps-anslutning.

Medan spelet laddas ned ska du inte avbryta nedladdningen eller stänga av datorn. Ikonen för Quantum Break kommer att visas på startsidan när nedladdningen är klar.

Obs! Ytterligare Internetavgifter kan tillkomma i vissa länder.

Om nedladdningen går långsamt kan du prova någon av följande lösningar:

1. Se till att inte ladda ned mer än ett spel, en app eller en uppdatering åt gången.
  2. Om du har någon annan enhet i ditt nätverk som utnyttjar bandbredd (till exempel en streamande film) ska du pausa den tills nedladdningen är klar.
  3. Kontrollera om det finns Windows 10-uppdateringar för din enhet. Gå till Inställningar och välj sedan Uppdatering och säkerhet för att se om det finns några uppdateringar som väntar.
  4. Felsök potentiella anslutningsproblem genom att gå till sidan Åtgärda problem med nätverksanslutningen.

Vilka tillbehörsenheter behöver jag för att styra spelet?

Du kan använda mus och tangentbord eller en Xbox One-handkontroll. Om du använder en handkontroll måste du ha antingen en USB-kabel för att ansluta den till din enhet eller en trådlös Xbox-adapter för Windows.

Behöver jag ett konto på Xbox Live för att spela spelet?

Du behöver ett Microsoft-konto på Xbox Live för att spela Quantum Break. Om du redan spelar spel på Xbox 360 eller Xbox One kan du använda samma konto.

Om du inte har något konto på Xbox Live kan du använda samma Microsoft-konto som du använde för att köpa spelet. Mer information finns på sidan Vanliga frågor och svar för Microsoft-konton.

Måste jag vara online eller ansluten till Internet för att spela?

Om du planerar att vara på en plats där det inte finns onlinetäckning, till exempel på en långflygning eller en seglingstur, kan du förbereda din Windows 10-enhet så att du kan spela Quantum Break offline.

Information om hur du konfigurerar din Windows 10-enhet för offline-spel finns i Spela spel offline på Windows 10 i offlineläget.

Följande spellägen kräver onlineanslutning:

• Visning av live action show

Om du spelar offline kommer vissa funktioner, som att köpa ytterligare saker från Windows Store, inte att vara tillgängliga. Alla rankningslistor kommer också att vara otillgängliga medan du är offline.

Om du tjänar in achievements när du spelar offline synkroniseras de med ditt konto nästa gång du loggar in på Xbox Live på din enhet. Dina sparade framsteg synkroniseras också när du loggar in på Xbox Live.

Du kommer heller inte att kunna utnyttja fördelarna med Xbox Live medan du är offline. Se Varför ska jag logga in på Xbox Live med ett Microsoft-konto? nedan för mer information.

Jag fastnar när jag försöker spela. Hur fortsätter jag?

Quantum Break har hjälp i spelet som du kan nå när som helst. Detta hjälper dig att komma igång igen om du fastnar. Du kan också trycka uppåt på styrknappen för att visa en påminnelse om målet med det aktuella uppdraget.

Gå till Quantum Break-communityn för kontakt med andra spelare och för att hålla dig uppdaterad med de senaste nyheterna om spelet.

Jag har redan Xbox One-versionen av Quantum Break. Är de två versionerna av spelet länkade?

Quantum Break på Xbox One och Windows 10 är samma version av spelet. Detta innebär att du tjänar achievements på båda samt att de kan föras över mellan plattformarna. Sparade spel förs också över mellan plattformarna, vilket innebär att du kan börja spela på Xbox One och sedan fortsätta spela på Windows 10 och vice versa. Du måste vara inloggad med samma Microsoft-konto på både Xbox One och Windows 10 för att det ska fungera.

Om du byter plattformar kan det dröja några minuter medan de sparade framstegen i spelet synkroniseras. Mer information och felsökningssteg finns i Korsvis spelande på Windows 10 och Xbox One.

Hur många gånger kan jag ladda ned och installera spelet?

Du kan ladda ned och installera Quantum Break på upp till tio olika Windows 10-enheter med samma Microsoft-konto.

Varför ska jag logga in på Xbox Live med ett Microsoft-konto?

När du ansluter Quantum Break till Xbox Live-tjänsten får du följande fördelar medan du spelar på din Windows 10-enhet.

Obs! Du måste ansluta till Xbox Live via Xbox-appen för att starta Quantum Break. Se Måste jag vara online eller ansluten till Internet för att spela? ovan.

• Hålla kontakten med Xbox Live-communityn, se achievements, titta på spelklipp med mera.
  • Lagra dina sparade spel i molnet och fortsätta spela på en annan Windows 10-enhet eller Xbox One-konsol direkt där du slutade.
  • Spela med din trådlösa Xbox-handkontroll på Windows 10 med en trådlös Xbox-adapter.
  • Du kan enkelt spela in, lägga till berättarröst för och dela dina mest episka spelögonblick med inbyggd Spel-DVR:
    • För att starta Spel-DVR medan du spelar trycker du på Windows-tangenten + G.
    • Om du vill ändra dina Spel-DVR-inställningar ska du starta Xbox-appen, gå till Inställningar och sedan välja Spel-DVR.
    • Spelklipp som du spelar in i Quantum Break når du via Xbox-appen. Se Fördelar med att köra Xbox-appen när du spelar spel på Windows 10 för mer information.