Vanliga frågor om Rise of the Tomb Raider på Windows 10

Läs svaren på vanliga frågor om Rise of the Tomb Raider på Windows 10.

Vanliga frågor

Jag fick ett meddelande om att uppgradera mitt operativsystem för att spela Rise of the Tomb Raider. Vilken version av Windows behöver jag?

Du måste köra Windows 10 i version 1511 eller senare för att kunna ladda ned Rise of the Tomb Raider.

Om du vill se om du kör rätt version av Windows på din enhet läser du Så här tar du reda på om ett spel fungerar på din Windows-enhet.

Behöver jag ytterligare programvara för att spela spelet?

Ja, du måste ha DirectX 11 eller senare installerat för att kunna spela Rise of the Tomb Raider. Om du vill se vilken version av DirectX som är installerad på din enhet läser du Så här tar du reda på om ett spel fungerar på din Windows-enhet.

Vilka är maskinvarukraven?

I följande tabell visas minimikraven och rekommenderade krav för Rise of the Tomb Raider. Minimikraven visar de senaste maskinvaruspecifikationerna för att spelet ska gå att köra och de rekommenderade kraven ger dig den bästa upplevelsen när du spelar spelet.

Minimikrav

Rekommenderade krav

OS

Windows 10, 64-bitars

Windows 10, 64-bitars

Processor

Intel Core i3-2100, 3,10 GHz eller AMD Phenom II X4 945, 3,0 GHz

Intel Core i7-3770, 3,40 GHz eller AMD XF 8350, 4,0 GHz

GPU (grafikkort)

NVIDIA GeForce GTX 550 TI eller AMD Radeon HD 7790

NVIDIA GeForces GTX 970 eller AMD Radeon R9 290x

Hårddiskutrymme

35 GB

35 GB

RAM (minne)

6 GB

8 GB

VRAM (videominne)

NVIDIA 1024 MB

AMD 3046 MB

4096 MB

DirectX

DirectX 11

DirectX 11

Inmatning

Tangentbord + mus

Xbox-handkontroll

Om du vill se om din Windows 10-enhet har tillräckligt med tillgängligt diskutrymme, vilket grafikkort som är installerat och annan viktig information om din enhet läser du Så här tar du reda på om ett spel fungerar på din Windows 10-enhet.

Vad händer om jag laddar ned ett spel på en enhet som inte uppfyller maskinvarukraven?

Vi rekommenderar att du kontrollerar enhetsspecifikationerna först för att säkerställa att de uppfyller minimikraven. Mer information finns i Så här tar du reda på om ett spel fungerar på din Windows 10-enhet.

Om du redan har köpt spelet kan du prova att justera grafikalternativen i spelet på följande sätt:

1. Medan du spelar Rise of the Tomb Raider går du till Alternativ.
  2. Välj Bildskärm och alternativ och välj Grafik.
  3. Välj Förvald och justera sedan grafikinställningarna till Lägsta. Den här inställningen kan ökas till högre kvalitet om din enhet har stöd för det.

Om detta inte löser problemet och spelet fortfarande inte fungerar som det ska på din enhet kan du begära återbetalning inom 5 dagar efter köpet. Det gör du genom att gå till Konton och fakturering på Microsofts supportsida.

Hur stort är spelet?

Rise of the Tomb Raider kräver minst 35 GB ledigt hårddiskutrymme för nedladdning. Mer kan krävas, beroende på hur mycket ytterligare nedladdningsbart innehåll som köps.

Om du vill se om din enhet har tillräckligt med tillgängligt diskutrymme läser du Så här tar du reda på om ett spel fungerar på din Windows 10-enhet.

Hur lång tid tar det att ladda ned spelet?

Nedladdningstiden kan variera beroende på hur snabb Internetanslutningen är. I genomsnitt tar det cirka 3,5 timmar att ladda ned 35 GB med en 20 Mbps-anslutning.

Medan spelet laddas ned ska du inte avbryta nedladdningen eller stänga av datorn. Ikonen för The Rise of the Tomb Raider kommer att visas på startsidan när nedladdningen är klar.

Obs! Ytterligare Internetavgifter kan tillkomma i vissa länder.

Om nedladdningen går långsamt kan du prova någon av följande lösningar:

1. Se till att inte ladda ned mer än ett spel, en app eller en uppdatering åt gången.
  2. Om du har någon annan enhet i ditt nätverk som utnyttjar bandbredd (till exempel en streamande film) ska du pausa den tills nedladdningen är klar.
  3. Kontrollera om det finns Windows 10-uppdateringar för din enhet. Gå till Inställningar och välj sedan Uppdatering och säkerhet för att se om det finns några uppdateringar som väntar.
  4. Felsök potentiella anslutningsproblem genom att gå till sidan Åtgärda problem med nätverksanslutningen.

Vad kan jag använda för att spela spelet?

Du kan använda mus och tangentbord eller en Xbox One-handkontroll. Om du använder en handkontroll måste du ha antingen en USB-kabel för att ansluta den till din enhet eller en trådlös Xbox-adapter för Windows.

Måste jag ha ett konto på Xbox Live för att spela spelet?

Du behöver ett Microsoft-konto på Xbox Live för att spela Rise of the Tomb Raider. Om du redan spelar spel på Xbox 360 eller Xbox One kan du använda samma konto.

Om du inte har något konto på Xbox Live kan du använda samma Microsoft-konto som du använde för att köpa spelet. Mer information finns på sidan Vanliga frågor och svar för Microsoft-konton.

Måste jag vara online eller ansluten till Internet för att spela?

Om du planerar att vara på en plats där det inte finns onlinetäckning, till exempel på en långflygning eller en seglingstur, kan du förbereda din Windows 10-enhet så att du kan spela Rise of the Tomb Raider offline.

Information om hur du konfigurerar din Windows 10-enhet för offline-spel finns i Spela spel offline på Windows 10 i offlineläget.

Om du spelar offline kommer vissa funktioner, som att köpa ytterligare saker från Windows Store, inte att vara tillgängliga. Alla rankningslistor kommer också att vara otillgängliga medan du är offline.

Om du tjänar in achievements när du spelar offline synkroniseras de med ditt konto nästa gång du loggar in på Xbox Live på din enhet. Dina sparade framsteg synkroniseras också när du loggar in på Xbox Live.

Jag har redan Xbox One-versionen av Rise of the Tomb Raider. Är de två versionerna av spelet länkade?

Xbox One- och Windows 10-versionerna av Rise of the Tomb Raider är olika versioner. Därför finns ingen länk eller koppling mellan spelen.

Eftersom du måste ha ett konto på Xbox Live för att spela kan du tjäna achievements och gamerscore i båda spelen. De framsteg du gör i Xbox One-versionen följer dock inte med till Windows 10-versionen och vice versa.

Hur många gånger kan jag ladda ned och installera spelet?

Du kan installera Rise of the Tomb Raider på upp till 10 olika Windows 10-enheter med samma Microsoft-konto.

Vad är skillnaderna mellan Windows 10- och Steam-versionen av spelet?

Både Windows 10- och Steam-versionerna av Rise of the Tomb Raider har samma pris vid lanseringen och de har också samma nedladdningsbara innehåll. Detta kallas "Köp via app" eller IAP (In-App Purchase) i Windows Store.

Windows 10-versionen av spelet kan dock ansluta till Xbox Live, vilket ger dig följande fördelar. Du kan

• Hålla kontakten med Xbox Live-communityn, se achievements, titta på spelklipp med mera.
  • Enkelt spela in, lägga till berättarröst för och dela dina mest episka spelögonblick med inbyggd Spel-DVR.
  • Lagra dina sparade spel i molnet och fortsätta spela på en annan dator direkt där du slutade.
  • Spela med din trådlösa Xbox-handkontroll på Windows 10 med en trådlös Xbox-adapter.

För att starta Spel-DVR medan du spelar trycker du på Windows-tangenten + G.

Om du vill ändra dina Spel-DVR-inställningar ska du starta Xbox-appen, gå till Inställningar och välja Spel-DVR.

Spelklipp som du spelar in i Rise of the Tomb Raider når du via Xbox-appen. Se Fördelar med att köra Xbox-appen när du spelar spel på Windows 10 för mer information.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Vanliga frågor om Rise of the Tomb Raider på Windows 10" som du läste om eller ett annat problem?