Felsöka problem med Xbox Play Anywhere-spel

Översikt

När du köper ett Xbox Play Anywhere-spel äger du det för spel på såväl Xbox One som Windows 10. Du behöver bara köpa det en gång för att det ska bli tillgängligt för installation på den Xbox One eller Windows 10-enhet du loggar in på.

Mer information om Xbox Play Anywhere, vanliga frågor och en komplett lista med kommande och aktuella titlar som stöds finns på http://xboxplayanywhere.com.

Det här behöver du känna till

Här följer några lösningar som kan åtgärda vanliga problem med Xbox Play Anywhere. Prova dem innan du använder felsökningsstegen nedan:

• Kontrollera Xbox Live-tjänstens status.

Om meddelanden visas här väntar du tills tjänsten åter är igång och sedan försöker du igen:

Kärntjänster för Xbox Live: körs
2017-01-18T17:36:47.1545823+00:00
  • Kontrollera att du spelar en digital version av spelet. Du kan inte använda Xbox Play Anywhere med en spelskiva. Du kan köpa den digitala versionen från Store på din Xbox One, Windows 10-emhet, xbox.com eller microsoft.com. Du kan också köpa en kod från en återförsäljare och lösa in den på din konsol eller enhet.

Obs! Du kan fortsätta att tjäna achievements och ta spelframsteg med dig mellan konsoler när du ansluter online. Om du vill ha mer information går du till Vanliga frågor om att spara Xbox One-spel i molnet.

• Kontrollera att det spel du spelar är kompatibelt med spel på olika plattformar genom att gå till spelets produktinformationssida. Mer felsökningstips finns i Korsvis spelande på Windows 10 och Xbox One.
  • Kontrollera att det inte är något problem med ditt kabelmodem eller din internetleverantör. Se om andra spel och appar fungerar? Om de inte gör det provar du att starta om din router. Gå till Åtgärda problem med nätverksanslutningen i Windows 10 för ytterligare information om nätverksfelsökning.
  • Kontrollera att din Windows 10-enhet uppfyller spelets systemkrav för maskinvara genom att gå till Så här tar du reda på om ett spel fungerar på din Windows 10-enhet och följa anvisningarna där.

Om dessa lösningar inte åtgärdar problemet fortsätter du med följande felsökningslösningar.

Jag har problem med att spela med en kompis på en annan plattform

Jag kan inte fortsätta med ett spel jag senast sparade på en annan plattform

Jag kan se nedladdningsbart innehåll på en plattform, men inte på den andra

Jag har problem med att spela ett Xbox Play Anywhere-spel

Jag kan se achievements på en plattform, men inte på den andra

Jag förbeställde spelet på en plattform, men det är inte tillgängligt på den andra

Jag kan ladda ned mitt spel på en plattform, men inte på den andra

Jag har problem med att lösa in en Xbox Play Anywhere-spelkod

Jag har problem med att spela med en kompis på en annan plattform

Om du har problem med att spela med en kompis som använder en annan plattform följer du de här anvisningarna:

1. Kontrollera att du inte strömmar från en annan enhet. Du kan bara strömma till en enhet åt gången.
  2. Se till att inte ladda ned eller titta på innehåll på din konsol eller enhet medan du spelar online, eftersom det skulle påverka dina prestanda. Det gäller alla andra enheter som du delar nätverk med.
  3. Be din kompis följa samma felsökningsanvisningar (inklusive tipsen i avsnittet "Det här behöver du känna till" ovan) för att se om problemet finns i den änden.

Jag kan inte fortsätta med ett spel jag senast sparade på en annan plattform

Om du har problem med att fortsätta med ett spel som du sparat på en annan plattform följer du de här anvisningarna:

1. Se till att du använder samma Microsoft-konto för båda plattformarna när du loggar in.
  2. Logga in till spelet igen på den plattform där det senast sparades (spelet ska då återupptas där du slutade).
  3. Spara spelet igen på den plattformen och prova sedan att öppna spelet på den andra plattformen.

Obs! För ytterligare felsökning av sparade spel går du till Vanliga frågor om att spara Xbox One-spel i molnet.

Jag kan se nedladdningsbart innehåll på en plattform, men inte på den andra

Om du kan se nedladdningsbart innehåll på en plattform men inte på den andra följer du de här anvisningarna:

1. Se till att du är inloggad på samma Microsoft-konto på båda enheterna.
  2. Kontrollera din orderhistorik på https://account.microsoft.com/billing/orders för att se om köpet har slutförts ordentligt.

Jag har problem med att spela ett Xbox Play Anywhere-spel

Om du har problem med att spela ett Xbox Play Anywhere-spel följer du de här anvisningarna:

1. Logga in med ett annat Microsoft-konto och se om du får samma problem.
  2. Prova att uppdatera drivrutinerna på din Windows 10-enhet, så som drivrutiner för bildskärmskort, ljud och nätverk. Om du vill göra det går du till Så här skaffar du den senaste programvaran och de senaste drivrutinerna till din Windows 10-enhet och följer anvisningarna där.
  3. Se till att ditt Windows 10-operativsystem är uppdaterat genom att köra Windows Update. Om du vill göra det går du till Inställningar > Uppdatering och säkerhet > Sök efter uppdateringar.
  4. Starta om enheten.

Om du fortfarande har problem går du till spelets community för att se diskussioner och kända problem samt för att ställa frågor till andra som spelar spelet.

Jag kan se achievements på en plattform, men inte på den andra

Om du kan se dina achievements på en plattform men inte på den andra följer du de här anvisningarna:

1. Se till att du är ansluten online.
  2. Kontrollera att du är inloggad med ditt Microsoft-konto när du spelar spelet.

Om du fortfarande har problem med achievements går du till Problem med Xbox One achievements och utmaningar för mer information.

Jag förbeställde spelet på en plattform, men det är inte tillgängligt på den andra

Om du kan se ett förbeställt spel på en plattform men inte på den andra följer du de här anvisningarna:

1. Se till att du är inloggad på samma Microsoft-konto på båda enheterna.
  2. Kontrollera din orderhistorik på https://account.microsoft.com/billing/orders för att se om köpet har slutförts ordentligt.

Jag kan ladda ned mitt spel på en plattform, men inte på den andra

Om du kan ladda ned ditt spel på en plattform men inte på den andra följer du de här anvisningarna:

1. Kontrollera att det finns tillräckligt med ledigt diskutrymme. Så här gör du:
    1. Gå till Inställningar > System > Lagring.
    2. Använt diskutrymme för varje disk på enheten visas. Se till att det finns tillräckligt med ledigt utrymme på hårddisken.

Obs! Mer information om hur du kontrollerar lagringsutrymmet på din Windows 10-enhet finns i Ta reda på hur mycket lagringsutrymme din dator har.

2. Starta om enheten.

Jag har problem med att lösa in en Xbox Play Anywhere-spelkod

Om du har problem med att lösa in en spelkod går du till Hur du löser in en förbetald Xbox-kod för anvisningar om hur du löser in en kod och vad du gör om du får problem.

Nästa steg

Om ingen av de här lösningarna löste ditt problem går du till Xbox-communityn för att ta reda på om andra spelare har samma problem som dig.

Relaterade problem