Förbeställ digitala Xbox One-spel i Xbox Store

På den här sidan

Köpa och hantera dina förbeställda spel

Hitta och hantera dina förbeställningar

Du kan hålla reda på förbeställda spel, och allt annat du köpt via Microsoft Store eller Xbox Store, genom att logga in på ditt Microsoft-konto. Där väljer du fliken Betalning och fakturering och sedan Orderhistorik.

På sidan Orderhistorik kan du enkelt se och hantera dina förbeställningar på en enda plats.

Erbjudanden vid förbeställning

Oavsett när du debiteras för förbeställningen har du rätt att ta del av de erbjudanden som kan ingå i förbeställningen av spelet. Kontrollera spelbeskrivningen i Microsoft Store eller Xbox Store för att se om det finns några erbjudanden för förbeställningen.

En del spel har erbjudanden som är tillgängliga direkt, medan du måste vänta på en del erbjudanden tills spelet har släppts. Om du inte ser ett erbjudanden direkt efter att du lagt din beställning kan du förvänta dig att få det samma dag som din förbeställning blir tillgänglig.

Gå till Visa nedladdningsbart spelinnehåll för Xbox One för att se hur du hittar och installerar innehåll på din Xbox One.

När debiteras jag för mitt spel?

Om du bara använder din kontokredit för att förbeställa ditt spel dras beloppet omedelbart. Om du använde ett kontokort och delade upp betalningen mellan mellan kontokortet och kontosaldot debiteras du cirka 10 dagar innan spelet lanseras.

Om ditt kontosaldo är lägre än det belopp du godkänt för debitering av förbeställningen kommer resterande belopp att dras från ditt kontokort. Du kommer att få ett e-postmeddelande till ditt faktureringskonto som bekräftar att resterande belopp dragits och att du kommer att kunna spela spelet på lanseringsdagen.

Jag fick ett meddelande som säger att det är problem med betalningen för min förbeställning. Vad ska jag göra?

Vi försökte debitera en betalning, men det lyckades inte. Om du inte vill förlora din förbeställning eller några erbjudanden följer du anvisningarna i det meddelande du fick eller dessa anvisningar:

1. Logga in på ditt konto på account.microsoft.com/orders.
  2. I din orderhistorik letar du reda på det förbeställda spelet och väljer Ändra hur du betalar.
  3. På skärmen Använd en annan betalningsmetod kan du antingen välja en annan betalningsmetod eller lägga till en ny.

Om du inte har något annat sätt att betala på försöker vi debitera din betalningsmetod igen innan spelet lanseras. Din förbeställning annulleras om detta inte lyckas.

Felsökning

Det här avsnittet hjälper dig att felsöka problem som du kan tänkas få med bakgrundsinstallationen av spelet.

Du behöver en uppdatering för att förbeställa ett spel

Om du får ett meddelande som säger att titeln kräver den senaste Windows-uppdateringen innebär det att du kör en tidigare version av Windows 10.

Om du vill se vilken version av Windows 10 du måste köra rullar du ned till avsnittet Systemkrav på spelinformationssidan och tittar efter versionen bredvid OS. Det kan till exempel stå "Windows 10 version 14393.102 eller senare krävs".

Om du vill se vilken version du har för närvarande går du till Inställningar, sedan Om och tittar efter OS-version.

Om du vill uppdatera till den senaste versionen går du till Inställningar, sedan Windows Update och sedan Sök efter uppdateringar.

Ditt spel visas inte i Mina spel och appar

Om du inte hittar ditt spel i Mina spel och appar och du har förbeställt det måste du söka efter spelet i Store. Om köpet har gått igenom kan du ladda ned spelet utan att behöva betala igen.

Så här söker du efter spel i Store:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden och välj Startsidan för att gå till Startsidan.
  2. Rulla åt höger till Store och välj sedan Spel längst upp på skärmen.
  3. Rulla nedåt och välj Sök efter alla spel.
  4. Skriv titeln på spelet och välj sedan Sök.
  5. Välj förbeställningsversionen i listan med tillgängliga spel.
  6. Starta installationen genom att välja Installera.

Om alternativet Installera inte finns eller om du ser ett pris för köpet ska du inte köpa spelet, eftersom du då kan debiteras igen.

Kontrollera huruvida det ursprungliga köpet lyckades på detta sätt:

1. I en webbläsare loggar du in på ditt Microsoft-konto.
  2. Välj Betalning och fakturering och sedan Orderhistorik för att se din köphistorik.

Om det ursprungliga köpet lyckades står det Slutfört vid transaktionen. Om du hittar en slutförd transaktion för spelet men ändå inte kan se installationsalternativet på din konsol kontaktar du Xbox-supporten.

Spel som går att förbeställa

Om du vill se en komplett lista med spel som går att förbeställa går du till sidan Kommande spel på Xbox One. Om du vill se information om tillgängliga bonuserbjudanden för förbeställningar rullar du ned till avsnittet spelinformation eller paketinformation nedtill på spelets infomationssida.

Du kan också se en lista med de Xbox Play Anywhere-spel som går att förbeställa på sidan Xbox Play Anywhere.

Vanliga frågor

När kan jag spela mitt spel?

Du kan spela spelet så snart det har lanserats i din region, vanligen strax efter kl 24:00 lokal tid på lanseringsdagen.

Obs! Om du bor i ett land med flera tidszoner kan det bli en fördröjning i vissa zoner.

Kan jag förbeställa vilket spel som helst?

Nej. Bara vissa utvalda spel går att förbeställa.

Jag får ett meddelande som säger att jag inte äger spelet när jag försöker starta det. Vad ska jag göra?

Det innebär att du antingen har annullerat förbeställningen av spelet eller att vi inte kunde debitera din betalningsmetod i tid före spelets lansering. Du måste köpa spelet.