Förbeställ Xbox One-spel i Xbox Store

På den här sidan

Köp och hantera dina förbeställda spel

Om det finns ett spel du gärna vill ha kan du förbeställa det via Microsoft Store eller Xbox Store precis som du gör andra köp. Då kan du ladda ned spelet direkt till din enhet eller konsol och börja spela så snart det blir tillgängligt.

Video: Manage digital game pre-orders for Xbox One

Titta på videon om hur du hanterar förbeställningar av digitala spel för Xbox One. Obs! Den här videon finns bara på engelska.

Gör förbeställningar för Xbox One och Windows 10

Du kan köpa spel som är tillgängliga för förbeställning med kredit på ditt Microsoft-konto, ett kontokort eller bådadera. Du kan debiteras vid olika tidpunkter beroende på hur du betalar:

• Kredit på Microsoft-kontot. Om du betalar förbeställningen helt och hållet med kredit från ditt Microsoft-konto kommer beloppet att dras av direkt.
  • Kontokort. Förbeställningar som betalas helt med kontokort debiteras inte förrän strax innan spelet släpps.
  • En kombination av kontokredit och kontokort. Om du inte har tillräckligt på kontot för att täcka hela kostnaden för förbeställningen kan du dela upp betalningen mellan betalningssätten. Ditt Microsoft-konto och kontokort debiteras inte förrän strax innan spelet släpps.

När en förbeställning lagts får du en e-postavisering som innehåller all information om beställningen och det datum då ditt kontokort kommer att debiteras.

Hitta och hantera dina förbeställningar

Du kan hålla reda på förbeställda spel, och allt annat du köpt via Microsoft Store eller Xbox Store, genom att logga in på ditt Microsoft-konto. Där väljer du fliken Betalning och fakturering och sedan Orderhistorik.

På sidan Orderhistorik kan du enkelt se och hantera dina förbeställningar på en enda plats.

Erbjudanden vid förbeställning

Oavsett när du debiteras för förbeställningen har du rätt att ta del av de erbjudanden som kan ingå i förbeställningen av spelet. Kontrollera spelbeskrivningen i Microsoft Store eller Xbox Store för att se om det finns några erbjudanden för förbeställningen.

En del spel har erbjudanden som är tillgängliga direkt, medan du måste vänta på en del erbjudanden tills spelet har släppts. Om du inte ser ett erbjudanden direkt efter att du lagt din beställning kan du förvänta dig att få det samma dag som din förbeställning blir tillgänglig.

Felsökning

Det här avsnittet hjälper dig att felsöka problem som du kan tänkas få med bakgrundsinstallationen av spelet.

Du behöver en uppdatering för att förbeställa ett spel

Om du får ett meddelande som säger att titeln kräver den senaste Windows-uppdateringen innebär det att du kör en tidigare version av Windows 10.

Om du vill se vilken version av Windows 10 du måste köra rullar du ned till avsnittet Systemkrav på spelinformationssidan och tittar efter versionen bredvid OS. Det kan till exempel stå "Windows 10 version 14393.102 eller senare krävs".

Om du vill se vilken version du har för närvarande går du till Inställningar, sedan Om och tittar efter OS-version.

Om du vill uppdatera till den senaste versionen går du till Inställningar, sedan Windows Update och sedan Sök efter uppdateringar.

När spelet startas kommer du direkt tillbaka till startsidan

Det här problemet uppstår om spelet inte har uppdaterats, vilket kan bero på flera skäl:

• Du har inte anslutit till Xbox Live sedan du förbeställde spelet, så du har bara en platshållarfil som representerar spelet och inte det kompletta nedladdade spelet.
  • Du har inaktiverat automatiska uppdateringar.

Du kan åtgärda problemet genom att ansluta konsolen till Xbox Live. Då sätts installationen igång. Om nedladdningen inte startade automatiskt trots att du är ansluten till Xbox Live kan du avinstallera platshållarfilen som representerar ditt spel och sedan installera om det.

Så här avinstallerar och ominstallerar du:

1. Tryck på Xbox-knappen  för att öppna guiden. Välj sedan Startsidan och gå åt höger för att välja Mina spel och appar.
  2. Under Spel väljer du panelen för det förbeställda spelet och sedan trycker du på menyknappen  på handkontrollen.
  3. Välj Hantera spel.
  4. Kontrollera storleken på spelet som visas efter ”Hantera alla”. Om den visas i kilobyte (kB) är det en platshållare som kan tas bort utan problem.
  5. Tryck på menyknappen  på handkontrollen igen och välj sedan Avinstallera.

När avinstallationen är klar kan du söka efter spelet och installera om det. Se anvisningarna i det följande avsnittet för ominstallation.

Ditt spel visas inte i Mina spel och appar

Om du inte hittar ditt spel i Mina spel och appar och du har förbeställt det måste du söka efter spelet i Store. Om köpet har gått igenom kan du ladda ned spelet utan att behöva betala igen.

Så här söker du efter spel i Store:

1. Tryck på Xbox-knappen  för att öppna guiden och välj Startsidan för att gå till Startsidan.
  2. Rulla åt höger till Store och välj sedan Spel längst upp på skärmen.
  3. Rulla nedåt och välj Sök efter alla spel.
  4. Skriv titeln på spelet och välj sedan Sök.
  5. Välj förbeställningsversionen i listan med tillgängliga spel.
  6. Starta installationen genom att välja Installera.

Om alternativet Installera inte finns eller om du ser ett pris för köpet ska du inte köpa spelet, eftersom du då kan debiteras igen.

Kontrolla huruvida det ursprungliga köpet lyckades på detta sätt:

1. I en webbläsare loggar du in på ditt Microsoft-konto.
  2. VäljBetalning och fakturering och sedan Orderhistorik för att se din köphistorik.

Om det ursprungliga köpet lyckades står det Slutfört vid transaktionen. Om du hittar en slutförd transaktion för spelet men ändå inte kan se installationsalternativet på din konsol kontaktar du Xbox-supporten.

Spel som går att förbeställa

Om du vill se en komplett lista med spel som går att förbeställa går du till sidan Kommande spel på Xbox One. Om du vill se information om tillgängliga bonuserbjudanden för förbeställningar rullar du ned till avsnittet spelinformation eller paketinformation nedtill på spelets infomationssida.

Du kan också se en lista med de Xbox Play Anywhere-spel som går att förbeställa på sidan Xbox Play Anywhere.

Vanliga frågor

När kan jag spela mitt spel?

Du kan spela spelet så snart det har lanserats i din region, vanligen strax efter kl 24:00 lokal tid på lanseringsdagen.

Obs! Om du bor i ett land med flera tidszoner kan det bli en fördröjning i vissa zoner.

Kan jag förbeställa vilket spel som helst?

Nej. Bara vissa utvalda spel går att förbeställa.

När debiteras jag för ett förbeställt spel?

När du kommer att debiteras beror på betalningssätt. Se Gör förbeställningar för Xbox One och Windows 10 ovan.

Kan jag annullera en förbeställning?

Ja, innan vi lanserar spelet kan du annullera en förbeställning genom att kontakta Xbox-supporten.