Felsöka molnlagring på Xbox 360

På den här sidan beskrivs hur du löser problem med molnlagrade spel på Xbox 360. Den innehåller också information om statusen för dina molnlagrade spel.

Obs! För att kunna lagra sparade spel i molnet (på lagringsenheten Cloud Saved Games) behöver du:

• Ett Xbox Live-guldmedlemskap
  • En konsol som är ansluten till Xbox Live
  • 514 MB lagringsutrymme

På den här sidan

Felmeddelanden

Du kan få ett av följande felmeddelanden när du försöker använda molnlagring för att administrera dina sparade spel och data.

• Molnlagring är bara tillgängligt för Xbox Live-guldmedlemmar

Du måste ha ett Xbox Live-guldmedlemskap för att kunna lagra sparade spel i molnet via lagringsenheten Cloud Saved Games.

Information om hur du flyttar innehåll finns i Kopiera, flytta eller ta bort sparade spel, profiler och avatarobjekt på Xbox.

• Sparade spel laddas fortfarande upp på en annan konsol. Om du fortsätter kan du förlora det som uppnåtts.

Det här innebär att det sparade spelet öppnades från en annan konsol och innehåller osparade ändringar som måste laddas upp till molnet. Om du väljer att använda det sparade spelet under tiden kan nya ändringar gå förlorade.

• Objekt används på den andra konsolen
  • Objekt på en annan konsol väntar på uppladdning för det här spelet eller appen

Det här objektet används på en annan konsol eller väntar på uppladdning till en annan konsol. Du löser det här problemet genom att logga in på den konsol som försöker uppdatera det sparade spelet så att lagringen i molnet kan slutföras. Det gör du på detta sätt:

1. Logga in på din Xbox Live-profil.
    2. Gå till Settings och välj sedan System.
    3. Välj Storage.
    4. Välj den lagringsenhet som innehåller det sparade spel som du vill flytta till molnet.
    5. Välj Games.
    6. Välj spelet med ditt sparade spel.
    7. Välj ditt sparade spel.
    8. Välj Move.
    9. Välj Cloud Saved Games.
  • Dina sparade spel i molnet är inte synkroniserade
    Dina sparade spel i molnet och de sparade spelkopiorna på konsolen är inte synkroniserade. Vilket spel vill du använda?

Om du får det här meddelandet finns det två versioner av ett sparat spel.

• Om du senast spelade spelet på den här konsolen bör du välja det spel som du sparat lokalt.
    • Om du senast spelade spelet på en annan konsol som hade molnlagring aktiverad bör du välja det spel som sparats i molnet.

• Det går inte att aktivera molnlagring nu

Så här gör du om det här felmeddelandet visas:

1. Gå till Settings från Xbox Dashboard och välj sedan System.
    2. Välj Storage och välj sedan den primära lagringsenheten (till exempel hårddisken).
    3. Välj System Items.
    4. Välj Cloud Storage Console Copy.
    5. Välj Delete.

Prova och se om problemet är löst.

• Det går inte att inaktivera molnlagring eftersom det fortfarande finns konsolkopior av vissa objekt

Mer information om hur du inaktiverar lagring i molnet finns i Lagra sparade spel i molnet.

• Det är tyvärr bara sparade spel som kan laddas upp till molnlagring

Du kan bara ladda upp sparade spel till molnlagring. Flytta alla spelrelaterade objekt som achievements och DLC-innehåll till en lokal lagringsenhet eller ta bort dem.

• Din molnlagring är inte synkroniserad. Försök att logga ut och logga in igen.

Logga ut från din Xbox Live-profil och logga sedan in igen. Prova och se om problemet är löst.

• Det går inte att ladda ned dina sparade spel eftersom molnlagring inte har konfigurerats på den här konsolen.

Det finns ett sparat spel lagrat i molnet men molnlagring är inte aktiverat på den här konsolen. Så här aktiverar du molnlagring på konsolen:

1. Gå till Settings från Xbox Dashboard och välj sedan System.
    2. Välj Storage och välj sedan Cloud Saved Games.
    3. Välj Enable Cloud Saved Games.
  • Spelet stöds inte

Ett litet antal Xbox 360-spel har inte stöd för molnlagring av sparade spel för tillfället. Vi arbetar tillsammans med utvecklarna för att den här funktionen ska kunna stödjas. Innan de släpper en molnlagringskompatibel uppdatering av spelet använder du en lokal lagringsenhet (till exempel en hårddisk eller ett USB-flashminne).

• 514 MB lagringsutrymme krävs

För sparade spel i molnet krävs 514 MB lagringsutrymme lokalt för att sparade spel ska kunna lagras innan de laddas upp till molnet. Du måste ha 514 MB ledigt utrymme på din Xbox 360-hårddisk eller USB-lagringsenhet. Mer information om hur du gör detta finns i Kopiera, flytta eller ta bort sparade spel, profiler och avatarartiklar på Xbox.

• Anslutningen till Xbox Live bröts eller en anslutning till Xbox Live krävs.

Konsolen förlorade anslutningen till Xbox Live. Se om det finns några servicemeddelanden på sidan Xbox Live-status eller om det finns något Xbox Live-servicemeddelande längst upp på den här sidan. Vänta en stund och försök sedan igen om några varningar visas om tjänsten.

Om en viss tjänst eller app ligger nere kan du be Microsoft meddela dig när den fungerar igen. Under namnet på appen eller tjänsten klickar du på Notify me when this service or app is up and running.

Obs! För närvarande finns den här tjänsten endast i USA.

Xbox 360-konsolen måste vara ansluten till Xbox Live för att du ska kunna konfigurera och använda molnlagrade spel. Om du har problem med anslutningen till Xbox Live läser du Felsöka din Xbox 360-anslutning till Xbox Live eller provar lösningen för Xbox 360-anslutningsfel.

• Can't Retrieve Information from Xbox Live, Status Code 80072746

Det uppstod ett problem vid uppladdning av filen till konsolen på grund av att tidsgränsen överskreds för nätverket. Det här inträffar när tjänsten ligger nere och du därför inte har åtkomst till molnet eller när du försöker ladda upp en mycket stor spelfil till molnet. Detta avbryter alla andra väntande speluppladdningar till molnet.

Se om det finns några servicemeddelanden på sidan Xbox Live-status eller om det finns något Xbox Live-servicemeddelande längst upp på den här sidan. Vänta en stund och försök sedan igen om några varningar visas om tjänsten.

Om en viss tjänst eller app ligger nere kan du be Microsoft meddela dig när den fungerar igen. Under namnet på appen eller tjänsten klickar du på Notify me when this service or app is up and running.

Obs! För närvarande finns den här tjänsten endast i USA.

Prova följande för att komma runt problemet:

• Prova att synkronisera senare när belastningen på nätverket är mindre.
    • Flytta stora spel bort från molnlagrade spel. En del stora filer som inte behövs för din spelupplevelse kan lagras på en lokal lagringsenhet eller tas bort. Mer information finns i Kopiera, flytta eller ta bort sparade spel, profiler och avatarobjekt på Xbox.
      Obs! Borttagning från Xbox Live-molnlagring kan inte ångras. Ta inte bort filer som behövs för din dina sparade spel eller andra objekt.
    • Använd en lokalt sparad kopia om du har någon.

Microsoft är medvetna om problemet och vi arbetar på ytterligare lösningar.

Status för dina molnlagrade spel

När du tittar på innehåll på din Cloud Saved Games-lagringsenhet kan du se statusen för varje sparat spel.

Status

Vad det innebär

Pending Upload

På konsolen finns det en väntande uppladdning till sparade spel i molnet. Du kan kontrollera statusen för en uppladdning i Active Downloads.

Cloud Only

Det sparade spelet är bara tillgängligt i molnlagring. Starta spelet och synkronisera det sparade spelet med konsolen.

Out of Sync

Det finns en konflikt mellan en lokalt lagrad spelversion och en version som är lagrad i molnet. Nästa gång du spelar det här spelet kan du välja vilken sparad version du vill använda.

Not Cloud Supported

Molnet stöder bara att du sparar spel med funktionen Spel sparade i molnet. Du kan spara annat Xbox 360-innehåll på en lokal lagringsenhet.

In Sync

Det sparade spelet är lagrat lokalt och i molnet. De sparade spelen är synkroniserade och kan användas.

Offline

Den som äger det här sparade spelet är inte inloggad på Xbox Live. Om du vill se statusen för det sparade spelet loggar du in med den Xbox Live-profil som skapade den sparade filen.