Felsöka identifiering av extern lagring på Xbox One

I den här artikeln beskrivs Xbox Ones systemkrav på externa lagringsenheter och vad du kan göra om konsolen inte identifierar en ansluten extern enhet.

Viktigt! Se till att inte ha någon viktig information lagrad på din hårddisk innan du konfigurerar den med din Xbox One. Xbox One kommer att formatera om disken.

Systemkrav

Om en extern lagringsenhet ska spara spel och appar från Xbox One måste den uppfylla följande krav:

• Använda en USB 3.0-anslutning. Om du använder en USB-hubb måste den också vara i version USB 3.0 eller senare.
  • Ha minst 256 GB lagringskapacitet.
  • Ha en partition. Normalt levereras enheter med en förformaterad partition. Mer information om hur du partitionerar en extern hårddisk finns i anvisningarna från tillverkaren.

Enheter som inte uppfyller dessa krav behandlas som medielagring, t.ex. för musik eller video. Mer information finns i artikeln Hur du hanterar lagring på Xbox One.

Dessutom kan inte fler än tre externa enheter vara anslutna till konsolen samtidigt.

Hur du känner av extern lagring

När du först ansluter en extern lagringsenhet till Xbox One ska konsolen känna av enheten och leda dig genom processen att konfigurera den.

Om detta inte sker, eller om du vill bekräfta senare att konsolen känner av lagringsenheten, gör du så här:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Välj System.
  5. Välj Lagringsutrymme.
  6. Välj Hantera lagringsutrymme. Om du ser lagringsenheten i listan har konsolen känt av den. Om enheten inte finns med i listan testar du felsökningsstegen på den här sidan.

Vad du gör om konsolen inte identifierar en extern lagringsenhet

Lösning 1: Se till att du har installerat de senaste uppdateringarna för Xbox One

Det kan ha kommit uppdateringar till Xbox One nyligen, och du måste uppdatera ditt system manuellt om det ska känna av din externa lagringsenhet. Så här gör du:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Välj System.
  5. Titta under Konsolinformation och uppdateringar. Om det står Uppdatering finns tillgänglig finns det en uppdatering du måste installera.
  6. När du har installerat uppdateringen går du tillbaka till Inställningar och väljer System och sedan Lagringsutrymme. Se om din enhet visas i listan.

Om det inte löser problemet, eller om det inte har kommit några uppdateringar av Xbox One nyligen, testar du nästa lösning.

Lösning 2: Ändra energiinställningarna för lagring om du är i standbyläge

Kontrollera om konsolen är i standbyläge. Mer information hittar du i Så här ändrar du energiinställningarna på Xbox One-konsolen.

Om du är i standbyläge följer du de här anvisningarna för att ändra energiinställningarna för lagring:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Välj Ström.
  5. Öppna Energiläge.
  6. Avmarkera kryssrutan När Xbox är av, stäng av lagringsutrymme.

Om den här lösningen inte löser problemet testar du lösningarna i nästa avsnitt.

Lösning 3: Andra saker att testa

Här följer några andra saker att testa om din Xbox One fortfarande inte känner av din externa lagringsenhet.

• Ta bort och anslut enheten igen.
  • Anslut enheten till en annan USB-port på konsolen.
  • Starta om konsolen:
    1. Tryck på strömbrytaren på konsolens framsida i cirka tio sekunder.
    2. Slå på konsolen igen och se om den känner av den externa enheten.