Ersättning av Xbox One-spelskiva

Om du har köpt ett spel på skiva och det inte går att installera på din konsol kan du byta det inom 90 dagar från inköpsdatum enligt villkoren i Microsofts ersättningsprogram för spelskivor.

Obs! Läs följande innan du kontaktar oss om en ersättningsskiva:

• Om det inte går att spela upp en skiva på Xbox One-konsolen provar du först anvisningarna i Hur du felsöker problem med att spela upp en skiva i Xbox One för att försöka åtgärda problemet.
  • Microsofts ersättningsprogram för spelskivor gäller BARA spel som publiceras av Microsoft och i mån av tillgång. Om spelet har publicerats av något annat företag kontaktar du det företaget för deras policy för ersättningsskivor. Du bläddrar bland Microsoft-publicerade spel i Store.

Ersättningsprogram för skivor

Så här byter du ditt spel

Följ de här anvisningarna om du vill byta ut ditt Microsoft-spel:

1. Prova först att byta skivan hos den återförsäljare där du köpte spelet.
  2. Om du inte kan byta den hos återförsäljaren och det ännu inte har gått 90 dagar sedan köpet kontaktar du Xbox-supporten.
    1. Du måste kunna ge supportpersonen följande information, så se till att ha den till hands:
      • Din e-postadress
      • Inköpskvittot i original
      • Din Xbox-gamertag
      • Ditt konsol-ID
    2. För att hitta din Xbox-gamertag dubbeltrycker du på Xbox-knappen på handkontrollen och rullar uppåt till din inloggade profil. Din gamertag visas då under din profilbild.
    3. För att hitta ditt konsol-ID dubbeltrycker du på Xbox-knappen  på din handkontroll och rullar nedåt till Inställningar. Välj Alla inställningar, välj System och sedan Konsolinformation och uppdateringar. Notera ditt Konsol-ID.

Villkor för Microsofts ersättningsprogram för spelskivor

DET HÄR PROGRAMMET GÄLLER BARA FÖR ÄGARE TILL XBOX ONE-KONSOLER I LÄNDER DÄR XBOX ONE SÄLJS HOS AUKTORISERADE ÅTERFÖRSÄLJARE.

• Du måste vara över 18 år.
  • Microsoft erbjuder bara utbyte till samma speltitel. Microsoft kan, efter eget gottfinnande, tillhandahålla en digital version av titeln i stället för en ersättningsskiva.
  • Programmet gäller enbart SLUTANVÄNDARKONSUMENTER. Du måste ange Xbox One-konsolens serienummer vid varje beställning. Du kan be att få varje speltitel ersatt en (1) gång.
  • Det här är ett tidsbegränsat program som gäller i mån av tillgång, och det kan ändras utan föregående meddelande.
  • Microsoft kanske bara ersätter utvalda titlar och har ingen skyldighet att ersätta alla titlar eller en särskild titel.
  • Dessa allmänna villkor utgör hela avtalet mellan parterna och ersätter andra avtal eller överenskommelser (muntliga eller skriftliga) angående programmet.

Kontakta andra spelföretag

Om spelet inte är publicerat av Microsoft kontaktar du spelutgivaren om dess policy för ersättningsskivor.