Felet ”This disc is unreadable” visas när du använder ett Spel på begäran-spel

Följande felmeddelande visas när du försöker spela ett Spel på begäran-spel på din Xbox 360:

Det går inte att läsa skivan. Det kan vara fel region för den här konsolen. Matcha skivans region till konsolen. Rengör skivan med en mjuk trasa. Starta om konsolen. Mer hjälp finns på www.xbox.com/support.

Det här problemet kan uppstå om du inte använder den profil som användes för att köpa spelet eller om din Xbox 360-konsol inte kan läsa spelfiler på skivan eller hårddisken.

Lösningar

Lösning 1: Kontrollera att du använder den Xbox-profil som spelet köptes med

Kontrollera att din Xbox-profil är den som användes för att köpa spelet. Om så är fallet går du till lösning 2 för att kontrollera att din konsol har licens för spelet.

Lösning 2: Överför spelets licens till din konsol

Om du använder en annan konsol än den du använde för att köpa spelet måste du överföra innehållslicensen till den konsol du vill spela spelet på.

Obs! Du kan bara överföra en licens en gång var fjärde månad. Se Digital Rights Management för Xbox 360 för mer information.

Om du har köpt en ny konsol eller fått den reparerad använder du den nya konsolens alternativ för licensöverföring. Så här gör du:

1. Logga in på ditt Microsoft-konto på den nya konsolen med den Xbox-profil som du använde för att köpa spelet.
    Behöver du ta reda på vilket Microsoft-konto eller lösenord du har? Läs lösningen för förlorade konton eller lösningen för förlorade lösenord.
  2. Gå till Inställningar och välj sedan Konto.
Panelen Konto är vald på fliken Inställningar på Xbox 360-konsolen.
  1. Under Dina fakturaalternativ väljer du Licensöverföring.
  2. Överför innehållslicenserna genom att följa anvisningarna.
  3. När du har överfört licenserna laddar du ned innehållet igen för att uppdatera de lokala licenserna. Information om hur du gör detta finns i artikeln Så här laddar du ned innehåll som du laddat ned eller köpt tidigare igen till din Xbox 360.

Andra profiler kan nu använda det här innehållet på konsolen. Du kan även använda innehållet när du inte är ansluten till Xbox Live.

Om den här lösningen inte fungerar försöker du med nästa lösning.

Lösning 3: Se lösningen för Xbox 360-skivenhet

Om det här felet visas när du försöker spela ett spel från en skiva följer du anvisningarna i Lösning för Xbox 360-skivenhet.

Lösning 4: Ta bort och installera om spelet

Obs! Inga sparade speldata tas bort från ditt konto när du tar bort och installerar om spelet.

Så här gör du:

1. Välj Inställningar och välj sedan System.
  2. Välj Lagring och välj sedan din lagringsenhet. Välj till exempel Xbox 360-hårddisken.
  3. Välj Spel och appar och markera därefter det Spel på begäran-spel som inte fungerar. Observera storleken.
  4. Markera Spel på begäran-spelet och välj Ta bort.
  5. Gå till Games Store och ladda ned en speldemo eller annat innehåll som är ungefär lika stort som Spel på begäran-spelet.

Obs! Speldemos är ett kostnadsfritt sätt att lägga till innehåll på din hårddisk.

6. Tryck på Guide-knappen  på handkontrollen.
  7. Välj Inställningar och sedan Konto.
  8. Välj Nedladdningshistorik.
  9. Markera Spel på begäran-spelet och välj Ladda ned igen.
  10. När det laddats ned kan du prova att spela Spel på begäran-spelet.