Felet 0x80000013 inträffar när du försöker starta Halo 5: Forge

Följande felkod visas när du försöker starta Halo 5: Forge:

0x80000013

Det innebär att en inkompatibel GPU har upptäckts.

Kontrollera att din GPU klarar av Direct X 12 och inte använder SLI eller Crossfire.

Lösning

För att åtgärda problemet måste du uppgradera eller konfigurera om din GPU. Så här kontrollerar du vilken typ av GPU-kort du har:

1. Gå till Start, välj Inställningar och välj sedan System.
  2. På fliken Bildskärm rullar du till slutet och väljer Avancerade skärminställningar.
  3. Rulla till slutet och välj Egenskaper för bildskärmskort. Vid Korttyp visas GPU-namnet och vid Dedikerat minne visas Korttyp.

När du identifierat grafikkortets tillverkare går du till deras webbplats för att se om din specifika GPU har stöd för Direct X 12.