Felet FH201 inträffar när du startar Forza Horizon 3

Följande felkod visas när du försöker starta Forza Horizon 3:

FH201

Det innebär att installationsprogrammet har upptäckt en grafikprocessor (GPU) som inte stöds. En GPU med minst D3D_FEATURE_LEVEL_12_0 krävs. En del äldre kort kan ha stöd för DirectX 12, men inte de funktioner som krävs för att köra det här spelet.

Lösning

För att åtgärda problemet måste du uppgradera GPU-kortet. Så här kontrollerar du vilken typ av kort du har:

1. Gå till Start > Inställningar > System.
  2. På fliken Bildskärm rullar du till slutet och väljer Avancerade skärminställningar.
  3. Rulla till slutet och välj Egenskaper för bildskärmskort. Vid Korttyp visas GPU-namnet och vid Dedikerat minne visas Korttyp.
  4. Om korttyp inte finns med i listan nedan kan du behöva köpa en ny GPU som stöds av Forza Horizon 3.

Exempel på GPU:er som stöds:

• NVIDIA 980ti
  • NVIDIA 970
  • GeForce GTX 750 TI
  • Radeon R9 290X
  • Radeon R7 250X