Felet FH501 visas när du startar Forza Horizon 3 på Windows 10

Följande felkod visas när du försöker ladda ned en Windows 10-version av Forza Horizon 3:

FH501

Det innebär att systemets grafikkort saknar stöd för DirectX 12.

Lösning

För att lösa problemet kontrollerar du systeminformationen och uppgraderar till ett grafikkort med stöd för DirectX 12. Så här ser du om ditt grafikkort har stöd för DirectX 12:

1. Tryck på Windows-tangenten+R för att öppna dialogrutan Kör.
  2. Skriv "dxdiag" och tryck på Retur för att starta diagnostikverktyget för DirectX.
  3. På fliken System i fönstret Systeminformation tittar du efter DirectX-versionen. Den måste vara 12 eller senare för att du ska kunna köra Forza Horizon 3.