Felet AP201 inträffar när du startar Forza Motorsport 6: Apex

Följande felkod visas när du försöker starta Forza Motorsport 6: Apex:

AP201

Det innebär att installationsprogrammet har upptäckt en grafikprocessor (GPU) som inte stöds. En GPU med minst D3D_FEATURE_LEVEL_11_0 krävs. En del äldre kort kan ha stöd för DirectX 12, men inte de funktioner som krävs för att köra det här spelet.

Lösning

För att åtgärda problemet måste du uppgradera GPU-kortet. Så här kontrollerar du vilken typ av kort du har:

1. Gå till Start, välj Inställningar och välj sedan System.
  2. På fliken Bildskärm rullar du till slutet och väljer Avancerade skärminställningar.
  3. Rulla till slutet och välj Egenskaper för bildskärmskort. Vid Korttyp visas GPU-namnet och vid Dedikerat minne visas Korttyp.

Exempel på GPU:er som stöds:

• Nvidia 980ti
  • Nvidia 970
  • GeForce GT 740
  • Radeon R9 290X
  • Radeon R7 250X