Felet AP301 inträffar när du försöker starta Forza Motorsport 6: Apex

Följande felkod visas när du försöker starta Forza Motorsport 6: Apex

AP301

Det innebär att en inkompatibel grafikdrivrutin upptäckts och att det kan finnas kända problem med drivrutinsversionen från GPU-tillverkaren.

Lösning

För att åtgärda problemet måste du uppgradera GPU-drivrutinen genom att gå till tillverkarens GPU-webbplats och uppdatera till den senaste enhetsdrivrutinen. Så här kontrollerar du vilken typ av GPU-kort du har:

1. Gå till Start, välj Inställningar och välj sedan System.
  2. På fliken Bildskärm rullar du till slutet och väljer Avancerade skärminställningar.
  3. Rulla till slutet och välj Egenskaper för bildskärmskort. Vid Korttyp visas GPU-namnet och vid Dedikerat minne visas Korttyp.
  4. När du identifierat grafikkortets tillverkare går du till deras webbplats och uppdaterar enhetsdrivrutinen.