Felet AP501 inträffar när du startar Forza Motorsport 6: Apex

Följande felkod visas när du försöker starta Forza Motorsport 6: Apex

AP501

Det innebär att systemets grafikkort saknar stöd för DirectX 12.

Lösning

För att lösa problemet kontrollerar du systeminformationen och uppgraderar till ett grafikkort med stöd för DirectX 12. Så här ser du om ditt grafikkort har stöd för DirectX 12:

1. Tryck på Windows-tangenten+R för att öppna dialogrutan Kör.
  2. Skriv "dxdiag" och tryck på Retur för att starta diagnostikverktyget för DirectX.
  3. På fliken System i fönstret Systeminformation tittar du efter DirectX-versionen. Den måste vara "12" eller senare för att du ska kunna köra Forza Motorsport 6: Apex.