Inloggningsproblem med konton i spel på Windows 10

Även om du loggar in på ditt Xbox-spel med en gamertag har en del spel separat kontoinloggning när du spelar dem. I vissa fall kan du logga in med din gamertag men inte med spelets konto. Här följer några saker du kan prova för att kunna logga in.

Lösning 1: Kontrollera din nätverksanslutning

Du kanske inte kan använda ditt konto i spelet om du förlorade anslutningen när du loggade in på spelet.

1. Tryck på Windows-knappen på enheten eller tangentbordet eller välj Windows-ikonen i det nedre vänstra hörnet av huvudskärmen.
  2. Välj Inställningar och sedan Nätverk och Internet.
  3. Kontrollera att det står Ansluten vid det nätverk du är ansluten till.
  4. Om det inte står Ansluten vid nätverket eller om du har anslutningsproblem bläddrar du ned till slutet på sidan och väljer Nätverks- och delningscenter. Där väljer du Felsök problem och följer instruktionerna.

Lösning2: Kontrollera om det är avbrott i tjänsten

Ett avbrott i tjänsten innebär att även om du har en onlineanslutning kanske tjänsten som tillhandahåller inloggningen inte är tillgänglig. Se om det finns några servicemeddelanden på sidan Xbox Live-status eller om det finns något Xbox Live-servicemeddelande längst upp på den här sidan. Om det finns aktuella varningar om tjänsten väntar du en stund och försöker sedan igen.

Endast för kunder i USA: Om en viss tjänst eller app ligger nere kan du be att få ett SMS eller en röstavisering när avbrottet är avhjälpt. Under namnet på appen eller tjänsten klickar du på Meddela mig när den här tjänsten eller appen är igång igen.

Lösning 3: Kontrollera spelutgivarens webbplats

Om det är ett avbrott som inte påverkar Xbox Live-tjänsten kan det vara relaterat till den spelutgivare som tillhandahåller inloggningstjänsten för ditt spel.

Gå till Windows 10-spel för att se en lista med speltitlar. Om det är ett spel som Microsoft gett ut kan du se spelspecifik information samt länkar till community-sidor där kända avbrott och inloggningsproblem visas. För spel från tredje part (inte utgivna av Microsoft) hittar du länkar till utgivarens support- och community-sidor.