Inspelningsproblem med Spel-DVR

I den här artikeln beskrivs problem som vissa användare kan ha när de spelar in spelklipp med Spel-DVR och hur de felsöks.

Spel-DVR spelar inte in några klipp

Vissa spel inaktiverar inspelning som standard. Det går inte att skapa klipp från dessa spel.

Ett klipp är kortare än förväntat

I de flesta fall går det att skapa klipp som är upp till 5 minuter långa med Spel-DVR. Ibland kan dock klippet bli kortare än väntat. Det finns ett par anledningar till att detta kan inträffa:

• Den tid då du inte spelar tas bort från klippet. Om du t.ex. går ut från spelet och till startsidan när du spelar in, kommer den tid du befinner dig på startsidan inte med i klippet.
  • Vissa utgivare kan inaktivera inspelning av vissa spelsegment av flera olika anledningar, däribland
    • Spelöverraskningar som kan förstöras.
    • Bilder av en eller flera spelare som ses i spelet via Kinect.
  • Spel-DVR spelar in klipp i 720p, 30 bildrutor per sekund. För de flesta spel innebär denna upplösning att omkring 5 minuter går att spela in. Klipp med väldigt mycket grafik eller action kan vara kortare, eftersom klippets längd offras till förmån för en inspelning med högre kvalitet.

Felsökning

Testa följande lösningar om problemet kvarstår.

Lösning 1: Starta om din konsol

Omstart av konsolen kan lösa problemet. Pröva nästa lösning om det inte fungerar.

Lösning 2: Se till att Spel-DVR är aktiverat

Kontrollera att Spel-DVR är aktiverat på din Xbox One-konsol:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Öppna Inställningar.
  5. Under "Spel-DVR och streaming" ser du till att Tillåt sändningar och spelklipp är markerat.

Lösning 3: Använd båda de två tidigare lösningarna

Följande procedur skulle kunna åtgärda problemet:

1. Följ stegen i lösning 2, men AVMARKERA Tillåt sändningar och spelklipp.
  2. Följ stegen i lösning 1 för att slå på och av konsolen.
  3. Följ stegen i lösning 2 och MARKERA Tillåt sändningar och spelklipp.

Lösning 4: Ta bort gamla klipp

Problemet kan bero på brist på utrymme i din molnlagring. Försök ta bort några av dina gamla klipp för att skapa utrymme:

1. startsidan väljer du Mina spel och appar.
  2. Välj Appar och sedan Spel-DVR.
  3. Välj Visa alla klipp.
  4. Välj den första nedrullningsbara listrutan och välj sedan På Xbox Live.
  5. Välj det klipp du vill ta bort.
  6. Välj Ta bort och sedan Ja för att bekräfta.