Felet ”Saved game corrupted” visas när du försöker spela ett sparat spel

Översikt

Ett felmeddelande som liknar följande kan visas när du försöker spela ett sparat spel på din Xbox-konsol:

saved game corrupted

På den här sidan

Lösningar

Försök åtgärda problemet med följande lösningar:

Lösning 1: Ta bort den skadade spelfilen

Om den sparade spelfilen är skadad tar du bort den. Så här gör du.

Obs! Det går inte att återställa en sparad spelfil som skadats. Du måste ta bort den skadade filen för att skydda övrigt innehåll.

1. Ta reda på om det sparade spelet är skadat. Det gör du genom att följa dessa anvisningar:
    1. Välj settings, System och sedan Storage.
    2. Välj lagringsplats och tryck sedan på A-knappen.
    3. Välj Games and Apps och tryck sedan på A-knappen.
    4. Välj spelet och tryck sedan på A-knappen.
    5. Välj det sparade spelet och tryck sedan på A-knappen.
    6. Obs! Ett sparat spel som skadats är markerat med ett gult utropstecken.

2. Om den sparade spelfilen är skadad tar du bort den. Du gör det genom att välja Delete.

Lösning 2: Begär en reparation

Om problemet fortfarande inte har lösts kan konsolen behöva repareras. Starta reparationsprocessen.

Mer information

Det här problemet inträffar sällan. När du försöker spela ett sparat spel som skadats kan ett felmeddelande visas beroende på hur spelet sparar skadade filer. Vissa spel filtrerar bara ut skadat innehåll medan andra spel visar ett felmeddelande.