Problem med Xbox One achievements och utmaningar

När du har klarat achievements och utmaningar på din Xbox One kan du göra anspråk på belöningar och öka din gamerscore. För att låsa upp achievements och utmaningar måste du se till att följande gäller:

• Du har klarat av alla de element som krävs för att låsa upp aktuellt achievement.
    Obs! Du kan behöva låsa upp en kombination av achievements.
  • Din konsol måste vara ansluten till Xbox Live. Din Xbox One-konsol får inte vara offline om du vill slutföra utmaningar och låsa upp achievements.

Utmaningar måste klaras av inom en viss tid. Du kan ha veckor, månader eller bara timmar på dig att klara av utmaningen. Om du inte slutför den inom den givna tidsramen får du ingen belöning.

Du kan tjäna in appachievements bara för att du använder en app. Du kan till exempel tjäna in achievements genom att titta på en film på Netflix. Dessa achievements är upp till apputvecklaren att dela ut. App achievements påverkar inte gamerscore även om de kan ge dig andra belöningar i appen.

Slutförda achievements som väntar på bekräftelse på Xbox Live kommer att visas som "Klart! Låser upp." Det innebär att achievements kommer att behandlas i den ordning som de skickades till Xbox Live-tjänsten och det kan ta lite tid innan de bekräftas.

Om du uppfyller kraven för att slutföra ett achievement eller en utmaning, men ändå inte ser ”toastikonen” eller aktuellt achievement i listan, prövar du lösningarna nedan.

Lösningar

Lösning 1: Se till att du är ansluten till Xbox Live

Om ett slutfört achievement inte visas online efter 72 timmar kanske din konsol inte är ansluten till Xbox Live. Om du slutförde ett achievement eller en utmaning när du var offline får du inga relaterade meddelanden eller belöningar förrän du ansluter till Xbox Live. När du ansluter till Xbox Live provar du att låsa upp aktuellt achievement igen.

Lösning 2: Kontrollera Xbox Live-tjänstens status

Om meddelanden visas här väntar du tills tjänsten åter är igång innan du låser upp ditt achievement igen:

Sociala medier och spelande: körs
2017-04-27T03:42:26.0984835+00:00
Kärntjänster för Xbox Live: körs
2017-04-27T03:42:26.0984835+00:00

Lösning 3: Se hur långt du har kommit med ett achievement på din konsol

När du låser upp ett achievement kan du se en avisering eller en uppdaterad gamerscore direkt. Xbox Live-tjänsten kontrollerar ditt achievement, vilket kan ge en kort fördröjning.

Om din gamerscore inte uppdaterats online kontrollerar du att den uppdaterats lokalt på din Xbox One-konsol. När din gamerscore uppdaterats på din konsol kontrollerar du att ändringarna synkroniserats på Xbox Live.

Så här ser du dina achievements på din konsol:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj Achievements > Visa mina achievements.

Välj det spel där du låste upp ditt achievement och titta i listan med upplåsta achievements.

Om du har uppfyllt kraven för att låsa upp ett achievement på din konsol men det inte visas, kanske det inte är synkroniserat med Xbox Live. Det kan ta upp till 72 timmar innan denna synkronisering sker.

Lösning 4: Se hur långt du har kommit med ett achievement online

Du kan se hur långt du har kommit med ett achievement online för att verifiera att din konsol har synkroniserats med Xbox Live.

Så här visar du dina achievements online:

1. Logga in på xbox.com.
  2. Välj din profilikon i övre högra hörnet och välj sedan Profil.
  3. Tryck på eller välj Achievements.
  4. Markera titeln på det achievement du försöker låsa upp.
  5. Om detta achievement visas under Achievements är det redan upplåst.

Om ditt achievement visas under "Låsta achievements" låstes detta achievement inte upp eller så har konsolen ännu inte synkroniserats med Xbox Live. Det kan ta upp till 72 timmar innan denna synkronisering sker. Om det inte visas efter 72 timmar provar du att låsa upp detta achievement igen.

Lösning 5: Starta om konsolen

Om du startar om konsolen innebär det att achievements som väntar på synkronisering på konsolen skickas till Xbox Live igen. Se Så här startar du om eller stänger av och startar om din Xbox One-konsol.

När du har startat om konsolen kan det ta upp till 72 timmar innan synkroniseringen sker.

Om du fortfarande inte kan se slutförda achievements eller utmaningar går du till supportforumen för Xbox för att se vad andra användare säger om dessa ämnen eller ställa egna frågor:

Xbox supportforum – problem med att låsa upp achievements

Observera att innehållet på Xbox-supportforumen endast finns på engelska. Du kan översätta innehållet på Xbox-supportforumen till ett annat språk genom att klistra in webbadressen i ett översättningsverktyg online, till exempel Bing Translator.