Problem med Xbox One achievements och utmaningar

När du har klarat achievements och utmaningar på din Xbox One kan du göra anspråk på belöningar och öka din gamerscore. För att låsa upp achievements och utmaningar måste du se till att följande gäller:

• Du har klarat av alla de element som krävs för att låsa upp aktuellt achievement.
    Obs! Du kan behöva låsa upp en kombination av achievements.
  • Din konsol är ansluten till Xbox Live.

Utmaningar måste klaras av inom en viss tid. Du kan ha veckor, månader eller bara timmar på dig att klara av utmaningen. Om du inte slutför den inom den givna tidsramen får du ingen belöning.

Du kan tjäna in appachievements bara för att du använder en app. Du kan till exempel tjäna in achievements genom att titta på en film på Netflix. Dessa achievements är upp till apputvecklaren att dela ut. App achievements påverkar inte gamerscore även om de kan ge dig andra belöningar i appen.

Om du uppfyller kraven för att slutföra ett achievement eller en utmaning, men ändå inte ser ”toastikonen” eller aktuellt achievement i listan, prövar du lösningarna nedan.

Lösningar

Lösning 1: Se hur långt du har kommit med ett achievement på din konsol

Du kan få meddelande om eller se en uppdaterad gamerscore direkt när du låser upp ett achievement. Xbox Live-tjänsten kontrollerar ditt achievement, vilket kan ge en kort fördröjning.

Om din gamerscore inte uppdaterats online kontrollerar du att den uppdaterats lokalt på din Xbox One-konsol. När din gamerscore uppdaterats på din konsol kontrollerar du att ändringarna synkroniserats på Xbox Live.

Så här ser du dina achievements på din konsol:

1. Starta guiden genom att rulla åt vänster på startsidan.

Obs!
    Om du dubbeltrycker på Xbox-knappen öppnas guiden oavsett vilken skärm som visas på konsolen.
  2. Rulla längst upp och välj Visa profil.
  3. Rulla nu åt höger till fliken Achievements.
  4. Välj det spel eller den app där du vill låsa upp ett achievement.
  5. Om ett achievement visas under Dina achievements har det redan låsts upp.
  6. Välj ett låst achievement för att se till vilken procentandel det är slutfört. Ett achievement låses upp när procentandelen når 100 %.

Om du har uppfyllt kraven för att låsa upp ett achievement på din konsol men det inte visas, kanske det inte är synkroniserat med Xbox Live. Det kan ta upp till 72 timmar innan denna synkronisering sker.

Lösning 2: Se hur långt du har kommit med ett achievement online

Du kan se hur långt du har kommit med ett achievement online för att verifiera att din konsol har synkroniserats med Xbox Live.

Så här visar du dina achievements online:

1. Logga in på xbox.com och välj Achievements.
  2. Markera titeln på det achievement du försöker låsa upp.
  3. Om detta achievement visas under "Achievements" är det redan upplåst.

Om ett achievement visas under "Låsta achievements" har konsolen ännu inte synkroniserats med Xbox Live eller så låstes det inte upp.

Lösning 3: Se till att du är ansluten till Xbox Live

Om ett slutfört achievement inte visas online efter 72 timmar kanske din konsol inte är ansluten till Xbox Live. Om du slutförde ett achievement eller en utmaning när du var offline får du inga relaterade meddelanden eller belöningar förrän du ansluter till Xbox Live.

Så här kontrollerar du att du är ansluten:

1. Starta guiden genom att rulla åt vänster på startsidan.

Obs!
    Om du dubbeltrycker på Xbox-knappen öppnas guiden oavsett vilken skärm som visas på konsolen.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Rulla åt Nätverk och välj sedan Nätverksinställningar.
  5. Välj Testa nätverksanslutning.

Om du inte ser något meddelande som bekräftar att konsolen är ansluten till internet kan du följa anvisningarna i Lösning på Xbox One-nätverksanslutningsfel för att felsöka problemet.

Lösning 4: Starta om konsolen

Om du startar om konsolen innebär det att achievements som väntar på synkronisering på konsolen skickas till Xbox Live igen.

Så här startar du om konsolen:

1. Starta guiden genom att rulla åt vänster på startsidan.

Obs!
    Om du dubbeltrycker på Xbox-knappen öppnas guiden oavsett vilken skärm som visas på konsolen.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Starta om konsol.
  4. Välj Ja för att bekräfta.

Obs! Om du inte kommer åt guiden eller om konsolen verkar ha låst sig håller du ned Xbox-knappen på konsolen i tio sekunder tills konsolen stängs av. När konsolen stängts av trycker du på Xbox-knappen på konsolen igen för att starta om den.

När du har startat om konsolen kan det ta upp till 72 timmar innan synkroniseringen sker.

Lösning 5: Ta bort ditt konto och ladda ned det igen

Den kontoinformation som lagras på din konsol kan vara för gammal. Du uppdaterar din kontoinformation genom att ta bort den och sedan ladda ned ditt konto igen. Så här gör du:

1. Ta bort ditt konto från din konsol.
  2. Starta om konsolen enligt anvisningarna i lösning 4.
  3. Ladda ned ditt konto till din konsol igen.

Obs! Inga spel eller appar avinstalleras om du följer de här anvisningarna.

Om du fortfarande inte kan se slutförda achievements eller utmaningar går du till supportforumen för Xbox för att se vad andra användare säger om dessa ämnen eller ställa egna frågor:

Xbox supportforum – problem med att låsa upp achievements

Observera att innehållet på Xbox-supportforumen endast finns på engelska. Du kan översätta innehållet på Xbox-supportforumen till ett annat språk genom att klistra in webbadressen i ett översättningsverktyg online, till exempel Bing Translator.