Felsöka spelproblem på Windows 10

Om du har problem med att spela ett spel på Windows 10 använder du följande felsökningssteg för att få det att fungera igen.

På den här sidan

Mitt spel startar inte, låser sig eller kraschar

Om ett spel inte startar (när du kör igång det och inte kommer förbi spelets inläsningsskärm), låser sig (inte reagerar, ofta med en stillbild på skärmen) eller kraschar (avslutas oväntat och du kommer tillbaka till Skrivbordet) kan du behöva felsöka problem med din enhet.

Om du vill ha hjälp med sådana problem läser du Spelet låser sig eller slutar svara på en Windows 10-enhet.

Ett felmeddelande visades

Ett felmeddelande kan visas när du försöker spela ett spel. Du kan till exempel se ett felmeddelande om du förlorar nätverksanslutningen eller om onlinespeltjänsten inte är tillgänglig. Ett felmeddelande kan också visas när du försöker spara ditt spel eller om spelfilerna har skadats.

Om du vill ha mer information om ett felmeddelande du fått går du till sidan Sökning av felkod och statuskod och anger felkoden.

Jag har problem med hur spelet visas

Om du ser oväntade bilder på skärmen eller skadade bildpunkter (när en bild inte visas korrekt) när du spelar ett spel kan det vara problem med bildskärmsdrivrutinen.

Om du vill ha hjälp med felsökning av displayproblem läser du Felsöka video- eller ljudproblem i spel på Windows 10.

Jag har problem med ljudet i spelet

Om ljudet är förvrängt eller inte fungerar alls kan det vara problem med ljuddrivrutinen.

Om du vill ha hjälp med felsökning av ljudproblem läser du Felsöka bild- eller ljudproblem i spel på Windows 10.

Jag har problem med mitt konto i spelet

En del spel kräver en separat inloggning när du spelar dem, även om du har loggat in med din Xbox-gamertag. Om du till exempel har problem med att logga in på ditt konto i spelet när du spelar med andra online kan det vara något problem med ditt konto eller den tjänst du försöker logga in på.

Om du vill ha hjälp med felsökning av kontoproblem i spel läser du Inloggningsproblem med konton i spel på Windows 10.

Min handkontroll eller mitt headset fungerar inte som det ska

Om du har problem med att din handkontroll inte ansluter till din enhet, om dina tillbehör inte fungerar som de ska eller om du har problem av typen förvrängt ljud kan du använda länkarna nedan för att få hjälp med felsökningen.

Om du vill ha hjälp med att felsöka problem med Xbox One-handkontrollen läser du Så här ansluter du en Xbox One trådlös handkontroll till en dator.

Om du vill ha hjälp med att felsöka problem med Xbox 360-handkontrollen läser du Ansluta en kabelansluten Xbox 360-handkontroll till din dator.

Om du vill ha hjälp med att felsöka problem med ett Xbox One-headset läser du Konfigurera och felsöka Xbox One stereoheadset.

Om du vill ha hjälp med att felsöka problem med ett Xbox 360-headset läser du Felsöka trådburet Xbox 360-headset för Windows 10.