Felsöka anslutningsproblem med Games for Windows Live

Viktigt! Den här artikeln innehåller information som visar hur du sänker säkerhetsnivån eller inaktiverar säkerhetsfunktioner på en dator. Du kanske måste göra dessa ändringar för att lösa ett visst problem. Innan du gör det rekommenderar vi att du överväger de risker som finns med att använda lösningen i din miljö. Om du använder den här metoden ska du vidta lämpliga åtgärder för att skydda din dator.

På den här sidan

Kontrollera Xbox Live-tjänstens status

Om meddelanden visas här väntar du tills tjänsten åter är igång och sedan försöker du igen:

Sociala medier och spelande: Begränsat
2017-03-29T19:03:59.0000000-07:00

Plattformar som påverkas:

Xbox 360, Xbox One, Xbox på Windows 10, Xbox på andra enheter

Tjänster som påverkas:

Spela in spelklipp

Senaste uppdatering

Våra ingenjörer och utvecklare arbetar aktivt för att hitta en lösning på problemet med att see Achievements, Kompislistan och kompisars aktiviteter. Häng kvar, och tack för ditt tålamod.

Obs! Om du inte kan ansluta till webbplatsen med Xbox Live-tjänstens status kontaktar du din internetleverantör (ISP) för hjälp.

Kontrollera att du är på en plats som stöder Games for Windows Live

Du måste vara på en plats med stöd för Games for Windows Live för att kunna ansluta till Games for Windows Live. Games for Windows Live finns inte i alla länder. Mer information finns i Länder och regioner för Xbox Live.

Installera den senaste programvaran för Games for Windows Live

Du måste ha den senaste programvaruuppdateringen installerad för att kunna logga in på Games for Windows Live. Du löser detta problem genom att ladda ned och installera de senaste konfigurationsfilerna för Games for Windows Live.

Obs! Microsoft har sökt igenom den här filen efter virus. Microsoft använde det allra senaste antivirusprogrammet som fanns då filen lades in. Filen finns lagrad på servrar med förhöjd säkerhet som hindrar obehöriga ändringar i filen.

Aktivera UPnP

Du måste aktivera UPnP för att kunna ansluta till Xbox Live. De flesta tillgängliga routrar och brandväggar stöder UPnP IGD-protokoll (Internet Gateway Device). Routern aktiverar dock inte de här inställningarna som standard. Läs routerns bruksanvisning eller hjälpfiler om du behöver hjälp eller kontakta din nätverksadministratör.

Kommersiella brandväggar, t.ex. på universitet, bibliotek och större företag, stöder normalt inte UPnP IGD-specifikationerna. Personer som försöker spela spel i skolan eller i ett studentrum kanske inte kan ansluta till Xbox Live. I så fall kontaktar du IT-administrationen för att se om de kan aktivera Xbox Live för nätverket.

Rensa internetcachen

Se till att senaste versionen visas genom att rensa internetcachen. Om du har en Windows 7-baserad dator gör du så här:

1. Stäng alla öppna Internet Explorer-fönster.
  2. Välj Start och sedan Kontrollpanelen. Om Kontrollpanelens fönster är tomt väljer du Visa alla alternativ på Kontrollpanelen i fönstrets navigeringsdel för att visa alla ikoner.
  3. Välj Nätverk och internet och sedan Internetalternativ.
  4. I avsnittet Webbhistorik på fliken Allmänt klickar du på Ta bort.
  5. Markera kryssrutorna Temporära internetfiler och Cookies och välj sedan Ta bort.

Öppna portarna för Games for Windows Live

Varning! Den här lösningen kan innebära att en dator eller ett nätverk blir mer sårbart vid attacker från användare eller sabotageprogram, till exempel virus. Vi rekommenderar inte den här lösningen, men tillhandahåller informationen så att du kan använda den om du vill. Du tillämpar den här lösningen på egen risk.

Följande portar måste vara öppna för att ingående och utgående anslutningar ska fungera med Games for Windows Live:

• TCP port 3074
  • UDP port 88
  • UDP port 3074

Mer information om hur du konfigurerar portinställningar för en brandvägg, router eller gateway finns i dokumentationen som följde med enheten. Alternativt kontaktar du nätverksadministratören eller den lokala tekniska supporten.

Mer information om hur du konfigurerar en brandvägg för Games for Windows Live för Windows-baserade datorer finns i Konfigurera en Windows Media Center Extender.

Om du fortfarande har problem att ansluta till Windows Live måste du konfigurera din router eller brandvägg så att UPnP eller vidarebefordran av portar aktiveras. Du ska aktivera UPnP om din router har stöd för denna funktion. Den hanterar Network Translations så att vidarebefordran av portar inte krävs.

Mer information om hur du kontrollerar kompatibla nätverksenheter i hemmet finns i Välja och konfigurera en ny nätverksenhet.

Anmärkningar

• Den här artikeln innehåller en rubrik till en lista över routrar som stöds av Xbox Live och som har UPnP-funktion. Alla routrar stöder dessvärre inte UPnP. Om din router inte stöder UPnP måste du öppna de här portarna och mappa dem till IP-adressen för den dator som kör Games for Windows Live.
  • Om du har frågor om hur du aktiverar UPnP eller vidarebefordran av portar på din router eller gateway kontaktar du maskinvarutillverkaren.
  • Om ditt nätverk är konfigurerat för IPv6 läser du rekommendationerna för en IPv6-funktion avsedd för hemmaroutrar som är kompatibla med operativsystem i Microsoft Windows-familjen.

Du hittar rekommendationerna på Network and Access Technologies: TCP/IP v4 och v6

Låt Games for Windows Live passera brandväggen

Varning! Den här lösningen kan innebära att en dator eller ett nätverk blir mer sårbart vid attacker från användare eller sabotageprogram, till exempel virus. Vi rekommenderar inte den här lösningen, men tillhandahåller informationen så att du kan använda den om du vill. Du tillämpar den här lösningen på egen risk.

Obs! Öppna inte en port för ett program du inte känner till.

Du kanske måste skapa ett undantag i brandväggen, proxyn eller i programvaran för internetsäkerhet om programmet Games for Windows Live (GFWLClient.exe) ska fungera. Den här filen finns som standard på följande plats:

C:\Program\Microsoft Games for Windows Live\Client

Om du använder Windows-brandväggen ger den senaste installationen av uppdateringen av Games for Windows Live dig möjlighet att lägga till programvaran på undantagslistan. Annars läser du i dokumentationen som följde med din brandvägg eller kontaktar nätverksadministratören eller din lokala tekniska support.

Mer information finns i Nätverksportar och routerkonfigurationer på Xbox 360 för Xbox Live.

Installera senaste Service Pack för Windows

Games for Windows Live kräver att du installerar senaste Service Pack för Windows på datorn. För att skaffa senaste Service Pack går du till Service Pack och Update Center.

Felsöka internetanslutningen

Din dator kan ha problem med internetanslutningen. Om du vill ha hjälp med att åtgärda problemen går du till Åtgärda problem med nätverksanslutningen.

Om du använder Windows Vista eller Windows 7 läser du Felsöka problem med internetanslutningen.

Dessutom kan Background Intelligent Transfer Service (BITS) vara inaktiverad eller så kanske din profil inte har tillåtelse att använda tjänsten. Följ de här stegen för att åtgärda problemet:

1. Logga in på din dator som administratör.
  2. Öppna snapin-modulen Microsoft Management Console Services.

För Windows 8 och Windows RT:

1. Peka i det nedre högra hörnet på skärmen och välj sedan Sök.
    2. Skriv services.msc och välj sedan Tjänster i sökresultatet.

För Windows 7 och Windows Vista:

1. Välj Start.
    2. I rutan Sök bland program och filer skriver du tjänster och väljer sedan ikonen Tjänster när den visas.
  3. När fönstret Tjänster öppnas högerklickar du på Background Intelligent Transfer Service under Tjänster (lokala).
  4. Välj Egenskaper.
  5. På fliken Allmänt ställer du in UppstartstypAutomatisk.
  6. Om tjänsten inte körs väljer du Start för att starta tjänsten.
  7. Välj OK för att stänga dialogrutan Egenskaper.

Om problemet kvarstår måste du kontrollera om BITS är rätt konfigurerad. Så här gör du:

1. Öppna snapin-modulen Microsoft Management Console Services.

För Windows 8 och Windows RT:

1. Peka i det nedre högra hörnet på skärmen och välj sedan Sök.
    2. Skriv services.msc och välj sedan Tjänster i sökresultatet.

För Windows 7 och Windows Vista:

1. Välj Start.
    2. I rutan Sök bland program och filer skriver du tjänster och väljer sedan ikonen Tjänster när den visas.
  2. När fönstret Tjänster öppnas högerklickar du på Background Intelligent Transfer Service under Tjänster (lokala).
  3. Välj fliken Logga in.
  4. Under Logga in som markerar du kryssrutan Lokalt systemkonto.
  5. I listan Maskinvaruprofiler går du igenom alla profiler i listan och kontrollerar att alla är satta till ”Aktiverad”. Om någon profil är satt till ”Inaktiverad” väljer du den profilen och väljer sedan Aktivera.

Kontakta Internetleverantören

Om föregående steg inte löste problemet kontaktar du internetleverantören för mer hjälp.