Felsöka problem som uppstår när du spelar Xbox 360-spel på Xbox One

När du försöker spela ett Xbox 360-spel på Xbox One-konsolen kan du få problem med att starta eller spela det. På den här sidan anges några möjliga problem som du kan råka ut för.

På den här sidan

Lösenordet fungerar inte med ditt konto när du försöker logga in

Om du har aktiverat tvåstegsverifiering i Microsoft-kontot måste du skaffa ett nytt applösenord som du använder i kontot. Se Om tvåstegsverifiering.

Se dessutom till att rutan Minns mitt lösenord är markerad när du loggar in på kontot i ett Xbox 360-spel.

Xbox One kräver att det finns utrymme på den interna hårddisken för Xbox 360-spel som finns på en extern lagringsenhet

Du kan installera Xbox 360-spel på en extern lagringsenhet, men om du ska kunna använda dem på Xbox One-konsolen måste du frigöra 4 GB lagringsutrymme på den interna Xbox One-hårddisken och ytterligare 256 MB utrymme per Xbox 360-spel som du vill använda.

Du kan ta bort alla Xbox 360-spel och -profiler som har sparats på den interna hårddisken på följande sätt:

1. Starta guiden genom att rulla till vänster på startsidan.
    Obs! Om du dubbeltrycker på Xbox-knappen öppnas guiden oavsett vilken skärm som visas på konsolen.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Välj System och sedan Lagringsutrymme.
  5. Välj Rensa lokalt lagringsutrymme för Xbox 360.
  6. Välj Ja och starta om konsolen. Detta påverkar inte spel som har sparats i molnet eller Xbox One-spel eller -profiler.

Hur du hittar en digital licens för att Xbox 360-spel som du äger

Om du har den digitala licensen för Xbox 360-spelet och det går att spela på Xbox One visas spelet i avsnittet Klar att installeras i Mina spel och appar.

Du kan kontrollera om du har den digitala licensen för ett Xbox 360-spel genom att öppna Inköpshistorik. Du kan se om ett Xbox 360-spel går att spela på Xbox One genom att läsa Spela Xbox 360-spel på Xbox One.