Du uppmanas använda en obligatorisk uppdatering av ett spel eller en app på din Xbox 360

Obs! Om en felkod visas när du försöker starta ett spel eller en app letar du rätt på koden i verktyget Sökning av felkod och statuskod. Om du har problem när du försöker uppdatera Xbox 360-konsolen går du till Felsöka problem med uppdateringar av Xbox 360-konsolen.

Följande felmeddelande visas när du startar ett spel eller en app:

Update Required

An update is available for this game from Xbox Live.

Do you want to apply this update now?

Uppdateringar för Xbox-spel och -appar laddas ned till din Xbox-konsol. Uppdateringar innebär normalt åtgärdande av fel, tillägg av funktioner eller förberedelser för nytt Xbox Live-innehåll.

Du kommer att ombes installera tillgängliga uppdateringar när du startar spelet eller appen. Du måste vara ansluten till Xbox Live för att kunna uppdatera ett spel eller en app. De flesta uppdateringar är relativt små och installeras automatiskt på bara några minuter.

Lösningar

Lösning 1: Kontrollera status för Xbox Live

Se om det finns några servicemeddelanden på sidan Xbox Live-status eller om det finns något Xbox Live-servicemeddelande längst upp på den här sidan. Vänta en stund och försök sedan igen om några varningar visas om tjänsten.

Lösning 2: Se till att du kan ansluta till Xbox Live

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen, gå till Settings och välj sedan System Settings.
  2. Välj Network Settings.
  3. Välj Wired Network eller namnet på det trådlösa nätverket om du uppmanas göra det.
  4. Välj Testa anslutning till Xbox Live.
Skärmen Nätverksinställningar visar din aktuella nätverksstatus samt alternativ för att testa din Xbox Live-anslutning, din datoranslutning och Windows Media Center.

Om ett anslutningsfel visas provar du Lösningen för Xbox 360-anslutningsfel.

Lösning 3: Rensa systemets cacheminne.

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
Ett finger sträcks ut för att trycka på Guide-knappen på en Xbox 360-handkontroll.
  1. Gå till Settings och välj System Settings.
  2. Välj Storage eller Memory.
  3. Markera en lagringsenhet och tryck på Y-knappen på handkontrollen. (Det spelar ingen roll vilken lagringsenhet du väljer, cacheminnet rensas för alla lagringsenheter.)
  4. Välj Clear System Cache.
  5. Välj Yes när du ombeds bekräfta underhåll av lagringsenheten.

Lösning 4: Ta bort och installera om spelet eller appen

Du kanske kan rätta till problem som rör nedladdning av en spel- eller appuppdatering genom att ta bort spelet eller appen från konsolen och sedan göra en ominstallation.

Om du har installerat spelet eller appen på hårddisken måste du göra en ominstallation efter borttagningen. Om du köpte spelet eller appen från Xbox Live måste du göra en ny nedladdning efter borttagningen. Oroa dig inte, du kommer inte att debiteras en gång till för innehåll du redan köpt. Information om hur du laddar ned innehåll du redan köpt finns i Visa nedladdningshistoriken för Xbox Live på din dator eller Xbox 360-konsol.

Varning! När du tar bort ett spel, tas också sparad spelinformation bort. Så innan du tar bort ett spel kopierar du alla sparade spel en Xbox 360-minnesenhet eller till ett USB-flashminne. Mer information om hur du kopierar innehåll till en lagringsenhet finns i Kopiera, flytta eller ta bort sparade spel, profiler och avatarobjekt på Xbox.

Från Xbox Dashboard går du till settings och väljer System.

1. Välj Storage och sedan Memory Unit.
  2. Välj Games and Apps.
  3. Hitta och välj det spel eller den app du vill ta bort.
  4. Välj Delete.
  5. Ladda ned spelet eller appen igen:
    • Om du ursprungligen installerade spelet från en skiva installerar du spelet igen.
  6. Kopiera den sparade spelinformationen från minnesenheten eller USB-flashminnet till Xbox 360-hårddisken.
  7. Starta spelet och ladda sedan ned uppdateringen igen när du ombeds göra det.

Lösning 5: Prova en direkt modemanslutning

Om Xbox 360-konsolen ansluts till Internet via en router eller gateway (i motsats till direktanslutning via ett modem) testar du att ansluta konsolen direkt till modemet. Så här gör du:

1. Koppla in den ena änden av nätverkskabeln på Xbox 360-konsolens baksida och den andra änden i modemet.
  2. På konsolen loggar du sedan in på Xbox Live och startar spelet.
  3. Välj att ladda ned speluppdateringen.

Om det går att ladda ned speluppdateringar när Xbox 360-konsolen är ansluten direkt till modemet men inte annars kan det finnas ett problem med din router- eller gateway-konfiguration. Kontakta router- eller gateway-tillverkaren och be om hjälp med felsökning av problemet.

Lösning 6: Kontakta Internetleverantören

Om du har provat alla de här lösningarna och fortfarande inte kan ladda ned en speluppdatering kontaktar du din Internetleverantör (ISP) och ber om hjälp.

Vanliga frågor om uppdatering av spel och appar

Vad händer om jag inte installerar uppdateringen?

Du kan fortfarande spela spelet även om du inte installerar uppdateringen. Du kan dock inte ansluta till Xbox Live medan du spelar och du får inte tillgång till flerspels- eller onlinefunktioner.

Vad gör jag om jag inte har tillgång till Xbox Live?

Om du inte har tillgång till Xbox Live kan du använda spelet eller appen offline men du kan inte uppdatera det.

Hur vet jag om mitt spel är uppdaterat?

Se till att konsolen är ansluten till Xbox Live och starta sedan spelet eller appen. Om det finns en tillgänglig uppdatering uppmanas du att installera den. Annars är det uppdaterat och du är klar.

Behöver jag köpa något ytterligare innehåll för en uppdatering?

Nej. Även om vissa uppdateringar förbereder ett spel för nytt innehåll behöver du inte köpa någonting för att få uppdateringen.

Jag har problem med en uppdatering.

Om du har problem med att ladda ned eller installera en uppdatering provar du lösning 2 ovan. Om du är ansluten till Xbox Live rensar du systemets cacheminne och försöker sedan ladda ned eller installera uppdateringen igen.

Obs! Om en felkod visas när du försöker installera en uppdatering går du till Felkoder för Xbox 360-systemuppdateringar.