Age of Mythology: Extended Edition, felsökning

Översikt

Har du problem med Age of Mythology: Extended Edition? Klicka här för att hitta lösningar på vanliga problem.

På den här sidan

Launcher-problem

Om du har problem med Launcher-programmet, som att spelet stängs oväntat efter att du har tryckt på Play, kan du ta bort det helt på följande sätt:

1. Öppna AoM: EE:s installationskatalog (C:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Age of Mythology by default).
  2. Ta bort filen Launcher.exe.
  3. Hitta aomx.exe och byt namn på den till Launcher.exe.

Då blir Launcher-programmet helt avaktiverat när det öppnas från Steam.

Grafikfel

Många grafikfel kan lösas genom att du ser till att du har de senaste drivrutinerna för ditt videokort. Dessa hittar du på http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us eller http://support.amd.com/en-us/download. Kontrollera att datorns GPU (grafikkort) klarar Direct X 10+.

Verifiera spelcachen

Många fel och prestandaproblem kan lösas genom att du helt enkelt verifierar dina installationsfiler. Gör så här:

1. Högerklicka på Age of Mythology: Extended Edition i ditt Steam-bibliotek.
  2. Gå till Properties.
  3. Gå till Local Files.
  4. Välj Verify integrity of game cache…
    Obs! En Internet-anslutning krävs för detta.