Rise of Nations: Extended Edition, felsökning

Översikt

Har du problem med Rise of Nations: Extended Edition? Klicka här för att hitta lösningar på vanliga problem.

På den här sidan

MSVCR110.dll error

Om felet MSVCR110.dll visas när du spelar Rise of Nations beror detta på att en distribuerbar .dll-fil för Microsoft Visual C++ saknas. För att åtgärda problemet laddar du ned den senaste versionen av .dll-filen till din dator från här. Följ anvisningarna på skärmen för att installera filen, starta om datorn och försök sedan spela spelet igen.

Inget ljud i spelet

För att åtgärda felet avaktiverar du GS-ljud/EAX-ljud (inklusive Direct 3D-ljudacceleration). Nu bör ljudet fungera för dig.

Helskärmsinställningen stannar inte kvar i helskärmsläge

Om du ställer in spelets upplösning så att spelet har samma storlek som din bildskärm går det automatiskt tillbaka till helskärm. Om du vill spela i fönsterläge ska du välja en upplösning som är mindre än skärmstorleken.

Kraftig sänkning av FPS vid spel i vattenkartor

Om du upplever en kraftig sänkning av FPS (bilder per sekund) när du spelar i vattenkartor provar du att avaktivera funktionen för vattenreflektioner. Den hittar du under Options, sedan Graphic Settings.

Det går inte att skapa djupbuffer, D3D11CreateDevice misslyckas eller spelet kraschar efter introvideon

Om du får fel relaterade till djupbuffertar, D3D11Create Device-fel eller om spelet kraschar efter introduktionsvideon provar du att installera DirectX 11 på din maskin. Ladda ned det här:

Om installationen misslyckas kontrollerar du om ditt kort är DirectX 11-kompatibelt genom att gå hit:

Om problemet kvarstår provar du stegen här.

Inga lobbyer i spelets webbläsare, eller så hittar jag inte en kompis lobby

Om du har problem med att hitta en lobby kan det bero på att din brandvägg blockerar de Steam-portar som krävs för P2P-spel. Öppna portarna genom att följa instruktionerna här.

Du kan också prova att ändra din lobbyfilterinställning till Worldwide.

Problem med fördröjningar eller nedkopplingar

Om du har problem med fördröjningar, eller om spelet ofta kopplas ned, har antingen du eller någon du spelar med en långsam Internet-anslutning (vilket är en nackdel i peer-to-peer-flerspelarsystem). För närvarande finns det inget sätt att kontrollera ping från spelare. Om du tar fram poängbilden i spelet kan du dock se en röd snigel vid den spelare som slöar ned spelet och en vit snigel bredvid en något långsam spelare.

ELO visas som 0

Om din ELO visas som 0 följer du instruktionerna här.