Hjälpmedelsfunktioner i Zune Music + Video-programvaran

Obs! Tjänsten Zune är avstängd från och med 15 november 2015. Detta kan orsaka fel om du försöker strömma eller ladda ned innehåll eller uppdatera tjänsten. Det finns mer information i svaren på de vanliga frågorna om nedläggningen av Zune.

Grundläggande om hjälpmedel

Zune-programvaran har funktioner som gör den tillgänglig för spelare med begränsad fingermotorik, dålig syn eller annan funktionsnedsättning. Följande funktioner gör Zune-programvaran mer tillgänglig:

• Förstoringsglaset. Förstorningsglaset, som ingår i Windows, förstorar objekt på skärmen för att göra det lättare att se och använda Zune-programvaran. Mer information om förstorningsglaset finns under Vägledning på webbplatsen för Microsoft Accessibility.
  • Tangentbordet. Zune har utformats så att du enkelt ska kunna använda tangentbordet för att navigera i och interagera med Zune-programvaran istället för att använda en mus eller annan utrustning. Mer information om hur du använder tangentbordet finns under Keyboard shortcuts för Zune i nästa avsnitt av artikeln.
  • Tabb-tangenten. Genom att trycka på Tabb-tangenten kan du se över de vanligaste kommandoalternativen på skärmen för Zune-programvaran. Tabb-tangenten visar dig till exempel de olika alternativen för sök och inställningar, såväl som volym, spellista, din låtlista och andra kontroller och objekt.

Aktiv kontroll. När du navigerar på sidan med tabb-tangenten visas en prickad rektangel runt det objekt som du har åtkomst till. Det kallas för din "aktiva kontroll." När du markerat önskat objekt aktiverar du kontrollen med lämpliga tangenter (skriv i ett textfält, använd Spacebar för att markera eller avmarkera en kryssruta eller alternativknapp, eller tryck Enter för att aktivera en knapp).

Obs! Informationen i det här avsnittet berör bara användare som lincensierar Microsoft-produkter i USA. Om du köpt produkten utanför USA kan du använda informationen från dotterbolaget som bifogas i samma förpackning som programvaran eller besöka Microsofts webbplats för hjälpmedelsfunktioner för att få en lista över telefonnummer och adresser till Microsoft support. Du kan kontakta dotterbolaget för att ta reda på om den typ av produkter och tjänster som beskrivs i det här avsnittet är tillgängliga i det område du befinner dig. Informationen finns även på andra språk, bl.a. japanska och franska.

Kortkommando för Zune

Här följer en lista över tangentbordsgenvägar till hjälpmedel som du kan använda i Zune-programvaran.

Gör så här: Använd den här tangentbordsgenvägen:
Föregående objekt eller kapitel Ctrl + B
Gå till sökruta Ctrl + E
Nästa objekt eller kapitel Ctrl + F
Slå på eller stäng av Blanda: Ctrl + H
Mata ut CD (fungerar inte på datorer utrustade med mer än en optisk enhet) Ctrl + J
Spela upp eller pausa Ctrl + P
Sluta spela Ctrl + S
Sätt på eller stäng av Spela igen i ljuduppspelningsläget Ctrl + T
Zooma videostorlek Ctrl + Z
Spola tillbaka videofilmen i videouppspelningsläget

Återställ uppspelningshastigheten till normal efter snabbspolning framåt i videouppspelningsläget
Ctrl + Shift + B
Snabbspola låten eller videoklippet framåt Ctrl + Shift + F
Visa Zune Hjälp F1
Stäng av ljudet F7
Sänk volymen F8
Höj volymen F9