Felsöka inloggningsproblem med ditt Zune-konto

Obs! Tjänsten Zune är avstängd från och med 15 november 2015. Detta kan orsaka fel om du försöker strömma eller ladda ned innehåll eller uppdatera tjänsten. Det finns mer information i svaren på de vanliga frågorna om nedläggningen av Zune.

Översikt

Om du upplever problem när du försöker logga in på ditt Zune-konto eller Zune-marknadsplatsen finns det några lösningar du kan testa för att försöka lösa problemet.

Lösningar

Prova att logga in på ett annat sätt

Det finns två ställen där du kan logga in på ditt Zune-konto:

• Från Zune Music + Video-programvaran
  • Från Xbox.com

Om du inte kan logga in på ditt konto med Zune-programvaran försöker du logga in från webbplatsen Xbox.com. Gör så här:

1. Gå till Xbox.com. Om du inte redan är inloggad klickar du på Sign In i övre högra hörnet och anger sedan ditt användarnamn och lösenord.
  2. Klicka på My Account längst upp i högra hörnet på skärmen. Du bör nu komma till en sida där du kan visa och hantera ditt Zune-konto.

Om du inte kan logga in på ditt konto med Zune-programvaran men kan göra det via Xbox.com kan det vara dina brandväggsinställningar som blockerar programvaran. Du löser problemet genom att gå till avsnittet Ändra dina brandväggsinställningar.

Kontrollera dina nätverksanslutningar och din inloggningsinformation

Försök med någon eller flera av följande lösningar:

• Kontrollera statusen för Zune-tjänsten på Xbox Live-tjänstens status. Försök ansluta senare om tjänsten inte är tillgänglig.
  • Det kan verka självklart men kontrollera att du är ansluten till Internet. Du kan ha förlorat din Wi-Fi-anslutning, Internettjänsten kan ligga nere eller så kan din router vara offline och kanske behöver startas om.
  • För att kontrollera anslutningen på datorn där felet uppstått klickar du på Start och sedan på Kontrollpanelen.

Om du använder Windows 8: Skriv kontrollpanel från Start-skärmen och tryck sedan på Retur för att komma åt kontrollpanelsskärmen.

• Klicka eller tryck på Nätverk och Internet och klicka eller tryck sedan på Visa nätverksstatus och -uppgifter. Skärmen kommer att visa om du är ansluten till ett nätverk eller inte.
    • Om du är ansluten klickar eller trycker du på Anslut till ett nätverk i statusfönstret och väljer ett tillgängligt nätverk.
    • Om du är ansluten till fel nätverk väljer du rätt nätverk. Ange ditt lösenord om du uppmanas att göra det.

Om du fortfarande inte kan ansluta till Internet kan det vara ett problem med Internettjänsten. Du kan vänta en stund och försöka logga in igen senare eller kontakta din Internetleverantör.

Kontrollera att du har angett rätt e-postadress och lösenord. Här följer några råd du kan följa när du loggar in på ditt Zune-konto:

• Kontrollera att skiftlåstangenten på tangentbordet inte är aktiverad.
  • E-postadress och lösenord för ditt Zune-konto är desamma som du använder för att logga in på ditt Xbox-konto och Microsoft-konto, tidigare kallat Windows Live-ID.
  • Om du nyligen lade till eller ändrade ett Microsoft-konto (även kallat Windows Live-ID) och använde ett gammalt konto för att skapa ditt Zune-konto kan du inte använda det här nya kontot för att logga in på ditt Zune-konto.
  • Om du vill koppla ditt Zune-konto till ett nytt Microsoft-konto och lösenord, är det enda sättet att öppna ett nytt Zune-konto, som kommer att vara separat från det du redan har.

Om du glömt ditt lösenord eller inte kan logga in med rätt lösenord går du till Återställa lösenordet.

Ändra dina brandväggsinställningar

Om du inte kan logga in på ditt konto med Zune-programvaran men kan göra det via Xbox.com kan du behöva lägga till Zune i undantagslistan för Windows-brandväggen. Så här gör du:

I Windows 8 och Windows 7

1. Klicka på Start, skriv firewall.cpl i rutan Påbörja sökning och tryck på Retur.

I Windows 8: Skriv firewall.cpl från Start-skärmen och klicka eller tryck sedan på ikonen när den visas på skärmen.

2. Klicka på Tillåt att ett program eller en funktion passerar Windows-brandväggen i vänsterkolumnen. Eller, klicka eller tryck på Tillåt att en app eller funktion passerar Windows-brandväggen om du använder Windows 8.
  3. Klicka eller tryck på Tillåt ett annat program/annan app i nedre högra hörnet.
  4. Leta reda på och välj Zune i fönstret Lägg till ett program/en app och klicka sedan på Lägg till.
  5. Välj Zune och klicka sedan på Lägg till.
  6. Klicka på OK två gånger för att spara dina ändringar.

I Windows Vista

1. Klicka på Start, skriv firewall.cpl i rutan Påbörja sökning och tryck på Retur.
  2. Klicka på Tillåt att ett program eller en funktion passerar Windows-brandväggen. Om du ombeds att ange ett administratörslösenord som bekräftelse gör du det, eller klickar på Fortsätt.
  3. Klicka på Lägg till program och sedan på Bläddra.
  4. Leta reda på Zune och klicka sedan på Öppna.

Obs! Som standard installeras Zune i mappen C:\Program Files\Zune.

5. Klicka på OK två gånger för att spara dina ändringar.

I Windows XP

1. Klicka på Start, klicka på Kör, skriv firewall.cpl och klicka sedan på OK.
  2. Klicka på fliken Undantag.
  3. Klicka på Lägg till program och sedan på Bläddra.
  4. Leta reda på och markera Zune.exe och klicka sedan på Öppna.

Obs! Som standard installeras Zune i mappen C:\Program Files\Zune.

5. Klicka på OK två gånger för att spara dina ändringar.

Kontrollera tids- och datuminställningarna på datorn

Kontrollera att tids- och datuminställningarna på datorn stämmer. För att ändra inställningarna klickar du på meddelandefältet (längst till höger i aktivitetsfältet) och klickar på Change date and time setting och gör därefter lämpliga ändringar.

Kontrollera de regionala inställningarna

Se till att datorns regionala inställningar stämmer överens med Zune-kontots regionala inställningar. Så här kontrollerar du det:

1. Du kontrollerar Zune-kontots inställningar genom att gå till Debiteringsinformation där Zune-kontoinformationen finns lagrad.
  2. Se innehållet under Land/Region.
  3. Kontrollera nu inställningen på datorn. Klicka på Start och skriv in Region och språk i rutan Påbörja sökning.

Från Windows 8: Skriv region från Start-skärmen och se till att Inställningar är markerat i sökfältet till höger. När ”region” visas på skärmen trycker du eller klickar på ikonen och regionen visas i fönstret.

4. När du klickar på Region och språk visas din region längst upp i fönstret. Om regionen och språket för Zune-kontot inte matchar regionen och språket i datorn ändrar du det och försöker logga in igen.