Felmeddelandet ”Can’t complete the operation because there is no Internet access” i Zune-programvaran

Obs! Tjänsten Zune är avstängd från och med 15 november 2015. Detta kan orsaka fel om du försöker strömma eller ladda ned innehåll eller uppdatera tjänsten.

Översikt

När du försöker använda Zune-programvaran kan du få följande felmeddelande:

Can’t complete the operation because there is no Internet access. Make sure you’re connected to the Internet, then try again.

Pröva lösningarna i den här artikeln för att åtgärda problemet.

På den här sidan

Pröva att gå till webbsidor

Testa om du kan visa webbsidor på datorn. Pröva att gå till en webbsida som du inte har öppnat på länge eller som du aldrig har öppnat.

Kontrollera alla maskinvaruenheter

Om du inte kan visa några webbsidor kontrollerar du att alla maskinvaruenheter är rätt anslutna och påslagna.

Kontrollera lamporna på modemet

Kontrollera att kabelmodemets eller routerns lampor är tända eller visar aktivitet. De lampor som kan vara relevanta har följande märkning:

• WLAN
  • WAN
  • Data
  • Sync
  • Ström
  • Status

Kontrollera Winsock2-nyckeln

Kontrollera om Winsock2-nyckeln är skadad:

1. I Windows XP: klicka på Start, klicka på Kör, skriv msinfo32 och klicka sedan på OK.
    I Windows 7 eller Windows Vista: klicka på Start, skriv kör i rutan Påbörja sökning och klicka sedan på Kör under Program. Skriv Msinfo32 och klicka på OK.
  2. Expandera Komponenter, expandera Nätverk och klicka på Protokoll.
    Normalt har du 10 avsnitt under Protokoll. Om Winsock2-nyckeln är oskadad har avsnitten följande rubriker:
    • MSAFD Tcpip [TCP/IP]
    • MSAFD Tcpip [UDP/IP]
    • RSVP UDP Service Provider
    • RSVP TCP Service Provider
    • MSAFD NetBIOS [\Device\NetBT_Tcpip
    • MSAFD NetBIOS [\Device\NetBT_Tcpip
    • MSAFD NetBIOS [\Device\NetBT_Tcpip
    • MSAFD NetBIOS [\Device\NetBT_Tcpip
    • MSAFD NetBIOS [\Device\NetBT_Tcpip
    • MSAFD NetBIOS [\Device\NetBT_Tcpip

Om rubriknamnen skiljer sig från namnen i den här listan är Winsock2-nyckeln skadad eller så har du ett tillägg från tredje part installerat, t.ex. proxy-programvara.

Om du har ett tillägg från tredje part installerat ersätter namnen från tillägget bokstäverna ”MSAFD” i den här listan.
Om det finns fler än tio avsnitt i listan har du tillägg från tredje part installerade. Om det finns färre än tio avsnitt saknas en del information.
Om du har konstaterat en Winsock-skada reparerar du Winsock2-nyckeln. Gör så här.

Windows XP

1. Klicka på Start, klicka Kör, skriv cmd och tryck sedan på Retur.
  2. Skriv följande kommando vid kommandotolken och tryck på Retur:
    netsh winsock reset
  3. Starta om datorn.

Windows 7 och Windows Vista

1. Klicka på Start, skriv cmd i rutan Påbörja sökning och högerklicka sedan på cmd under Program.
  2. Klicka på Kör som administratör.
  3. Skriv följande kommando och tryck på Retur:
    netsh winsock reset
  1. Starta om datorn.

På datorer med Windows XP SP2 finns ett nytt netsh-kommando som kan återskapa Winsock-nyckeln. Mer information finns i den här TechNet-artikeln.

Varning Program som har åtkomst till eller övervakar Internet, t.ex. program för antivirus, brandvägg eller proxyklienter, kan påverkas negativt när du kör kommandot netsh winsock reset. Om du har ett program som inte längre fungerar korrekt när du har följt de här anvisningarna installerar du om programmet för att återställa dess funktion.

Kontrollera din Internetanslutning

Windows XP

1. Klicka på Start och sedan på Kontrollpanelen.
  2. Öppna Nätverksanslutningar.
  3. Högerklicka på de anslutningar som inte används och klicka sedan på Avaktivera.

Windows 7 och Windows Vista

1. Klicka på Start, skriv Nätverk och delningscenter i rutan Påbörja sökning och klicka sedan på Nätverk och delningscenter under Program.
  2. Högerklicka på de anslutningar som inte används och klicka sedan på Avaktivera.

Kontrollera om det är problem med en brandvägg från tredje part

Gör en ren start för att identifiera eventuella problem med en brandvägg från tredje part. Gör så här:

1. I Windows XP: klicka på Start, klicka på Kör, skriv msconfig och klicka sedan på OK.
    I Windows 7 eller Windows Vista: klicka på Start, skriv misconfig i rutan Start Påbörja sökning och klicka sedan på msconfig.exe under Program.
  2. På fliken Allmänt klickar du på Selektiv start.
  3. Under Selektiv start klickar du för att avmarkera följande kryssrutor:
    • Process SYSTEM.INI File
    • Process WIN.INI File
    • Load Startup Items
  4. På fliken Tjänster klickar du för att markera kryssrutan Dölj alla Microsoft-tjänster och sedan klickar du på Avaktivera alla.
  5. Klicka på OK och klicka sedan på Starta om.
  6. Starta Zune-programvaran.

Om det felmeddelande som beskrivs i den här artikeln inte längre visas kontaktar du brandväggstillverkaren för att få reda på hur du kan konfigurera brandväggen för att fungera med Zune-programvaran.

Lägg till Zune i undantagslistan för Windows-brandväggen

Windows XP

1. Klicka på Start, klicka på Kör, skriv firewall.cpl och klicka sedan på OK.
  2. Klicka på fliken Undantag.
  3. Klicka på Lägg till program.
  4. Klicka på Bläddra.
  5. Leta reda på och markera Zune.exe och klicka sedan på Öppna.
  6. Obs! Som standard installeras Zune på följande plats:
    C:\Program Files\Zune
  7. Klicka på OK två gånger.

Windows Vista

1. Klicka på Start, skriv firewall.cpl i rutan Påbörja sökning och tryck på Retur.
  2. Klicka på Tillåt att ett program eller en funktion passerar Windows-brandväggen.
    Om du ombeds att ange ett administratörslösenord som bekräftelse skriver du in det, eller klickar på Fortsätt.
  3. Klicka på Lägg till program.
  4. Klicka på Bläddra.
  5. Leta reda på Zune och klicka sedan på Öppna.
  6. Obs! Som standard installeras Zune på följande plats:
    C:\Program Files\Zune
  7. Klicka på OK två gånger.

Windows 7

1. Klicka på Start, skriv firewall.cpl i rutan Påbörja sökning och tryck på Retur.
  2. Klicka på Tillåt att ett program eller en funktion passerar Windows-brandväggen.
  3. Klicka på Tillåt ett annat program.
  4. Klicka på Bläddra efter Zune.
  5. Välj Zune och klicka sedan på Lägg till.
  6. Klicka på OK två gånger.

Om inget av de här förslagen har löst problemet kontaktar du Internetleverantören för hjälp.