Skapa, spela upp och synka Zune-spellistor

Obs! Tjänsten Zune är avstängd från och med 15 november 2015. Detta kan orsaka fel om du försöker strömma eller ladda ned innehåll eller uppdatera tjänsten.

På den här sidan

Skapa, redigera och synka spellistor och autospellistor

Skapa en spellista

Spellistor kan innehålla många låtar, artister, album och genrer från din Zune-musiksamling. Du kan lyssna på spellistorna på datorn eller synka dem till en Zune-spelare eller Windows Phone och spela upp dem på den enheten.

Låtar spelas upp i den ordning de lades till. Om du vill ändra ordningen redigerar du spellistan eller så kan du blanda spellistan och lyssna på låtar i slumpmässig ordning.

Så här skapar du en spellista:

1. Starta Zune Music + Video-programvaran. Klicka på collection längst upp på skärmen och sedan på MUSIC.
  2. Klicka på PLAYLISTS längst upp i högra hörnet på skärmen.
  3. Klicka på NEW PLAYLIST, ge spellistan ett namn och klicka sedan på OK.
  4. Börja dra artister, album och låtar till den mörka spellisteikonen på sidans nedre vänstra hörn.

Om du har fler än en spellista visar en meny dina spellistor. Släpp objektet till den spellista du vill använda.

Du kan också högerklicka på ett objekt, t.ex. ett album eller en låt, klicka på Add to playlist, välja spellistan och sedan klicka på OK.

Skapa en autospellista

Autospellistor uppdateras dynamiskt baserat på de kriterier du valt. Så här skapar du en:

1. Starta Zune Music + Video-programvaran. Klicka på collection längst upp på skärmen och sedan på MUSIC.
  2. Klicka på PLAYLISTS längst upp i högra hörnet på skärmen.
  3. Klicka på NEW AUTOPLAYLIST.
  4. I menyn AUTOPLAYLIST ger du autospellistan ett namn, väljer de musikfilter du vill använda och klickar sedan på OK.

Du hittar dina nya autospellistor under Autoplaylists bland de andra spellistorna.

Redigera en spellista

1. Starta Zune Music + Video-programvaran. Klicka på collection längst upp på skärmen och sedan på MUSIC.
  2. Klicka på PLAYLISTS längst upp i högra hörnet på skärmen.
  3. Klicka på en spellista och gör sedan något av följande:
    • Du tar bort en låt genom att högerklicka på låttiteln och sedan välja Remove from playlist.
    • Du omordnar låtar genom att klicka på en låttitel och sedan dra den uppåt eller nedåt i listan.
    • Du lägger till låtar i spellistan genom att dra musik från Din musik över till spellisteikonen och sedan släppa den till spellistan du vill använda.

Synkronisera en spellista från din dator till en Zune-spelare eller Windows Phone

1. Starta Zune Music + Video-programvaran. Klicka på collection längst upp på skärmen och sedan på MUSIC.
  2. Klicka på PLAYLISTS längst upp i högra hörnet på skärmen.
  3. Dra en spellista till enhets- eller telefonikonen på sidans nedre vänstra hörn.

Du kommer att se den nya spellistan nästa gång du slår på enheten.

Synkronisera en spellista från en Zune-spelare eller Windows Phone till din dator

1. Anslut din Zune-spelare eller Windows Phone till din dator med hjälp av den USB-kabel som medföljde enheten.
  2. Starta Zune Music + Video-programvaran. Klicka på Device eller Phone längst upp på skärmen, klicka på MUSIC och sedan på PLAYLISTS.
  3. Dra en spellista till datorikonen på sidans nedre vänstra hörn.

Hantera spellistor och autospellistor

Gör så här för att titta på spellistorna:

1. Starta Zune Music + Video-programvaran. Upptill på skärmen klickar du på collection.
  2. Klicka på MUSIC och sedan på PLAYLISTS.

Följande tabell sammanfattar vad du kan göra med spellistor och autospellistor.

För att…göra det här
Se innehållet i en spellista eller autospellistaKlicka på spellistan eller autospellistans titel.
Byta namn på en spellista eller autospellistaHögerklicka på spellistan eller autospellistans titel, klicka på Rename och skriv sedan in det nya namnet.
Ta bort låtar från spellistanHögerklicka på en låttitel och välj sedan Remove from playlist.
Ändra låtordningen i en spellistaDra låtar uppåt eller nedåt i spellistan.
Ändra låtordningen i en autospellistaKlicka på en autospellista och sedan på edit autoplaylist. Välj en ny inställning under Arrange songs.
Synkronisera spellistor eller autospellistor till din Zune-enhetDra en eller flera spellistor eller autospellistor till enhetsikonen på sidans nedre vänstra hörn.
Bränna spellistor eller autospellistor till en CDDra en eller flera spellistor eller autospellistor till ikonen för att bränna CD på sidans nedre vänstra hörn.
Spela upp en spellista eller autospellistaDubbelklicka på spellistan eller autospellistans titel.
Leta reda på spelliste- eller autospellistelåtar i din samlingHögerklicka på en låt och klicka sedan på View in collection.
Blanda en spellistaSpela upp spellistan och slå på blandningen.
Upprepa en spellistaSpela upp spellista och slå på upprepningen.

Spellistetips

• När du drar ett album till spellisteikonen lägger du till alla dess låtar till spellistan.
  • När du drar en artist till spellisteikonen lägger du till all musik av den artisten till spellistan.
  • En spellista kan innehålla upp till 2 000 låtar. Om du lägger till fler låtar än så synkroniserar inte spellistan till enheten.
  • När du tar bort en spellista finns låtarna i spellistan kvar i din samling.
  • Om du tar bort en låt från en spellista tar Zune Music + Video-programvaran bort det objektet från samma spellista på din enhet nästa gång du synkroniserar.
  • Autospellistor är ett bra sätt att hålla dina spellistor uppdaterade med de senaste nedladdningarna från dina favoritartister.
  • Zune Music + Video fungerar med spellistor i två format:
    • ZPL (.zpl) är Zune-spellisteformatet.
    • M3U (.m3u) är det spellisteformat som används av många medieprogram. Om en spellista är i M3U-format drar du den helt enkelt till Zune-samlingen.