Felet ”Zune software doesn't support Windows Service Pack 2”

Obs! Tjänsten Zune är avstängd från och med 15 november 2015. Detta kan orsaka fel om du försöker strömma eller ladda ned innehåll eller uppdatera tjänsten.

Översikt

Följande felmeddelande visas när du försöker installera Zune Music + Video-programvaran på en dator med Windows 8, Windows 7 eller Windows Vista:

SYSTEM UPDATES REQUIRED
Zune software doesn't support Windows Service Pack 2. To continue, click the link below to visit Windows Update to upgrade your operating system to Service Pack 3 or later.

Det här felet visas när Zuneprogramvaran av misstag identifierar ditt operativsystem som Windows XP.

Lösning

Du löser det här problemet genom att ladda ned Zune-programvaran, uppdatera datorns kompabilitetsläge och sedan installera Zune-programvaran igen.

1. Ladda ned Zune-programvaran på datorn.
  2. I dialogrutan längst ned på skärmen klickar eller trycker du på pilen som pekar nedåt bredvid Spara, klickar eller trycker på Spara som och sparar sedan filen på skrivbordet.
  3. Högerklicka på eller svep över filen ZunePackage.exe på skrivbordet.
  4. Klicka eller tryck på Egenskaper i den nedrullningsbara listan.
  5. Klicka eller tryck på fliken Kompabilitet.
  6. Under Kompabilitetsläge klickar eller trycker du för att markera kryssrutan Kör det här programmet i kompabilitetsläge för .
  7. Klicka eller tryck på pilen som pekar nedåt och välj sedan operativsystem.
  8. Avmarkera kryssrutan bredvid Kör det här programmet i kompabilitetsläge för.
  9. Klicka eller tryck på Verkställ och sedan på OK.
  10. Nu kan du installera Zune-programvaran. Du startar genom att högerklicka på eller svepa över filen ZunePackage.exe på skrivbordet.
  11. En rad dialogrutor visas. Klicka eller tryck på Kör, klicka eller tryck på Ja, klicka eller tryck på Acceptera och sedan på Installera.
  12. När Programvaruinstallation klar visas i Zune-dialogrutan är programvaran installerad.