Så här redigerar du metadata i din musik- eller videosamling i Zune

Obs! Tjänsten Zune är avstängd från och med 15 november 2015. Detta kan orsaka fel om du försöker strömma eller ladda ned innehåll eller uppdatera tjänsten.

“Metadata” används för att kategorisera ljud- och videofiler i din samling. Om objekt i din samling inte är märkta på rätt sätt kan du redigera metadata med hjälp av programvaran Zune Music + Video.

Använda Zune-programvaran

• Redigera metadata för en fil: Högerklicka, svep över eller tryck på och håll kvar en ljud- eller videofil och klicka eller tryck sedan på Edit. Ett fönster öppnas med information som du kan redigera, t.ex. låttitel, albumartist, genre med mera.
  • Hitta albuminformation: Högerklicka, svep över eller tryck på och håll kvar ett album och välj sedan Find album info. Ett fönster öppnas där du kan söka efter album- och artistinformation online. Följ de här stegen och välj sedan Finish för att uppdatera informationen i din samling.
  • Uppdatera albumomslag: Högerklicka, svep över eller tryck på och håll kvar ett album och välj sedan Update album art. Ett fönster öppnas där du kan leta efter en bild på datorn som du vill använda som albumomslag.
  • Dra innehåll: Du kan också dra innehåll till annan plats och automatiskt uppdatera information om valda filer. Beroende på vilken samlingsvy du använder och vilket innehåll du har valt går det att uppdatera filmetadata på följande sätt:

Dra innehåll i vyn Artists Collection:

• Genom att dra ARTIST till artist uppdateras källartisttiteln till målartisttiteln.
    • Genom att dra ALBUM till artist uppdateras källalbumartistnamnet till målartistnamnet.
    • Genom att dra SONG till artist uppdateras låtartisten till målalbumartisten.

Dra innehåll i vyn Genre Collection:

• Genom att dra ALBUM till genre uppdateras albumgenren men lämnar spårgenren orörd.
    • Genom att dra SONG till genre uppdateras endast låtgenren.
    • Genom att dra GENRE till genre uppdateras alla låtar och album som har källgenren till målgenren.