“The file cannot be purchased or downloaded,” fel uppstod med nedladdning från Zune Marketplace

Obs! Tjänsten Zune är avstängd från och med 15 november 2015. Detta kan orsaka fel om du försöker strömma eller ladda ned innehåll eller uppdatera tjänsten.

Symptom

När du försöker ladda ned innehåll från Zune Marketplace visas informationsikonen. När du klickar på ikonen visas följande felmeddelande:

The file cannot be purchased or downloaded. The file might not be available from Zune Marketplace.

Orsak

Vanligtvis betyder detta ett fel med användarrättigheterna. Det kan också bero på att det inte finns tillräckligt med utrymme på datorn.

Försök med detta

Försök med någon eller flera av följande lösningar:

• Kontrollera statusen för Zune-tjänsten på Xbox Live-tjänstens status. Försök ansluta senare om tjänsten inte är tillgänglig.
  • Kontrollera att du är ansluten till Internet. Du kan ha förlorat din Wi-Fi-anslutning, internettjänsten kan ligga nere eller så kan din router vara offline och måste startas om.
  • För att kontrollera anslutningen på datorn där felet uppstått klickar du på Start-knappen och sedan Kontrollpanelen.

Eller om du använder Windows 8: På Start-skärmen skriver du Kontrollpanelen och öppnar sedan Kontrollpanelen från resultaten. Klicka eller tryck på Nätverk och Internet och klicka eller tryck sedan på Visa nätverksstatus och -uppgifter. Skärmen kommer att visa om du är ansluten till ett nätverk.

• Om du är ansluten klickar eller trycker du på Anslut till ett nätverk i statusfönstret och väljer ett tillgängligt nätverk.
    • Om du är ansluten till fel nätverk väljer du rätt nätverk och anger ditt lösenord om du uppmanas att göra det.
  • Om du fortfarande inte kan ansluta till Internet kan det vara ett problem med Internettjänsten. Vänta en stund och försök logga in igen senare eller kontakta din Internetleverantör.
  • Kontrollera att tids- och datuminställningarna på datorn stämmer. För att ändra inställningarna klickar du på meddelandefältet längst till höger i aktivitetsfältet och klickar på Change date and time setting och gör därefter lämpliga ändringar.
  • Rensa webbläsarhistoriken, cacheminnet och ta bort tillfälliga filer.

Gör så här om du använder Internet Explorer:

1. Öppna din webbläsare. Om du använder Windows 8 öppnar du Internet Explorer från skrivbordet. Tryck på Alt-tangenten på tangentbordet för att menyfältet ska visas.
    2. Klicka eller tryck på fliken Tools och sedan på Internet options.
    3. Under fliken General letar du rätt på Browsing history och klickar eller trycker sedan på Delete-knappen. En ruta som säger Delete Browsing History kommer att visas.
    4. Markera kryssrutan för Temporary Internet files och avmarkera sedan övriga kryssrutor.
    5. Klicka eller tryck på Delete-knappen.
    6. Starta om Zune-programvaran för att se om du får tillgång till dina objekt.

Om du använder någon av följande webbläsare går du till "Lösning 1: Rensa ditt Internet-cacheminne och ta bort cookies" på lämplig webbplats:

Mozilla Firefox-hjälp

Apple Safari-hjälp

Google Chrome-hjälp

• Anpassa webbläsaren så att den automatiskt hittar LAN-inställningar.

Gör så här om du använder Internet Explorer:

1. Öppna Internet Explorer. Om du använder Windows 8 öppnar du Internet Explorer från skrivbordet. Tryck på Alt-tangenten på tangentbordet för att menyfältet ska visas.
    2. Klicka eller tryck på fliken Tools och sedan på Internet options.
    3. Välj Connections-fliken och klicka eller tryck sedan på LAN settings.
    4. Kontrollera att du har markerat Automatically detect settings .

Om du inte använder Internet Explorer konsulterar du dokumentationen för webbläsaren eller kontaktar tillverkaren för att få information om hur du anpassar dina LAN-inställningar.

• Om åtgärderna ovan inte löste problemet kan du ha för lite hårddiskutrymme på datorn. Använd diskrensningshanteraren för att frigöra utrymme på hårddisken. Så här gör du:

I Windows 8

1. Från Start-skärmen skriver du disk cleanup. När sökfältet visas kontrollerar du att du har valt Settings innan du slutför sökningen.
    2. I mitten av skärmen klickar eller trycker du på ikonen bredvid Free up disk space by deleting unnecessary files.
    3. Från popup-fönstret väljer du den enhet du vill rensa, troligtvis enhet C, och klickar på OK.
    4. I dialogrutan Disc Cleanup väljer du och tar bort de filer du vill.

Obs! Klicka på How does disk cleanup work i dialogrutan Disk Cleanup för mer information.

På Windows 7, Windows Vista eller Windows XP

1. Klicka på Start, All Programs, Accessories, System Tools och därefter Disk Cleanup.
    2. Från popup-fönstret väljer du den enhet du vill rensa, troligtvis enhet C, och klickar på OK.
    3. I dialogrutan Disc Cleanup väljer du och tar bort de filer du vill.

Obs! Klicka på How does disk cleanup work i dialogrutan Disk Cleanup för mer information.