Felmeddelandet ”Microsoft Zune has stopped working” visas när du försöker ladda ned från Zune-marknadsplatsen

Obs! Tjänsten Zune är avstängd från och med 15 november 2015. Detta kan orsaka fel om du försöker strömma eller ladda ned innehåll eller uppdatera tjänsten.

Du får följande fel och meddelande när du försöker ladda ned musik, videor eller poddsändningar från Zune-marknadsplatsen:

Microsoft Zune has stopped working

Detta kan betyda att ditt antivirusprogram har slutat fungera samtidigt som Zune begärde en skanning av en mediefil som du laddade ned. Det här felet kan också visas om användarprofilen är skadad.

Lösningar

Försök åtgärda problemet med följande lösningar:

Lösning 1: Återinstallera Zune

Avinstallera Zune på datorn och ladda sedan ned Zune igen. Mer information finns i Ladda ned Zune Music + Video.

Testa följande procedur om du får samma fel när du försöker ladda ned från Zune-marknadsplatsen när du har startat om Zune.

Lösning 2: Avaktivera temporärt, uppdatera och koppla om verifieraren i ditt antivirusprogram

Varning! En del av dessa steg kan innebära att en dator eller ett nätverk blir mer sårbart för attacker från användare eller program, till exempel virus. Vi rekommenderar inte de här stegen, men tillhandahåller informationen så att du kan använda lösningen om du så önskar och själv stå som ansvarig. Använd de här stegen på egen risk.

1. Avaktivera ditt antivirusprogram temporärt.
    Du verifierar om det är ditt antivirusprogram som orsakar felet genom att temporärt avaktivera det precis innan du direktuppspelar eller laddar ned innehåll från Zune-marknadsplatsen. Om du kan ladda ned från marknadsplatsen utan att felmeddelandet visas återaktiverar du antivirusprogrammet och går sedan till steg 2. Du kan också prova att söka på webben hur du avaktiverar ditt antivirusprogram.
  2. Uppgradera ditt antivirusprogram till senaste versionen. Gå till programtillverkarens webbplats och se om det finns någon uppdatering eller uppgradering till en nyare version. Gå till steg 3 om du inte kan uppgradera programmet.
  3. Om du inte kan uppgradera ditt antivirusprogram kan du försöka koppla om verifieraren som skannar inkommande filer. Det gör du genom att följa dessa steg:

För Windows 8, Windows 7, Windows Vista
    1. Klicka på Start, skriv command i sökrutan, högerklicka på Command Prompt längst upp i programlistan och klicka sedan på Run as administrator.
      I Windows 8: Skriv ”command” från Start-skärmen och högerklicka sedan på ikonen Command Prompt när den visas. Klicka sedan på Run as administrator i menyn längst ned på skärmen.
    2. Skriv följande kommando vid kommandotolken:
      1. regsvr32 %WINDIR% \system32\shdocvw.dll och tryck sedan på Enter på tangentbordet.
        Obs! Det är ett mellanslag efter det första ”32” och efter det andra ”%”.
    3. Skriv kommandot Exit vid kommandotolken och tryck på Enter för att stänga kommandotolksfönstret.

Windows XP

1. Klicka på Start, Run, skriv CMD i rutan Open och klicka sedan på OK.
  2. Skriv följande kommando vid kommandotolken:
    regsvr32 %WINDIR% \system32\shdocvw.dll och tryck sedan på Enter på tangentbordet.
    Obs! Det är ett mellanslag efter det första ”32” och efter det andra ”%”.
  3. Skriv kommandot Exit vid kommandotolken och tryck på Enter för att stänga kommandotolksfönstret.

Lösning 3: Åtgärda en skadad användarprofil