Felsöka inloggningsproblem med Zune-programvaran

Obs! Tjänsten Zune är avstängd från och med 15 november 2015. Detta kan orsaka fel om du försöker strömma eller ladda ned innehåll eller uppdatera tjänsten. Det finns mer information i svaren på de vanliga frågorna om nedläggningen av Zune.

Följande felmeddelande visas när du försöker logga in på Zune-programvaran:

Det är inte en giltig kombination av e-postadress och lösenord. Kontrollera att skiftlåset inte är aktiverat och att du angett fullständig e-postadress.

Detta kan innebära att

• En felaktig kombination av e-postadress och lösenord angavs.
  • Tvåstegsverifiering har aktiverats för ditt Microsoft-konto.

Lösningar

Försök åtgärda felet med följande:

Lösning 1: Prova en annan kombination av e-postadress och lösenord

Om du inte har aktiverat tvåstegsverifiering och detta felmeddelande visas, ser du till att:

• Du använder rätt e-postadress och lösenord.
  • Du skrivit in ditt lösenord rätt.

Om du har glömt ditt Microsoft-kontos e-postadress eller lösenord använder du lösningen för förlorat konto eller lösningen för förlorat lösenord.

Lösning 2: Återställ webbläsarinställningarna

Så här återställer du webbläsarinställningarna:

1. Starta Internet Explorer.
  2. Tryck eller klicka på kugghjulsikonen i övre högra hörnet på skärmen.
  3. Tryck eller klicka på Internetalternativ och sedan på Avancerat.
  4. Tryck eller klicka på knappen Återställ… under "Återställ Internet Explorer-inställningar". (Du kan ombes att starta om datorn.)
  5. Prova att logga in på Zune-programvaran igen.

Lösning 3: Kontrollera ditt lösenord för tvåstegsverifiering

Du kan ha aktiverat tvåstegsverifiering som skydd för ditt Microsoft-konto. Tvåstegsverifiering fungerar på två sätt för att bekräfta din identitet varje gång du loggar in på ditt Microsoft-konto:

• Ditt lösenord
  • En extra säkerhetskod

Tvåstegsverifiering hjälper till att skydda ditt konto genom att göra det svårare för en hacker att logga in även om de på något sätt känner till ditt lösenord. Om du aktiverar tvåstegsverifiering kommer en extra sida att visas varje gång du loggar in på en enhet som inte är “betrodd". På den extra sidan ombes du ange en säkerhetskod för att logga in. Vi skickare den säkerhetskoden till din telefon eller din alternativa e-postadress eller så kan du få en via en autentiseringsapp på din smartphone.

Vissa appar (t.ex. Zune-programvaran och e-postappar på vissa smartphones) och enheter (t.ex. Xbox 360) kan inte be dig ange en säkerhetskod när du försöker logga in. Om du får ett fel som säger felaktigt lösenord med en app eller enhet måste du skapa ett unikt applösenord för att logga in. När du har loggat in med ditt applösenord kan du använda den appen eller enheten. Du måste skapa och logga in med ett applösenord en gång för varje app eller enhet som inte frågar efter någon säkerhetskod.

Skapa ett applösenord:

1. Logga in på ditt Microsoft-konto.
  2. Under Security & privacy trycker eller klickar du på Manage advanced security. Om du ombes ange en säkerhetskod här gör du det och trycker eller klickar på Submit.
  3. Under Tvåstegsverifiering trycker eller klickar du på Konfigurera tvåstegsverifiering.
  4. På sidan "Konfigurera tvåstegsverifiering" trycker eller klickar du på Nästa för att aktivera tvåstegsverifiering. Du kommer sedan att kunna konfigurera applösenord.

Mer information finns i Om tvåstegsverifiering.