Fel vid uppspelning av DRM-skyddade musik- eller videofiler i Zune-programvaran

Obs! Tjänsten Zune är avstängd från och med 15 november 2015. Detta kan orsaka fel om du försöker strömma eller ladda ned innehåll eller uppdatera tjänsten.

Översikt

Oftast är den media du laddar ned från en onlinetjänst skyddad med Digital Rights Managed (DRM)-teknik. Skyddade media kommer med en licens innehållande användarrättigheter som anger hur du kan använda innehållet. Användarrättigheter för en låt kan till exempel tillåta att du spelar låten på en dator och synkroniserar den till ett visst antal enheter, men de låter dig inte bränna låten på en CD eller spela upp den på en annan dator.

Om du får problem när du spelar upp DRM-skyddade media provar du någon av lösningarna nedan.

Lösningar

Felmeddelande: Innehållet är inte längre tillgängligt på Zune-marknadsplatsen

Obs! Music Pass och Zune-marknadsplatsen är inte tillgängliga i alla länder eller regioner.

Felmeddelandet “Usage rights are unavailable, please try again later” kan visas om du:

• Försöker synkronisera musikinnehåll som du laddat ned från Zune-marknadsplatsen till din Zune-spelare eller Windows Phone.
  • Prova att ladda ned innehåll som du laddat ned tidigare med Xbox Music Pass.
  • Försöker ladda ned innehåll du köpt.

Det här kan innebära att du försöker nå musikinnehåll som inte längre finns tillgängligt på Zune-marknadsplatsen. Därför kan du inte skaffa ytterligare rättigheter att ladda ned, spela eller synkronisera innehållet till en dator eller en enhet.

Andra scenarier där innehåll som tidigare varit tillgängligt på Zune-marknadsplatsen med ett Music Pass (eller som du köpt) inte längre är tillgängligt för dig:

• Du har en ny, ombyggd eller reparerad enhet.
  • Du har återställt DRM-systemet på datorn.
  • Du har tagit bort innehållet.

Försök med detta

Om innehållet inte längre är tillgängligt för nedladdning med en Music Pass-prenumeration, men finns att köpa, måste du köpa innehållet för att kunna fortsätta använda det. Om du bestämmer dig för att inte köpa det rekommenderar vi att du tar bort det från din samling för att förhindra att felet visas varje gång du försöker synkronisera innehållet.

Felmeddelanden som visas när du försöker återställa eller ladda ned innehåll igen från Zune-marknadsplatsen

Obs! Music Pass och Zune-marknadsplatsen är inte tillgängliga i alla länder eller regioner.

Om något av följande felmeddelanden visas när du försöker återställa eller ladda ned innehåll igen från Zune-marknadsplatsen kan du ha ett problem med digitala rättigheter:

C00D12EA [Zune Music + Video software]

An error occurred while communicating to Zune Marketplace. Make sure the date and time settings on your computer are not set to a future date, then try again.

Du kan inte återställa eller ladda ned MP3-spår igen som köpts från Zune-marknadsplatsen tidigare, trots att du tagit bort eller förlorat dem. Felet kan även uppstå om datorns datum-och tidsinställningar är satta till ett datum som ligger framåt i tiden.

Obs! Ett bra tips är att säkerhetskopiera alla inköpta MP3-filer på en CD, DVD, ett USB-flashminne eller en extern hårddisk.

Kontrollera att datum- och tidsinställningarna på datorn stämmer. Om datum och tid inte stämmer klickar du på området datum och tid och gör nödvändiga ändringar.

C00D135C [Zune Music + Video software]

You’ve exhausted the maximum number of times you can restore this item.

You’ve reached the maximum number of downloads for this item.

Zune kan för tillfället inte verifiera dina användarrättigheter pga. av ett kommunikationsfel.

• Vänta en stund och starta sedan om datorn och försök igen.
  • Kontrollera att du är inloggad på Zune-programvaran så att ditt Zune-konto kan verifieras.

Zune Marketplace is temporarily unavailable, please check back soon.

Du försöker ladda ned någonting som inte finns tillgängligt för nedladdning eller som inte finns tillgängligt alls, eller så ligger Zune-tjänsten nere. Kontrollera Xbox Live-statussidan för mer information.

Felmeddelande visas när du försöker spela en låt från din Zune-samling

Obs! Music Pass och Zune-marknadsplatsen är inte tillgängliga i alla länder eller regioner.

Du kan få ett av följande felmeddelanden:

C00D0BBE [Zune Music + Video software]

CAN'T PLAY

Can't perform this operation because Zune can't verify usage rights.

Your Zune Music Pass info needs to be refreshed. Sign in on your PC and sync with your player. [Windows Phone]

Can't play this music because your Zune Music Pass has expired. To renew it, go to Marketplace > Music > Listen with Zune Music Pass. [Zune HD player]

Usage rights for this item have expired. Please sync with your PC. [Zune non-touchscreen player]

Problemet uppstår efter att du laddat ned låtar från Zune-marknadsplatsen med ditt Xbox Music Pass (eller Zune Music Pass) och därefter avslutat ditt Music Pass. När ditt Music Pass inaktiverats har du inte längre tillgång till de låtar som du laddat ned tidigare med ditt Music Pass.

Om du vill fortsätta att spela låtarna måste du förnya ditt Music Pass:

1. Gå till sidan My Account och logga in om du ombeds göra det. Obs! Använd det Microsoft-konto som hör till ditt Music Pass.
  2. På sidan Select a Membership väljer du att ändra eller säga upp prenumerationen.
    • Om du vill ändra ditt Music Pass väljer du en annan prenumeration och klickar på Next.
    • Om du vill avsluta ditt Music Pass klickar du på Cancel Auto Payment.
  3. Slutför ändringen genom att klicka på Confirm Purchase.

Om du inte längre vill spela låtarna med ditt Music Pass kan du ta bort låtarna från datorn eller enheten. Information om hur du tar bort låtar och synkar enheter finns i:

Andra DRM-fel

Obs! Zune-marknadsplatsen är inte tillgänglig i alla länder eller regioner.

Om något av följande fel visas när du försöker spela upp innehåll på datorn när du är inloggad på Zune-marknadsplatsen kan det vara problem med digitala rättigheter:

• Error code C00D12F5: Can't download. A media usage rights error has occurred.
  • A Windows Digital Rights Management component is corrupted.
  • The media rights system on your computer has encountered an error and needs to be manually reset.
  • Can't validate a required Windows Media Digital Rights Management component. You might need to reinstall the Zune software.
  • The DRM version on this computer is not up to date.
  • Error code C00D12F6: Can't verify your media usage rights.
  • Error code C00D12F9: A media usage rights error has occurred.

Om något av dessa felmeddelanden visas är DRM-systemet på din dator skadat och måste återställas. Så här gör du:

1. Logga in på din dator som administratör.
  2. Gå till Security component upgrade.
  3. På sidan som visas klickar du på knappen Upgrade och följer sedan anvisningarna.
  4. Obs! Om knappen Upgrade är inaktiverad läser du Uppgradera säkerhetskomponenterna manuellt nedan.

5. Prova att logga in på Zune-marknadsplatsen eller spela innehållet igen för att se om problemet är löst.

När uppgraderingen slutförts provar du att logga in på Zune-marknadsplatsen eller spela innehållet igen för att se om problemet är löst. Om inte fortsätter du till Återställa DRM  nedan.

Uppgradera säkerhetskomponenterna manuellt

1. Öppna Internet Explorer.
  2. Klicka på Verktyg och klicka sedan på Internetalternativ.
  3. På fliken Allmänt klickar du på Ta bort under Webbhistorik.
  4. Klicka i alla kryssrutorna i fönstret och klicka sedan på Ta bort.
  5. Klicka på fliken Säkerhet , klicka på Betrodda platser och sedan på knappen Platser.
  6. I rutan Sök skriver du *.microsoft.com, klickar på Lägg till och sedan på Stäng.
  7. På fliken Säkerhet klickar du på Anpassad nivå.
  8. Under Återställ anpassade inställningar väljer du Låg och sedan klickar du på Återställ.
  9. Klicka på OK.
  10. Klicka på fliken Sekretess .
  11. Klicka på knappen Platser.
  12. I fältet Webbplatsens adress skriver du *.microsoft.com och klickar på Tillåt.
  13. Klicka på OK.
  14. Stäng alla webbläsarfönster.
  15. Prova att logga in på Zune-marknadsplatsen eller spela innehållet igen för att se om problemet är löst. Om inte går du vidare till nästa steg, Återställa DRM.

Återställa DRM

Obs! Du behöver inte utföra det här steget om anvisningarna för manuell uppgradering ovan löste problemet.

Det kan vara möjligt att lösa problemet automatiskt. Klicka på länken Åtgärda det här problemet nedan. Klicka sedan på Run i dialogrutan File Download och följ anvisningarna.

Åtgärda det här problemet
Microsoft Fix It 50765

Anmärkningar

• Den här lösningen kanske bara finns på engelska. Den automatiska lösningen fungerar dock för andra språkversioner av Windows.
  • Om du inte befinner dig vid den dator som har problem kan du spara den automatiska lösningen till ett USB-flashminne eller en CD. Du kan sedan köra den på datorn som har problem.

När du har kört Fix It bör licenserna automatiskt uppdateras och du bör kunna spela upp skyddat innehåll.