Det inte går att uppdatera eller installera Zune-programvaran på datorn eller uppdatera programvaran för Zune-spelaren.

Obs! Tjänsten Zune är avstängd från och med 15 november 2015. Detta kan orsaka fel om du försöker strömma eller ladda ned innehåll eller uppdatera tjänsten. Det finns mer information i svaren på de vanliga frågorna om nedläggningen av Zune.

Översikt

Om Zune-programvaran på din spelare inte automatiskt uppdateras eller om du har problem med uppdateringen av Zune Music + Video-programvaran kan du pröva någon av följande lösningar.

Det går inte att uppdatera eller installera Zune-programvaran på datorn.

Här följer några vanliga felmeddelande som kan visas när du försöker uppdatera Zune Music + Video-programvaran, och lösningar som du kan pröva för att lösa problemet.

Om en efterfrågad komponent saknas

När du försöker installera Zune Music + Video-programvaran kan ett av följande felmeddelande visas:

• ”The media for installation package couldn't be found. It might be incomplete or corrupt.”
  • ”Setup must stop because the required package failed to install.”
  • ”Can't contact Microsoft Update. Please try again later.”
  • ”Can't download the required components from Microsoft Update. Please try again later.”
  • ”Can't install the required components from Microsoft Update. Please try again later.”
  • ”Path chosen is not valid’
  • ”Installation failed, package Zune failed to install”
  • ”No Installation Media”
  • ”Can't find the media for installation package ".NET framework Runtime 2.0". It might be incomplete or corrupt.”
  • Error Code 0x80070002

Om du får något av följande felmeddelanden kan inte installationen av Zune-programvaran genomföras. Den här typen av problem kan uppstå när det krävs programvarukomponenter eller uppdateringar för att Zune-programvaran installeras, som inte finns tillgängliga på datorn eller inte ingår i standardnedladdningen. Försök åtgärda problemet med följande lösningar:

• Se till att din dator använder ett av följande operativsystem:
    • Windows 7 och Windows 8 (alla utgåvor)
    • Windows Vista (all versioner)
    • Windows XP med Service Pack 3 (Home, Professional, Tablet PC, eller Media Center Edition 2005 med Rollup Update 2)

Obs! Zune Music + Video-programvaran fungerar inte med äldre versioner av Windows än Windows XP SP3, inga 64-bitars versioner av Windows XP eller versioner av Windows Server.

• Mac OSX med Boot Camp som kör Windows 7 eller Windows Vista
  • Kontrollera att din dator uppfyller följande systemkrav:
    • 256 MB RAM-minne
    • Videokort med 64 MB RAM-minne (video-RAM eller VRAM) och DirectX 9.0b
    • Microsoft Internet Explorer 6 eller högre

En mer utförlig lista över systemkrav hittar du på Datorkrav för Zune Music + Video.

• Sök efter uppdateringar. För att söka efter uppdateringar går du till sidan Microsoft Update och klickar på Check for updates.
  • Återinstallera Zune-programvaran genom att använda en Microsoft Fix It-lösning. Bekräfta att du har administrativ behörighet att installera programvaror och kör sedan följande Fix It-lösning.

Klicka på länken Fix this problem. Klicka sedan på Run i dialogrutan File Download och följ anvisningarna i guiden.

Åtgärda det här problemet
Microsoft Fix it 50577

Anmärkningar:

• Det kan hända att guiden bara finns på engelska; den automatiska lösningen fungerar dock för andra språkversioner av Windows.
  • Om du inte befinner dig vid den dator som har problem kan du spara den automatiska lösningen till ett USB-minne eller på en CD så att du kan köra den på datorn där problem uppstått.

Error: ”System updates required”

När du försöker installera Zune-programvaran kan ett av följande felmeddelande visas:

System updates required

Zune software installation can't continue until you've installed one or more required updates.

Windows Update must be updated to run this program.

System updates required

Zune software installation can't continue until you've installed one or more required updates.

Version 3.1 of Windows Installer is required to run this program.

http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=101231

Problemet uppstår när Windows Update inte är aktiverad. Du kan använda dig av följande guide för automatiskt lösa problemet. Klicka på länken nedan för att starta guiden.

Online-guide
Online-guide
En steg-för-steg-lösning kan användas för att lösa problemet.

Pröva att installera systemuppdateringar från Microsoft Update om inte guiden fungerar.

• Windows 8, Windows 7 och Windows Vista

För att få de senaste uppdateringarna för Windows 8, Windows 7 eller Windows Vista går du till Microsoft Knowledge Base-artikel 949104 och installerar Windows Update Agent.

Obs! Om du kör en förhandsutgåva av Windows 7 (7600-modell eller äldre) behöver du uppdatera till den utgivna versionen av operatörssystemet. Du kan kontrollera vilken Windows-version du har här.

• Windows XP

För att skaffa den senaste uppdateringen av Windows XP går du till Microsoft Update-sidan.

Om Windows Update inte aktiverats måste du installera Windows Update manuellt. För att göra det går du till Microsoft Knowledge Base-artikel 949104.

Error: ”Microsoft Update is required”

När du försöker installera Zune-programvaran kan ett av följande felmeddelande visas:

• Microsoft Update is required
  • Microsoft Update is required in order to check for updates. Click the link below to get more information about Microsoft Update and to add it to your system.
  • Error code: 0x80248015

Försök åtgärda problemet med följande steg:

1. Gå till sidan Microsoft Update.
  2. Sök efter uppdateringar. Installera alla högprioriterade uppdateringar som hittas.
  3. Ladda ned eller installera om Zune Music + Video och Zune-spelaren

Error: 0x80070656

När du försöker installera Zune Music + Video visas följande felmeddelande:

INSTALLATION FAILED

Setup must stop because the required package 'Zune' didn't install.

Error opening installation log file. Verify that the specified log file location exists and that you can write to it.

Error Code: 0x80070656

Försök åtgärda problemet med följande steg:

1. I Windows 8: Från Start-skärmen skriver du Kör, klicka eller tryck på Kör under appkategorin i menyn på höger, skriv C:\Program Files\Zune i rutan Påbörja sökning och tryck Enter på tangentbordet.

I Windows 7 eller Windows Vista: Klicka på Start, skriv C:\Program Files\Zune i rutan Start Search och tryck sedan Enter på tangentbordet.

I Windows XP: Klicka på Start, Run, skriv C:\Program Files\Zune i rutan Start Search och klicka sedan på OK.

Obs! ”C:\Program Files” är standardplats för Zune Music + Video-programvaran. Om du installerade Zune-programvaran på en annan plats skriver du in den.

2. Från Zune-fönstret lokaliserar och raderar du ZuneReboot.bin-filen.
  3. Ladda ned och återinstallera Zune-programvaran.

Det går inte att uppdatera programvaran för Zune-spelaren.