Ladda ned eller återinstallera Zune Music + Video-programvaran

Översikt

Ladda ned eller installera Zune Music + Video-programvaran

Zune Music + Video-programvaran är gratis och behövs för att synkronisera innehåll från en dator till en Windows Phone.

Ladda ned eller installera Zune Music + Video-programvaran

Ladda ned och spara den senaste versionen av Zune-programvarupaketet. Du gör det genom att klicka här.

Installera Zune-programvaran på en annan dator.

Om du vill installera programvaran på en annan dator som inte har Internetanslutning följer du de här stegen:

1. Om datorn inte har Internetanslutning laddar du ned och sparar den senaste versionen av Zune-programvarupaketet. Du gör det genom att klicka här.
  2. Kopiera filerna till en flyttbar lagringsenhet (hårddisk, CD, DVD eller USB-flashminne) och läs sedan in filerna på datorn som inte har Internetanslutning. Installera sedan programvaran.

Mer information om att komma åt Zune-tjänster efter plats finns på sidan Tillgänglighet för Zune-programvara och tjänster efter plats.

Ta bort och återinstallera Zune-programvaran

Det finns två sätt att avinstallera och återinstallera Zune-programvaran: Automatiskt och manuellt.

Automatisk metod

För alla versioner av Windows 8

Du tar bort och återinstallerar Zune-programvaran automatiskt genom att klicka på länken Felsök och åtgärda det här problemet nedan. Klicka sedan på Run i dialogrutan File Download och följ stegen i guiden.

Felsök och åtgärda det här problemet

Microsoft Fix it 20059

Obs!

• Den här guiden kanske är på engelska. Den automatiska lösningen fungerar dock för andra språkversioner av Windows.
  • Om du inte använder den dator som har problem kan du spara den automatiska lösningen till ett USB-minne eller en CD. Kör den sedan på datorn som har problem.

Om den här Fix It-lösningen inte fungerade bör du kontrollera datorn för problem som kan förhindra program (som Zune) att installeras korrekt innan du går vidare med stegen nedan. Du gör det genom att gå till Åtgärda problem med program som inte går att installera eller avinstallera.

För alla versioner av Windows 7, Windows Vista och Windows XP

Automatisk metod

Du tar bort och återinstallerar Zune-programvaran automatiskt genom att klicka på länken Felsök och åtgärda det här problemet. Klicka sedan på Run i dialogrutan File Download och följ stegen i guiden.

Felsök och åtgärda det här problemet

Microsoft Fix it 50577

Obs!

• Den här guiden kanske är på engelska. Den automatiska lösningen fungerar dock för andra språkversioner av Windows.
  • Om du inte befinner dig vid den dator som har problem kan du spara den automatiska lösningen till ett USB-minne eller en CD. Kör den sedan på datorn som har problem.

Om den här Fix It-lösningen inte fungerade bör du kontrollera datorn för problem som kan förhindra program (som Zune) att installeras korrekt innan du går vidare med stegen nedan. Du gör det genom att gå till Åtgärda problem med program som inte går att installera eller avinstallera.

Manuell metod

Utför en ren installation av Zune-programvaran genom att följa de här stegen:

Steg 1: Avinstallera Zune-programvaran

Windows 8, Windows 7 eller Windows Vista

1. Se till att Zune-spelaren eller telefonen inte är ansluten till datorn.
  2. Öppna Program och funktioner:
    För Windows 7 eller Windows Vista: Klicka på Start, skriv appwiz.cpl i rutan Påbörja sökning och tryck sedan på Retur.
    För Windows 8: Skriv avinstallera på Start-skärmen, klicka eller tryck Inställningar i högerpanelen och klicka eller tryck sedan Avinstallera ett program.
  3. I fönstret ”Avinstallera eller ändra ett program” klickar du på Zune och sedan på Avinstallera.
  4. Klicka på Yes för att ta bort Zune-programvaran.
  5. Om någon av följande programvara visas i fönstret ”Uninstall or change a program” tar du bort den programvaran från datorn:
    • Microsoft User-Mode Driver Framework Feature Pack 1.0
    • Windows Driver Package – Microsoft WPD
    • Windows Media Format 11 SDK
    • Windows Portable Devices

Obs! Om du får ett felmeddelande som säger det finns programberoenden som blockerar borttagningen av programvaran tar du inte bort den programvaran. Microsoft User-Mode Driver Framework Feature Pack 1.0 och Windows Driver Package – Microsoft WPD installeras automatiskt när du konfigurerar Zune. Om Windows Media Format 11 SDK måste vara installerad kan du återinstallera programvaran från MSDN Windows Media Developer Center-webbplatsen efter att du installerat Zune-programvaran.

1. Öppna mappen C:\Program files.
  2. Leta reda på och högerklicka på Zune-mappen och klicka sedan på Ta bort.

Windows XP

1. Klicka på Start, klicka på Run, skriv appwiz.cpl och klicka sedan på OK.
  2. I fönstret ”Add or Remove Programs” klickar du på Zune och sedan på Remove.
  3. Klicka på Yes för att ta bort Zune-programvaran.
  4. Om någon av följande programvara visas i fönstret ”Add or Remove Programs” tar du bort den programvaran från datorn:
    • Microsoft User-Mode Driver Framework Feature Pack 1.0
    • Windows Driver Package – Microsoft WPD
    • Windows Media Format 11 SDK
    • Windows Portable Devices

Obs! Om du får ett felmeddelande som säger det finns programberoenden som blockerar borttagningen av programvaran tar du inte bort den programvaran. Microsoft User-Mode Driver Framework Feature Pack 1.0 och Windows Driver Package – Microsoft WPD installeras automatiskt när du konfigurerar Zune. Om Windows Media Format 11 SDK måste vara installerad kan du återinstallera programvaran från MSDN Windows Media Developer Center-webbplatsen efter att du installerat Zune-programvaran.

5. Öppna mappen C:\Program files.

Obs! Om programlistan inte visas klickar du på Visa innehållet i den här mappen.

6. Leta reda på och högerklicka på Zune-mappen och klicka sedan på Ta bort.

Steg 2: Töm den temporära Windows-mappen

Töm den temporära Windows-mappen genom att följa dessa steg:

1. Klicka på Start, klicka på Run, skriv %temp% och klicka sedan på OK.
  2. Klicka på Edit.
  3. Klicka på Select All.
  4. Klicka på File och sedan på Delete. Följande meddelande visas:

Är du säker på att du vill skicka dessa objekt till Papperskorgen?

5. Klicka på Yes.

Steg 3: Återinstallera Zune-programvaran

Klicka här för att återinstallera Zune-programvaran.

Obs! Du måste vara inloggad på din datorn med ett konto som har administratörsrättigheter.

Under installationen ombeds du att ansluta din Zune-spelare eller -telefon igen. När installationen är klar kan du behöva ange din inloggningsinformation för Microsoft-kontot igen.