Återställa och säkerhetskopiera mediafiler som du har köpt på Zune Music + Video Marketplace

Obs! Tjänsten Zune är avstängd från och med 15 november 2015. Detta kan orsaka fel om du försöker strömma eller ladda ned innehåll eller uppdatera tjänsten. Det finns mer information i svaren på de vanliga frågorna om nedläggningen av Zune.

Översikt

Om du har förlorat eller tagit bort låtar eller andra media som du har köpt från Zune Marketplace kan du kanske få dem tillbaka.

Om du inte kan återställa innehållet är det viktigt att du har säkerhetskopierat innehållet.

På den här sidan

Obs! De instruktioner som följer gäller enbart DRM-skyddade (Digital Rights Management) media som du har köpt från Zune Marketplace.

Återställa förlorade eller borttagna media

1. Logga in på Zune Music + Video-programvaran. Upptill på skärmen klickar du på settings och sedan på ACCOUNT.
  2. Beroende på vad du vill återställa:
    • Klicka på PURCHASE HISTORY om du vill återställa media som du köpt tidigare. Du kan även välja efter genre.
    • Klicka på RENTAL HISTORY om du vill återställa filmer du har hyrt. Om hyresperioden har gått ut måste du hyra filmen igen.
    • Klicka på SUBSCRIPTION HISTORY om du vill återställa media du har hämtat med ditt Music Pass.
  3. Klicka på Download om du vill hämta enskilda saknade låtar från listan och få tillbaka dem i din samling. Eller klicka på Restore all om du vill hämta hela listan på en gång.

Obs! Vi kan för närvarande inte ersätta MP3-låtar som du har tagit bort eller förlorat. Av den anledningen rekommenderar vi starkt att du säkerhetskopierar dina MP3-låtar genom att bränna dem på en CD. Du kan också bränna WMA-filer på CD, men du kan bara bränna exakt samma spellista sju gånger.

Om du vill ta reda på filtypen för en låt högerklickar du på låtfilen. Sedan klickar du på Properties och ser vad det står bredvid Media type på menyn.

Återställa poddsändningar som du har köpt från Zune Marketplace

Om du har en aktiv prenumeration på en serie poddsändningar kan den senaste poddsändningen från den serien hämtas igen automatiskt. Om du har sparat tidigare episoder måste du dock manuellt hämta de förlorade episoderna igen för att återbörda dem till din samling. Du kan läsa mer om prenumeration på och hämtning av poddsändningar i Prenumerera på och spela upp poddsändningar.

Återställa objekt från din dator

Om du har tagit bort musik- eller videofiler från din samling av misstag, men inte tagit bort dem från din dator kan du göra så här för att återställa dem till din samling igen:

1. Öppna Zune-programvaran. Upptill på skärmen klickar du på SETTINGS.
  2. I det övre vänstra hörnet klickar du på SOFTWARE och sedan på COLLECTION i listan.
  3. På skärmens huvuddel klickar du på RESTORE.

Säkerhetskopiera dina mediafiler

Det finns två sätt att säkerhetskopiera innehåll på:

• Kopiera innehåll från en Zune-spelare eller telefon till din Zune-samling med hjälp av Zune-programvaran
  • Bränna innehållet på en CD eller DVD

Du kan bränna följande typer av innehåll till en CD eller DVD:

• DRM-skyddade .wma-musikfiler
  • DRM-fria .mp3-musikfiler
  • DRM-fria musik- och videopoddsändningsfiler

Om du vill ta reda på DRM-statusen för en låt högerklickar du på låtfilen. Sedan klickar du på Properties och ser vad det står bredvid DRM på menyn.

Du kan inte bränna följande typer av innehåll till en CD eller DVD:

• DRM-skyddade .wmv-videofiler (TV- och musikvideos)
  • Prenumerationsinnehåll för Music Pass

Eller läs Köp eller lös in förbetalda koder och Microsoft Points Xbox Live- eller Zune-konto på Xbox-supportens webbplats.

Obs! Personliga videos och bilder bränns på dataskivor. Kontrollera om din DVD-spelare kan spela upp dataskivor.

Säkerhetskopiera media från en enhet till din Zune-programvarusamling:

1. Anslut din Zune eller telefon till din dator med hjälp av den medföljande USB-kabeln.
  2. Kontrollera att Zune-programvaran är öppen. Upptill på skärmen klickar du på Device eller Phone.
  3. Klicka på den innehållskategori du vill synka, till exempel Music.
  4. Leta sedan reda på de musikfiler som du vill synka från din enhet till din samling. Högerklicka på objektet eller kategorin och klicka sedan på Copy to my collection.
  5. När du har synkat klart innehållet från din enhet till din samling kopplar du bort din Zune eller telefon från din dator. Du kommer att se innehållet nästa gång du går till din Zune-samling.

Säkerhetskopiera låtar, album, poddsändningar och spellistor till CD eller DVD:

1. Sätt in en tom ljud-CD eller en data-CD eller DVD i CD- eller DVD-enheten på din dator.
  2. Upptill på skärmen i Zune-programvaran klickar du på SETTINGS, sedan på SOFTWARE och till sist på BURN.
  3. Gör dina val under Disc format och Burn speed och klicka sedan på OK i skärmens nedre högra hörn.
  4. Dra de objekt du vill bränna till skivikonen i skärmens nedre vänstra hörn.
  5. Klicka på skivikonen och sedan på START BURN.