Prenumerera på och spela upp poddsändningar

Obs! Tjänsten Zune är avstängd från och med 15 november 2015. Detta kan orsaka fel om du försöker strömma eller ladda ned innehåll eller uppdatera tjänsten.

Översikt

Poddsändningar är ljud- eller videofiler som du kan prenumerera på online. Typiska exempel på poddsändningar är radio- och TV-program, nyheter, musikframträdanden och teknikrecensioner. De distribueras ofta under vissa perioder eller som en serie.

Så här prenumererar du på poddsändningar

Du kan lägga till poddsändningar i din Zune-samling genom att prenumerera på dem på Zune marknadsplats. Varje gång ett nytt avsnitt av poddsändningen släpps laddas det automatiskt ned med Zune Music + Video-programvaran och sparas i din samling, under Podcasts. Om du vill prenumerera på en poddsändning som inte finns i Zune marknadsplats kan du prenumerera på den från poddsändningens egen webbplats.

Så här prenumererar du på en poddsändning från Zune marknadsplats

1. Öppna Zune Music + Video-programvaran, klicka på Marketplace längst upp på skärmen och klicka sedan på Podcasts.
  2. Välj en poddsändning och klicka sedan på Subscribe. Gör samma sak för alla poddsändningar som du vill prenumerera på.
  3. Om du vill se de senaste poddsändningarna och de som du prenumererar på klickar du på Collection längst upp på skärmen och sedan på Podcasts.

Så här prenumererar du på en poddsändning från en annan webbplats

1. Gå till webbplatsen för den poddsändning du vill prenumerera på. Klicka på knappen för RSS-feeden på sidan, och kopiera sedan den URL-adress som anges för att prenumerera på poddsändningen.
  2. Öppna Zune-programvaran, klicka på Collection överst på skärmen och klicka sedan på Podcasts.
  3. Klicka på Add a podcast i listan Podcasts till vänster på skärmen.
  4. Klistra in URL-adressen i textrutan och klicka sedan på Subscribe.

Så här laddar du ned ett enstaka avsnitt av en poddsändning

Du behöver inte prenumerera på en hel serie om du bara vill lyssna på ett enda avsnitt. Så här laddar du ned ett enstaka avsnitt:

1. Öppna Zune Music + Video-programvaran, klicka på Marketplace längst upp på skärmen och klicka sedan på Podcasts.
  2. Välj en poddsändning och klicka på Download bredvid det avsnitt som kan laddas ned.

Sluta prenumerera på en poddsändning

Om du inte vill följa en poddsändning längre kan du avsluta prenumerationen. Så här gör du:

1. Öppna Zune Music + Video-programvaran, klicka på Collection längst upp på skärmen och klicka sedan på Podcasts.
  2. Klicka på den poddsändning som du inte vill följa längre och klicka sedan på Unsubscribe till höger på skärmen.

Så här spelar du upp poddsändningar

Spela upp poddsändningar på datorn

1. Öppna Zune Music + Video-programvaran, klicka på Collection längst upp på skärmen och klicka sedan på Podcasts.
  2. Hitta ett avsnitt som du vill lyssna på. Om knappen Download visas bredvid avsnittet laddar du först ned det och klickar sedan på avsnittet när du vill spela upp det.

Spela upp poddsändningar på din Windows Phone 7-telefon eller Zune-spelare

1. Öppna Zune Music + Video-programvaran, klicka på Collection längst upp på skärmen och klicka sedan på Podcasts.
  2. Anslut enheten till datorn med hjälp av den USB-kabel som medföljde enheten.
  3. Klicka och dra serien eller avsnittet av poddsändningen till enhetsikonen nere till vänster på sidan.
Gå till Podcasts på enheten, så ska de nya avsnitten visas där.

Automatiska bokmärken

När du stoppar en poddsändning innan den är klar registreras och bokmärks stället där du stoppade i Zune-programvaran. Du kan fortsätta därifrån senare när du spelar upp avsnittet igen. Om du synkar avsnittet till en enhet synkas även bokmärket. Nästa gång du spelar upp poddsändningen efter synkningen fortsätter du där du slutade.

Uppspelningsordning

Du kan välja att ladda ned avsnitt i vilken ordning som helst, från det senaste till det äldsta. Om du till exempel laddar ned nyhetssändningar vill du antagligen lyssna på den senaste först. Om du däremot lyssnar på en språkkurs vill du förmodligen börja från början och ladda ned det äldsta avsnittet först.

Om du väljer det senaste avsnittet först laddas nya avsnitt ned och gamla tas bort, även om du inte har spelat upp dem. Om du väljer att spela upp de äldsta avsnitten först laddas inte nästa avsnitt ned förrän du har spelat upp det du redan har laddat ned.

Du kan ändra uppspelningsordning för varje poddsändningsserie.

1. Klicka på Collection i Zune Music + Video-programvaran i den övre vänstra delen av skärmen och klicka sedan på Podcasts.
  2. Välj en befintlig poddsändningsprenumeration och klicka sedan på Series settings i det nedre högra hörnet på sidan.
  1. Välj önskad inställning under Playback order på menyn Series Settings.

Så här skickar du en begäran om en ny poddsändning

Windows Phone 7, Windows Phone 8.0 eller Zune

Tack för att du visar intresse för poddsändningar. Vi har inte längre någon aktiv databas med poddsändningar för Windows Phone 7, Windows Phone 8.0 eller Zune. Se anvisningarna nedan för hur du aktiverar poddsändningsidentifiering i Bing.

Windows Phone 8.1

I Windows Phone 8.1 används en Bing-aktiverad webbsökningsfunktion för att hitta poddsändningar. Få ett bättre resultat när du söker efter poddsändningen genom att lägga till "feed:podcast" som sökord i RSS-feeden för poddsändningen. Det går också att hitta poddsändningar genom att ange RSS-feeden direkt i sökrutan i poddsändningsappen.

Förbättra Bing-aktiverade sökresultat för poddsändningar

Med hjälp av Bing Verktyg för webbadministratörer kan du informera Bing om webbplatsen. I gengäld får du via Bing Verktyg för webbadministratörer reda på hur webbplatsen fungerar i Bing och Bing-sökningar (inklusive Yahoo!) och håller dig uppdaterad om eventuella problem med webbplatsen.

Om du vill informera oss om webbplatsöversikter eller RSS-feeds, t.ex. de som innehåller poddsändningar, gör du så här:

1. Om du inte redan har gjort det kan du skaffa Bing Verktyg för webbadministratörer.
  2. Lägg till den webbplats som poddsändningen/RSS-feeden finns på och bekräfta att du äger webbplatsen.
  3. Använd verktyget för att skicka in en webbplatsöversikt och ange den fullständiga URL-adressen för RSS-feeden med länkarna till dina poddsändningar.

Inom ett par timmar kan du se om Bing har laddat ned webbplatsöversikten eller feeden så att den kan indexeras.